
وی تصریح کرد: بذرهای علف های هرز شرایط نامساعد محیطی را به راحتی مختل می كنند و با داشتن پوسته سخت و مقاوم قادرند خود را در مقابل یخبندان، گرما، آتش سوزی و رطوبت بالا حفظ كنند و در صورت خورده شدن توسط حیوانات در دستگاه گوارش آن ها نیز قوه نامیه خود را حفظ و پس از مساعد شدن شرایط، قادر به جوانه زنی است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: بذرهای علف های هرز در محصول، موجب ناخالصی و كاهش كیفیت گندم نیز می شود. برای مثال وجود بذر چچم در گندم سبب می شود كه پس از مصرف آرد و نان، مصرف كنندگان دچار مسمومیت شوند. بعضی علف های هرز مانند گلرنگ وحشی و پیچک باعث مزاحمت در برداشت گندم و آلودگی محصول در انبار می شود.
وی افزود: كنترل شیمیایی در صورتی انجام می شود كه مزرعه دارای آلودگی بیش از اندازه معین باشد.