عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران گفت: آنچه توسط مقام معظم رهبری بیان شد در عدم دسترسی به افراد برای مصاحبه و در عدم بازرسی و یا بازدید از مراکز نظامی، این دستورالعملِ بسیار جدی و قاطع ماست.

راقچی: امیدوارم موضوع «پی.ام.دی» حل شود/ روی اصل همزمانی رفع تحریم‌ها توافق وجود دارد/ لیست افراد و مراکز مشخص شده از سوی آژانس رد شدبه گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران،، "سیدعباس عراقچی" معاون وزیر خارجه کشورمان درباره نتایج نشست سه روزه وین گفت: ما در سه روز گذشته هم در سطح کارشناسی و هم در سطح معاونین مذاکرات را ادامه دادیم، کار روی نگارش خود متن و ضمائم آن و بحث قطعنامه‌ای که شورای امنیت باید صادر کند، مشورت‌هایی داشتیم، همچنین روی عناصر و مولفه‌های آن صحبت کردیم و بتدریج متن را  کامل‌تر می‌کنیم.
 
وی افزود: البته هنوز میزان اختلافات زیاد است و این اختلافات هم به مسائل محتوایی مربوط می‌شود و هم به نحوه نگارش که همزمان در هر دو حوزه مذاکره صورت می‌گیرد.
 
عراقچی در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه در بعضی از بحث‌ها هنوز ما نسبت به راه حل اختلاف نظر داریم، اما بحث‌های مفهومی و بحث‌های محتوایی انجام می‌دهیم، گفت: بعضی از مسائل است که راه حل‌ها پیدا شده و درباره نحوه نگارش آن بحث می‌کنیم، اما بحث‌ها ادامه دارد و امیدواریم که به سرانجام برسد.
 
این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران گفت: البته همانطور که بارها گفتیم آنچه از نظر ما یک سرانجام مطلوب به حساب می‌آید توافق خوبی است که خواسته‌های ما در آن رعایت شده باشد، اگر به این توافق خوب برسیم خوب طبعاً مذاکرات به سرانجام خود رسیده است وگرنه، بحث‌ها ادامه پیدا خواهد کرد تا به آن نقطه برسیم.
 
عراقچی درباره جدول زمانی همزمانی رفع تحریم‌ها و اجرای تعهدات ایران نیز گفت: یکی از موارد اختلافی که هنوز به یک راه حل نهایی نرسیده است بحث همزمانی فعالیت‌های دو طرف است که اگر ما به توافق برسیم طبعاً یکسری اقداماتی را طرف مقابل ما (1+5) باید انجام دهند. در خصوص رفع و لغو تحریم‌ها و یکسری اقداماتی که ما باید انجام دهیم. اینکه این دو سری اقدام چگونه با هم همزمان می‌شود یکی از مسائل اختلافی است.
 
وی افزود: روی اصل همزمانی توافق وجود دارد و ماهیت اقدامات طوری است که همزمان شدن آنها مشکلاتی دارد که باید به یک ترتیباتی برسیم که خواسته دو طرف رعایت شود. این از مواردی است که هنوز  روی آن کار می کنیم.
 
معاون وزیر خارجه افزود: هم به لحاظ محتوایی و هم به لحاظ شکلی، هنوز به یک راه حل دقیق نهایی نرسیده‌ایم، ولی یک ایده‌هایی مطرح شده که روی یکی از آن کار می‌کنیم.
 
عراقچی در پاسخ به این پرسش که آیا درباره عدم مجوز بازرسی از افراد و تاسیسات به طرف غربی واکنشی نشان داده‌اید، گفت: این لیست را مجموعه 1+5 با عنوان راه حلی برای حل موضوع «پی .ام.دی» به ما داده بود، موضوع پی.ام.دی موضوعی است که به گذشته مربوط می‌شود و یکسری سوالاتی از گذشته وجود دارد که همینطور حل نشده و مبهم باقی مانده و برای حل این سوالات راه حل‌های مختلفی تا کنون پیشنهاد شده است.
 
وی ادامه داد: یک راه حل که طرف مقابل ما مطرح کرد این بود که لیستی از افراد و مراکز مشخص شود و آژانس بتواند به آنها دسترسی مدیریت شده داشته باشد، دسترسی که اجازه کسب اطلاعاتی از محیط پیرامونی به بازرس داده نمی‌شود و در یک محدوده کاملاً مشخصی، وظیفه‌اش را انجام می‌دهد، این ایده مطرح شده بود. این پیشنهاد در تهران مورد موافقت واقع نشد، ما روی ایده‌های دیگر کار می‌کنیم و به طرف مقابل هم صریح گفته‌ایم.
 
این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران افزود: آنچه توسط مقام معظم رهبری بیان شد در عدم دسترسی به افراد برای مصاحبه و در عدم بازرسی و یا بازدید از مراکز نظامی، این دستورالعمل بسیار جدی و قاطع ماست و به طرف‌های مقابل هم کاملاً منتقل شده که این به هیچ وجه در دستور کار ما نیست.
 
وی ادامه داد: روی راه حل‌های جایگزین دیگری که نگرانی‌های امنیتی و دغدغه‌های موجود را برطرف کند کار می کنیم. اگر بتوانیم به راه حل‌ها برسیم، طبعاً اجرا خواهیم کرد وگرنه مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به یک راه حل مقبول برسیم.
 
 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ایدرباره واکنش‌های آمریکا و کشورهای 1+5 گفت: اینها در مذاکرات طبیعی است و این بار اول هم نیست، در طول   17 ماه گذشته مرتب از این ایده‌ها بوده است، ایده‌هایی را که آنها مطرح می‌کنند ما به تهران منتقل می‌کنیم و مخالفت می‌شود و ما به طرف مقابل منتقل می‌کنیم و ایده‌هایی را ما مطرح می‌کنیم، آنها می‌برند در پایتخت‌هایشان بررسی می‌کنند و مخالفت می‌کنند.
 
عراقچی گفت: نه فقط درباره پی.ام.دی، راجع به همه مسائل دیگر، اگر اینطوری نبود که تا حالا به توافق رسیده بودیم. ما درباره همه مسائلی که روی میز است کار سختی را در17 ماه گذشته انجام دادیم و ساعت‌ها و بلکه هزاران ساعت مذاکره در خصوص  راه حل‌های احتمالی، نحوه حل و فصل این مسائل‌، برای ماه‌های متوالی این راه حل‌ها بحث شده و به نتیجه نرسیدیم تا کم کم بحث‌ها پخته شد. در لوزان در رابطه با عمده موضوعات روی میز به راه حل‌هایی رسیدیم که الان داریم آنها را نگارش می‌کنیم.
 
وی افزود: بعضی از دیگر مسائل هست که هنوز به راه حل نرسیده‌ایم و روی راه حل‌ها کار می‌کنیم. طبعاً پیشنهادات مختلفی ارائه می‌شود و یا قبول می‌شود، اصلاح می‌شود، یا رد می‌شود و یا تکمیل می‌شود. آنقدر مذاکره صورت می‌گیرد تا به یک راه حل مقبول برای هر دو طرف برسیم.
 
معاون حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه در پایان خاطرنشان کرد: امیدوار هستم که راجع به حل موضوع پی.ام.دی که مسائل و ابهامات مربوط به گذشته است، بتوانیم به یک راه حل دیگری که دغدغه‌های موجود را برطرف کند برسیم، ایده‌هایی مطرح شده ولی هنوز ادامه دارد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار