به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ براساس امار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در هفته اول خردادماه (منتهی به هشتم خردادماه) ٥٣٤ میلیون و ٣٠٠ هزار لیتر در کشور مصرف شد که در مقایسه با هفته پیش از آن (٤٨٢ میلیون و ٢٠٠ هزار لیتر)، ٥٢ میلیون و یکصد هزار لیتر افزایش نشان می دهد.
بیشترین مصرف این فرآورده با ١٠٩ میلیون و ٤٠٠ هزار لیتر به روز سه شنبه (پنجم خرداد ماه) و کمترین آن با ٥٨ میلیون و ٧٠٠ هزار لیتر به روز جمعه (هشتم خرداد ماه) مربوط می شود.
براساس این گزارش، از مجموع بنزین مصرفی کشور در بازه زمانی یادشده، ٢٠ میلیون و ٥٠٠ هزار لیتر آن سوپر است که از میانگین روزانه دو میلیون و ٩٢٨ هزار لیتری این فرآورده حکایت دارد.
مصرف بیش از ٧٥١ میلیون لیتر سوخت مایع
همچنین در هفته اول خردادماه، سوخت مایع (نفت گاز و نفت کوره) مصرفی کشور به ٧٥١ میلیون و ٨٠٠ هزار لیتر رسید.
در بازه زمانی یادشده ٥٧١ میلیون و ٨٠٠ هزار لیتر نفت گاز (گازوییل) و ١٨٠ میلیون لیتر نفت کوره در کشور مصرف شده است.
بیشترین مصرف گازوییل با ١١٨ میلیون و ٣٠٠ هزار لیتر در روز سه شنبه (پنجم خردادماه) و کمترین میزان مصرف این فرآورده نیز با ٥٥ میلیون و یکصد هزار لیتر در روز جمعه (هشتم خرداد ماه) بوده است.
همچنین، بیشترین مصرف نفت کوره با ٣٠ میلیون لیتر به روز دوشنبه (چهارم خرداد ماه)و کمترین میزان آن نیز با ١٧ میلیون و ٨٠٠ هزار لیتر به روز جمعه (هشتم خرداد ماه) مربوط می شود.
میانگین مصرف نفت گاز در هفته منتهی به هشتم خرداد ماه سال جاری ٨١ میلیون و ٦٨٥ هزار لیتر و میانگین مصرف نفت کوره نیز ٢٥ میلیون و ٧١٤ هزار لیتر بوده است.
در روز ششم خردادماه نیز میزان مصرف به 74.2 میلیون لیتر کاهش یافت و به تدریج روال عادی خود را در پیش گرفت.
علت اصلی افزایش مصرف بنزین در هفته اول خردادماه، تصمیم دولت برای یکسان سازی نرخ بنزین و نگرانی رانندگان از حذف ذخیره بنزین 700 تومانی آنها بوده است.
با تاکید وزارت نفت بر حفظ سهمیه ذخیره بنزین 700 تومانی تا پایان شهریور ماه، میزان مراجعه و سوخت گیری خودروها به جایگاه های عرضه به تدریج کاهش یافته و روند عادی یافته است.
پیش بینی می شود که میانگین مصرف بنزین در هفته های پیش رو همانند هفته های گذشته حدود 70 میلیون لیتر در روز باشد.
ثبت بیش از ١٢٥ میلیون بار تراکنش در سامانه هوشمند
همچنین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اعلام کرد: در بازه زمانی یکم تا سی و یکم اردیبهشت ماه امسال ١٢٥ میلیون و ٦٠٨ هزار و ٧٢٥ تراکنش در سامانه کارت هوشمند سوخت ثبت شده است.
بیشترین میزان مراجعه به جایگاهها برای دریافت سوخت با چهار میلیون و ٥٦٧ هزار و ٣٢٢ تراکنش به روز پنجشنبه (١٠ اردیبهشت ماه) و کمترین میزان تراکنش نیز با سه میلیون و ٨١٧ هزار و ٩٥٠ به روز جمعه (چهارم اردیبهشت ماه ) مربوط می شود.
مقایسه آماری این ماه در قیاس با ماه گذشته آن (فروردین ماه) نشان می دهد تعداد مراجعه وسایل نقلیه به مجاری عرضه سوخت، سه میلیون ٣٠٨ هزار و ٣٨ بار افزایش داشته است.
همچنین، تعداد درخواست صدور کارت المثنی در مدت یاد شده نیز ١٣١ هزار و ٧٣٤ مورد بوده است که بیش از ١٩ هزار ٦٤٠ مورد افزایش درخواست را در این زمینه نشان می دهد.
انتهای پیام/