رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: طبیعی بودن عدم وجود دشمنی و عدم وجود تغییرات ماهوی از ویژگیهای تهدیدات طبیعی است، به عنوان مثال زلزله یک تهدید طبیعی بوده و از سالهای گذشته تاکنون تغییر در نوع آن به وجود نیامده است.
وی افزود: این رفتار ماست که میتواند آسیب پذیری را در مقابل تهدیدات طبیعی کم یا زیاد کند.
سردار جلالی همچنین غیرارادی بودن را دیگر ویژگی تهدیدات طبیعی دانست و یادآور شد: ویژگی تهدیدات انسانی، ارادی بودن و وجود دشمنی و نیز دخیل بودن تکنولوژی بر منشأ آن است و به دلیل استفاده از تکنولوژی قابلیت پویایی و پیشرفت در تهدیدات انسانی وجود دارد.
سردار جلالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود عدم نگاه عمیق به مفهوم اثر تهدیدات بر روی پدیدهها و زیرساختها اظهار داشت: دانشگاههای ما متاسفانه در دروس خود و به ویژه دروسی مانند مهندسی که نقش مهمی در ساخت زیرساختها دارند، نگاه بر اثر تهدید را نگنجاندهاند؛ به عنوان مثال اثر تهدیدات در شهرسازی یکی از آنهاست.
**نگاهی خوش باورانه به تهدیدات زیرساختی وجود دارد
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به نگاه مقام معظم رهبری به مقوله جنگ نرم و ضرورت توجه ویژه به پدافند غیر عامل ادامه داد: ما متاسفانه با یک نگاه مصنوعی یا بهتر بگویم خوش باورانه به مقوله اثر تهدیدات بر روی زیر ساختها نگاه میکنیم.
وی نگاه این گونه به مقولات علمی را "خلاء علمی" دانست که نتیجه آن توسعه آسیب پذیری زیرساختهاست.
سردار جلالی ادامه داد: چنین نگاهی در زمان ساخت و توسعه یک زیرساخت، مانند ساخت یک بلور زیباست که همواره در معرض شکنندگی است.
**در حوزه زیرساختهای هستهای اثرپذیری تهدیدات را مدیریت و کنترل کردیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به وجود تهدیدات در حوزههای مختلف افزود: ما در حوزه زیرساختهای هستهای توانستهایم اثرپذیری تهدیدات در آنها را به بهترین نحو ممکن مدیریت و کاهش دهیم اما در صنعتی مثل نفت متاسفانه در این زمینه ضعف داریم.
وی به عنوان نمونه به مجموعه پتروشیمی شیراز اشاره کرد و افزود: این مجموعه صنعتی که قبل از انقلاب ساخته شده از لحاظ خطر پذیری مورد بررسی ما قرار گرفت و ما با توجه به اینکه مدل پایه ساخت این پتروشیمی بر مبنای الگوی 150 سال پیش انگلیسیهاست متوجه آسیب پذیری آن شدیم، اما زمانی که میزان اثرپذیری آن را از تهدیدات و نیز روشهای مقابله با آن را به مسئولان آنجا ارائه کردیم مورد قبول واقع نشد و این در حالی است که پس از مدتی وقتی مسئولین مربوط در یک همایش در انگلیس حضور پیدا کرده بودند روش پیشنهادی ما به آن ها ارائه شد.
سردار جلالی در پایان خاطرنشان کرد: ما وقتی اثرات تهدیدات را بر روی پدیدهها به درستی نبینیم ممکن است اثر تهدید بر آنها به قدری زیان بار باشد که جبران خسارت ناشی از آن بسیار سنگین شود.
انتهای پیام/