به گزارش سرویس بینالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، لیندسی گراهام -- سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی و نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا -- روز چهارشنبه در کنفرانسی خبری در بیتالمقدس تاکید کرد اگر شورای امنیت سازمان ملل به تشریح شرایط روند صلح بپردازد، او هم رهبری تلاشی را برعهده خواهد گرفت تا بودجه سازمان ملل را به حال تعلیق درآورد.
سخنان گراهام پس از طرح این احتمال بیان شد که فرانسه و نیوزیلند پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهند کرد و بر اساس آن برخی مفاد توافق صلح را مبتنی بر راه حل تشکیل دو کشور تشریح خواهند کرد.
وی گفت: میخواهد به رژیم صهیونیستی اطمینان دهد جمهوریخواهان و دموکراتها برای متوقف کردن تلاشهای فرانسه یا هر کشور دیگری نهایت سعی خود را به کار خواهند گرفت.
وی افزود برای مجازات مالی هر کشوری که در روند متهم کردن سربازان و نیروهای ارتش اسرائیل به جنایت جنگی دست داشته باشد، تلاش خواهد کرد. سناتور گراهام با بیان این که 25 درصد از بودجه سازمان ملل را آمریکا تامین می کند، مدعی شد: ما از نفوذ زیادی در این سازمان برخورداریم.
او تاکید کرد: هیچگاه از مالیات دهندگان آمریکایی نخواهد خواست بودجه سازمانی را تامین کنند که تلاش می کند یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا را به حاشیه براند.
این سناتور آمریکایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اسحاق هرتزوگ، رهبر مخالفان تاکید کرده است بدون تصویب کنگره هیچ توافقی با ایران اجرایی نخواهد شد.
وی افزود: به اعتقاد من بازرسی های سرزده از همه تاسیسات ایران -- از جمله از تاسیسات نظامی این کشور -- باید یکی از مفاد توافقنامه هسته ای با ایران باشد.
گراهام با بیان اینکه نه تنها درمورد تهدید هسته ای ایران بلکه به خاطر تواناییهای نظامی متعارف آنها نیز نگران است، گفت مقامات اسرائیلی اطلاعاتی درمورد توانایی های نظامی متعارف ایران در اختیار او گذاشته اند که اکنون قصد دارد این اطلاعات را با دولت آمریکا درمیان بگذارد تا ببیند آیا آنها هم در این نگرانی ها سهیم اند.
وی گفت: "اگر توانایی های ایران درحدی باشد که به وی گفته شده است، این مسئله باید در توافق هسته ای با ایران در نظر گرفته شود. ما همه می دانیم که آنها در حال برهم زدن ثبات منطقه هستند؛ اما اگر حقیقتا در حال توسعه توانایی های نظامی خود باشند و بتوانند در داخل کشور به ساخت سلاحهای پیشرفته بپردازند به گونه ای که به سطح نظامی جدیدی ارتقا یابند، فکر میکنم اشتباه خواهد بود که به اعضای مجلس نمایندگان و سنا پیش از رای گیری در این مورد اطلاع رسانی نشود."
وی تاکید کرد یک ایران هسته ای بزرگترین چالشی است که جهان در سالهای آتی با آن مواجه خواهد بود.
انتهای پیام/