به گزارش
سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران ، شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی عنوان کرد، در پی صدور حکم اعدام برای محمد مرسی رئیس جمهوری سابق مصر و شماری از رهبران اخوان المسلمین در این کشور و در پی اظهارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری فعلی مصر را کودتاچی توصیف کرده بود روابط ترکیه و مصر متشنج تر شده است.
این شبکه در ادامه در گزارشی گفت: صدور حکم اعدام برای محمد مرسی حزب عدالت و توسعه را شوکه کرد. این حزب امتداد بین المللی اخوان المسلمین در ترکیه به شمار می رود.
اظهارات اردوغان علیه السیسی همه آنچه را که عربستان سعودی برای تنش زدائی میان ترکیه و مصر رشته بود، پنبه کرد. اظهارات اردوغان و پناه دادن ترکیه به رهبران اخوان المسلمین مصر موجب شد دولت مصر ، ترکیه را به تلاش برای کودتا علیه حکومت این کشور و بی ثبات کردن این کشور متهم کند. این مسئله حتی موجب شد مصر سفیر ترکیه را اخراج کند و سطح روابط دیپلماتیک دو کشور را کاهش دهد.
سلمان شاه عربستان سعودی که در برابر اخوان المسلمین از سیاستی عملگرایانه پیروی می کند تلاش می کرد میان ترکیه و مصر و همچنین قطر و عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی برای مقابله با آنچه که عربستان سعودی گسترش نفوذ ایران می نامد محور ایجاد کند اما در این مسیر شکست خورد. این گرایش عربستان سعودی در واکنش به گسترش نفوذ انصارالله در یمن نیز بروز کرد و با حضور مصر ائتلافی تشکیل داد که مورد حمایت و پشتیبانی ترکیه واقع شد. تلاش ریاض برای کاهش شکاف میان ترکیه و مصر احتمالاً پیچیده است. اختلافات فقط به مصر منحصر نمی شود بلکه به موضوعات دیگری نظیر لیبی نیز مربوط می شود. در پی گسترش نفوذ گروههای تندرو در لیبی با حمایت ترکیه و قطر ، این مسئله به عاملی برای نگرانی مصر تبدیل شده است. مقامات مصری با پشتیبانی ترکیه از تروریستها در سوریه مخالفند و بر ضرورت یافتن راه حل سیاسی برای بحران سوریه تاکید دارند. با این اوصاف روابط مصر و ترکیه پرفراز و نشیب به نظر می رسد و اگرچه با تنش همراه است اما هنوز قطع نشده است.