به گزارش
باشگاه شبانه(باشگاه خبرنگاران)، خانم جواني همراه مادرش از دادسرا خارج مي شود. از موضوع پرونده اش که مي پرسم، مي گويد کلاهبرداري، آن هم از طريق سايت هاي همسريابي!
زن جوان مي گويد: خيلي راجع به کلاهبرداري هاي اينترنتي شنيده بودم اما فکر نمي کردم با تمام دقتي که دارم روزي من هم قرباني آن ها شوم. با شرم، نيم نگاهي به مادرش مي اندازد و مي گويد: بعد از اين که از همسرم جدا شدم خيلي ها پيشنهاد دادند که برايم خواستگار بفرستند و ازدواج کنم.
اما چشمم از خواستگار و ازدواج سنتي ترسيده بود و مي خواستم خودم با ديد باز، همسر آينده ام را انتخاب کنم! به پيشنهاد دوستي يکي از سايت هاي همسريابي را که به نظر مي رسيد معتبر است و بسيار در گزينش افراد سخت گيري مي کرد انتخاب کردم! بعد از وارد کردن عکس و مشخصات خودم و همسر دلخواهم مبلغ 100هزارتومان به حساب مدير سايت واريز کردم. بعد از يک هفته مردي 35ساله که او هم از همسرش جدا شده بود به من معرفي شد،
باب آشنايي ما باز شد و رفت و آمدها براي شناخت بيشتر شروع شد. ارتباطمان 2 ماه ادامه داشت. تا اين که يک هفته پيش سعيد با ناراحتي از فردي گفت که با کلاهبرداري 3ميليون تومان از او برده است، حالا چک دارد و آبرويش در خطر است. فرداي آن روز تمام پس اندازم به همراه 500هزار تومان پولي را که از مادرم قرض گرفته بودم به سعيد دادم تا چک را پاس کند؛ اما از فرداي آن روز ديگر خبري از او نشد.
وقتي براي طرح شکايت رفتم گفتند کار شما به دادسراي جرايم رايانه اي مربوط مي شود. اين جا هم مسئولان دادسرا مي گويند خيلي ها مثل شما از طريق اين سايت دچار مشکل شده اند. تنها کاري که پليس کرده فيلتر کردن سايت است و اميد دادن به ما براي پيدا کردن کلاهبرداران.
شکار تحصيل کردگان بيکار
مرد جوان از دادسرا خارج مي شود. مي گويد کارشناس ارشد برق است و يکي از سايت هاي کاريابي سرش را کلاه گذاشته است. رزومه اش را 3 ماه پيش داده و قرار بود در ازاي 350هزار تومان برايش يک کار مناسب پيدا کنند. حالا اما هر چه پيگيري مي کند پاسخي از مسئولان سايت دريافت نمي کند.
وحيد مي گويد: کارشناسي ارشدم را از دانشگاه آزاد گرفتم و بعد از خدمت سربازي مدتي بود که دنبال کار مي گشتم. وقتي به جايي نرسيدم به توصيه چند نفر از دوستان به چند سايت کاريابي سر زدم و رزومه پر کردم.
يکي از سايت ها که به نظر، کارش محکم و اصولي بود در ازاي پرکردن و ذخيره رزومه در بانک اطلاعاتي شان 350هزار تومان پول درخواست کرد. من هم که دوست داشتم در يک سازمان يا شرکت معتبر استخدام شوم بدون بررسي، پول را واريز کردم. بعد از مدتي وقتي خبري از مسئولان اين سايت نشد به سراغ وزارت کار رفتم، آدرس سايت را دادم و تازه آن جا بود که فهميدم با تمام ريزبيني که دارم، فريب عده اي کلاهبردار و سودجو را خورده ام.
مسئولان وزارت کار گفتند کاري از دست ما برنمي آيد، روزانه ده ها نفر مثل شما مراجعه مي کنند. حتي يکي از کارشناسان گفت به نظرم از پولت بگذري بهتر است تا اين که گرفتار دادگاه و دادسرا شوي؛ اما من مي خواهم اين موضوع را تا آخر پيگيري کنم تا عده اي سودجو تصور نکنند مي توانند به راحتي کلاه مردم را بردارند و کسي هم صدايش در نيايد.
سرقت رمز دوم کارت
مورد بعدي مردي 65 ساله است که از يکي از سايت هاي فروش اينترنتي دارو خريده و هنوز بعد از 4 ماه چيزي به دستش نرسيده است.130هزار تومان از طريق کارت بانکي به حساب گرداننده سايت واريز کردم و هنوز خبري از دارو نشده است. مي گويد خيلي ها به دليل مشغله پيگير موضوع نمي شوند ولي من بازنشسته ام و بيکار. آن قدر مي روم و مي آيم تا پولم را پس بگيرم.
او مي گويد شانس آورده که آخر ماه بوده و 200هزارتومان بيشتر ته حسابش نبوده. چون کلاهبرداران تمامي موجودي حسابش را هم خالي کرده اند.البته با راهنمايي پليس رمز کارت و رمز دومش را تغيير داده چون سايت فروشگاه اينترنتي که از آن خريد کرده غير مجاز بوده و با هدايت او به درگاه تقلبي به اطلاعات بانکي اش دسترسي يافته و حساب اش را خالي کرده اند.
چند نکته قابل تامل
کاري که پليس فتاکرده فيلتر کردن سايت است و اميد دادن به ما براي پيدا کردن کلاهبردارها.
زن جوان: فکر نمي کردم با تمام دقتي که دارم روزي من هم درگير و قرباني آن ها شوم.
براي استخدام دريک سازمان يا شرکت معتبر بدون بررسي پول را براي سايت کاريابي واريز کردم.
کلاهبرداران حساب را خالي کردند، مسئولان وزارت کار گفتند کاري از دست ما برنمي آيد.
دادسراي جرايم رايانه اي اگر چه مانند ديگر دادسراها پرتردد و شلوغ نيست اما گستردگي جرايم سايبري و افزايش آن هشداري است براي آگاه سازي افرادجامعه، حتي آن هايي که فکر مي کنند هيچ گاه در دام کلاهبرداران اينترنتي گرفتار نخواهند شد.
انتهای پیام/