رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با اشاره به این که حرم امام خمینی (ره) برای روز 14 خرداد آماده خواهد شد گفت: نظرسنجی از مردم برای ما حکم چراغ هدایت گر و راهنمای بسیار تعیین کننده دارد.

انصاری: حرم امام خمینی برای 14 خرداد آماده خواهد شد
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، برنامه های موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با حضور "محمدعلی انصاری" رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) امشب 12 خرداد در برنامه گفتگوی ویژه خبری مورد بررسی قرار گرفت.

انصاری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در پاسخ به سؤال مجری برنامه پیرامون برگزاری مراسم روز 14 خرداد گفت: در عرصه برگزاری مراسم فعال هستیم و از سوی دیگر در پایان برنامه های ساخت و ساز این مرحله از حرم به سر می‌بریم

حرم برای روز 14 خرداد آماده خواهد شد

وی با اشاره به این که حرم برای روز 14 خرداد آماده خواهد شد افزود: فرصت ما برای کارهای اجرایی معطوف می‌شود.

وی با اشاره به این که هر ساله در بین و پایان مراسم نظر سنجی از حاضرین به عمل می‌آید ادامه داد: کمیته بازرسی هم اقدام به نظرسنجی و هم بازرسی می‌کند.

از زائران حرم امام هر ساله نظر سنجی به عمل می‌آید
 
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با اشاره به این که نظرسنجی دیگری از سوی نیروی مقاومت بسیج به عمل می‌آید اظهار داشت: از 30 هزار نفر زائر نظرسنجی به عمل آمده به طوری که از تمام جزئیات مراسم نیز از حاضرین نظرسنجی شده است.

نظر سنجی حکم چراغ هدایت و راهنمای بسیار تعیین کنند دارد

وی با اشاره به این که اشکالات مراسم را از کسانی دریافت می‌کنیم که به طور مستقیم در مراسم حضور داشتند بیان کرد: نظرسنجی برای ما حکم چراغ هدایتگر و راهنمای بسیار تعیین کننده دارد.

انصاری با اشاره به این که بنده مسئولیت حرم را بر عهده دارم.

وی با اشاره به این که در ذهن مردم این سؤال پیش می‌آید که برای ترویج اندیشه و شخصیت امام چه کارهایی صورت گرفته است گفت: 26 سال است که مردم از ما پیرامون تکلیف حرم امام خمینی (ره) را می‌پرسند.

 رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با اشاره به این که 3، 4 سال است که مرکزیت حرم دست خوش تغییر شده است عنوان کرد: در طول کارهایمان از نظرات مختلف استفاده کرده‌ایم.

انصاری با اشاره به این که از انتقادات مردم نیز استقبال می‌کنیم بیان کرد: برخی از نقدها رایج است به طوری که ممکن است که در هر پروژه ای صورت گیرد

وی با اشاره به این که پرونده حرم با برنامه خاصی ساخته شده است ادامه داد: حرم از اصول و ارزش معنوی برخوردار است.

 رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با اشاره به این که حرم در روز 14 خرداد به دست مردم افتتاح می‌شود افزود: رهبر معظم انقلاب در حرم سخنرانی خواهند کرد.

انصاری با اشاره به این که هنر معماری حرم به صورت یک پارچه است گفت: در ساخت حرم از پارتیشن‌هایی ساخته شده که می‌تواند حرم را به چند بخش تقسیم کند.

در ادامه این برنامه انصاری در پاسخ به این سؤال که برخی منتقدین معتقدند که می‌شد حرم امام را ساده تر ساخت، اظهار داشت: ما تقریباً تا امسال آن چه که در پیرامون حرم امام (ره) با نگاه به نیازهای مردم بوده است، ساختیم.

 ساخت 25 مرکز خدماتی در اطراف حرم مطهر امام (ره)

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) ادامه داد:در کنار حرم حدود 25 مرکز ساخته شده که این‌ها صرفاً کار خدمات به مردم را انجام می‌دهند که از جمله آن می‌توانیم به مراکز درمانی، زائر سرا، سرویس‌های بهداشتی، کلانتری، دستگاه های حفاظتی و ... اشاره کنیم.

انصاری اضافه کرد: این که حرم امام (ره) را با تأخیر ساختیم به دلیل در نظر گرفتن طراحی‌های خاصی است که می‌بایست در این مجموعه معماری مد نظر قرار می‌گرفت.

طراحی حرم مطهر امام (ره) برگرفته از مکتب اسلام و شیعه است

وی با بیان این که همه طراح‌های ساخت حرم مطهر ایرانی هستند گفت: ایده‌هایی که مادر طراحی حرم مطهر داشتیم برگرفته از مکتب اسلام و شیعه است.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در خصوص برآورد هزینه ساخت حرم مطهر نیز اظهار داشت: ان شاالله در زمان مناسب برآورد هزینه‌ها را اعلام خواهیم کرد و اگر بنا باشد ما روزی آمار هزینه ساخت حرم مطهر را ارائه دهیم از دید تمام کارشناسان ساختمانی و معماری استفاده خواهیم کرد و آن‌ها قضاوت خواهند کرد که حرمی که ساخته شده نصف برآوردهایی است که هر معماری می‌تواند برای این معماری در نظر گیرد.

انصاری با تاکید بر این که در ساخت حرم مطهر ملاحظات صرفه جویی در نظر گرفته شده است اظهار داشت: موارد و ملاحظاتی که در ساخت حرم به ما دیکته شده در فرهنگ ما وجود دارد ضمن این که یکی از مباحث دیگری که می‌بایست در ساخت حرم مطهر مد نظر قرار می‌گرفت بحث حساسیت سازه‌ها بود چرا که منطقه ما روی گسل زلزله قرار دارد لذا سازه های آن می‌بایست متناسب با استانداردهای جهانی ساخته می‌شد.

 آنچه که می‌تواند تجسم اندیشه الهی و سیاسی امام (ره) باشد انقلاب اسلامی است

در ادامه این برنامه حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از تمام کسانی که دغدغه حراست از نام و اندیشه امام (ره) را دارند، گفت: آن چه که می‌تواند تجسم اندیشه الهی ، سیاسی و حیات بخش امام بزرگوار باشد انقلاب اسلامی است لذا همه‌ی ما باید تلاش کنیم که همان طور که همیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند این انقلاب را از همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی بر اساس مبانی اندیشه‌ی حیات بخش امام بزرگوار سامان دهیم ارتقاء ببخشیم و بر کارایی آن بیفزاییم.

وی ادامه داد: به نظرم مسئله‌ی اصلی این است که همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند اندیشه سیاسی امام (ره) را پاس بداریم.

ساده زیستی امام (ره) نباید تحت‌الشعاع برخی مسائل جانبی قرار گیرد

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا سازه حرم امام (ره) با ساده زیستی ایشان مغایرت دارد یا خیر نیز اظهار داشت: بنده شاهد ساده زیستی امام بزرگوار بوده‌ام لذا باید توجه داشت که این ساده زیستی تحت‌الشعاع برخی از مسائل جانبی قرار نگیرد.

 در بخش دیگری از گفتگوی ویژه خبری امشب انصاری در تشریح وظایف موسسه نشر آثار امام خمینی (ره) اظهار داشت: یکی از وظایف ما حفظ آثار شخصی امام (ره) بود که خدا را شکر می‌کنیم توانسته ایم این آثار را در هر جای دنیا که بوده گردآوری و حفاظت کنیم.

تایید یا رد تاریخ شفاهی و یا نقل خاطره از امام (ره) در شرح اساس‌نامه و اهداف موسسه نشر آثار امام (ره) ذکر نشده است

وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چرا زمانی که از امام (ره) نقل و قولی می‌شود این موسسه سریع وارد میدان نمی‌شود و آن نقل قول را تایید و یا تکذیب نمی‌کند نیز اظهار داشت: این که موسسه تنظیم نشر آثار امام (ره) چه رسالتی دارد در شرح اساس نامه و اهداف موسسه کاملاً آشکار است لذا در هیچ کجای شرح وظایف موسسه نشر آثار امام (ره) نیامده است که اگر کسی تاریخ شفاهی و یا نقل خاطره از امام (ره) می‌کند ما آن را تایید و یا رد کنیم چرا که این امر ، امر غیر معقولی است.

موسسه در جهت رد یا تایید خاطرات شفاهی افراد رسالتی ندارد

 وی اضافه کرد:موسسه در جهت رد و یا تایید خاطرات شفاهی افراد رسالتی ندارد چرا که اگر این اتفاق افتد تمام تاریخ شفاهی انقلاب زیر سؤال می‌شود.

در ادامه اظهارات رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) حجت الاسلام ابوترابی فرد نیز در پاسخ به این سؤال که به نظر شما چرا امام (ره) بعد فوتشان نگران تحریف‌ها بودند گفت: اصولاً در طول تاریخ ما شاهد این واقعیت بودیم که اندیشه و افکار شخصیت‌های فاخر تاریخ دست‌خوش تغییر تحریف گردیده لذا طبیعتاً امام (ره) به لحاظ ویژگی بارز آینده نگری شان به این مهم توجه داشتند و بر اساس همین موضوع نیز فرزند خود را برای انجام این مهم برگزیدند که این آثار ثبت و حفظ شود و در مرعا و منظر کسانی قرار گیرد که می‌خواهند اندیشه الهی امام (ره) را آن گونه که هست بشناسند و انصافاً این موسسه نیز قدم‌های بسیار بلند و امیدبخشی را برداشته است.

در ادامه گفتگوی ویژه خبری امشب انصاری نیز در پاسخ به این سؤال که چه آثاری از امام (ره) وجود دارد که هنوز رونمایی نشده است گفت: ما در موسسه آن چه قابل انتشار باشد را بی دریغ در اختیار مردم قرارمی دهیم اما برخی آثاری که در حال ملاحظه می‌شود شاید تا کنون در اختیار ما نبوده و به تازگی به دست ما رسیده است ضمن این که ما در این موسسه نامه‌ها و اسناد بسیار حساسی داریم که با توجه به ملاحظاتی چون مسائل نظام و آبرو و جایگاه افراد و حفظ حرمت‌های نظام نمی‌توانیم آن‌ها را منتشر کنیم.

 فعالیت موسسه تنظیم نشر آثار امام (ره) در مرزی است که مورد رضایت امام (ره) باشد

 انصاری تصریح کرد: اگر ما صرفاً یک رسانه بویم هر روز می‌توانستیم مواردی را منتشر کنیم و مخاطب خود را افزایش دهیم اما علت این که ما با احتیاط عمل می‌کنیم به خاطر این است که این موسسه در مرزی که رضایت امام (ره) حرکت کند.

انتهای پیام/
برچسب ها: گفتگو ، 14 خرداد ، انصاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار