وجود شرایط سخت برای دریافت تسهیلات و همچنین اقساط بالا باعث گردیده میزان استقبال متقاضیان کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،  پس از سال‌ها چشم انتظاری و سر کردن بازار مسکن با رکود بالاخره طلسم شکست و بازار جانی دوباره گرفت.

اما اینجان بخشیدن دوباره به بازار مسکن چندان با استقبال متقاضیان روبرو نشد و بسیاری از خریداران به دلیل شرایط دشوار برای اخذ تسهیلات با مشکل روبرو شدند.

براساس این گزارش؛ سه شنبه هفته گذشته شواری پول و اعتبار افزایش نرخ تسهیلات را تایید کرد اما به دلیل سپرده‌گذاری زیاد و همچنین اقساط آن با عدم استقبال متقضیان روبرو شده است.

این گزارش می‌افزاید: در حال حاضر یک متقاضی برای دریافت تسهیلات ۸۰ میلیون تومان باید در ابتدا ۴۰ میلیون تومان برای یک سال سپرده‌گذاری کند و بعد از گذشت ۱۲ ماه می‌تواند با ۴۰ میلیون تومان سپرده خود ۱۲۰ میلیون تومان دریافت کند، این در حالی است که یک متقاضی با سود ۱۴ درصد، ۱۶۵ میلیون تومان برای خرید خانه بازگرداند.

براساس این گزارش؛ یک کارمند که ماهانه ۱۳۰۰ هزار تومان به طور میانگین حقوق دریافت می‌کند چگونه می‌تواند، ماهانه یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان قسط پرداخت کند و از سوی دیگر باید ۴۰ میلیون تومان برای یک سال سپرده گذاری کند و همچنین برای رهن یک واحد ۵۰ متری حداقل باید ۴۰ میلیون تومان بپردازد.

بنابراین یک خانه اولی که اکثر آن‌ها را زوج‌های جوان تشکیل می‌دهند باید در‌‌ همان ابتدا ۸۰ میلیون تومان داشته باشند و ماهانه نیز یک می‌لون و ۲۰۰ هزار تومان قسط مسکن را پرداخت کنند.

در حال حاضر بسیاری از مستاجرانی که هرساله نگران و گله‌مند از افزایش ۱۰۰ هزار تومانی اجاره و بالا رفتن رهن هستند چگونه می‌توانند از پس چنین شرایطی برای دریافت تسهیلات بر آیند و آیا بانک مرکزی و یا وزارت راه شهرسازی از میانگین حقوق وزارت کار با خبر نیستند که چنین شرایطی را برای پرداخت اقساط تعیین کرده‌اند و در صورتی که چند ماه به تاخیر بیافتد واحد خریداری شده به مزایده گذاشته می‌شود.

از سوی دیگر بانک مسکن طی چند سال گذشته زیر بار پرداخت تسهیلات واحدهای مسکن مهر کمر خم کرده و مدام از پرداخت این تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی گله‌مند هستند، حال چگونه می‌تواند این بانک چنین تسهیلات سنگینی را پرداخت کند.

براساس این گزارش؛ حال باید منتظر ماند دید که بعد از گذشت یکسال واکنش بازار به این میزان تسهیلات چیست و خریداران چگونه می‌توانند از پس چنین شرایط سخت سربلند بیرون آید؟

آیا وزارت راه و شهرسازی برنامه ریزی‌های کافی را پیش از تصویب این تسهیلات انجام داده و می‌تواند بازار را متناسب با نرخ تورم کنترل کند.

براساس گزارشات می‌دانی هنوز یک هفته از تصویب این نرخ تسهیلات نگذشته بسیاری از دلالان از فرصت استفاده کرده و میزان قیمت واحدهای کوچک خود را افزایش داده است به طوری که حسام عقبایی رییس اتحادیه املاک کشوری از افزایش قیمت و تاثیر گذاری این نرخ تسهیلات بر واحدهای کوچک خبر داد و گفت: این میزان تسهیلات تنها برای واحدهای کوچک اثر گذار است.

انتهای پیام/

گزارش: محبوبه کیاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آرمين
۱۰:۲۵ ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
مسئولين ،واقعا" داداشام خسته نشيد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۹ ۰۴ خرداد ۱۳۹۴
میشه کلمه تسهیلات رو بانکها تغییر بدن به وام با بهره؟ کجای کار رو شما آسان کردید که اسمش هم گذاشتید تسهیلات
سپرده بذار بعدشم 2 تا کارمند رسمی دولتی با تمام مدارک شناسایی و پولیشون و تمام مدارک خودت رو با چندین چک و سفته بده یه پرونده بزرگ پر از کاغذ درس کن واسه یه وام 2 میلیونی بخوان بدن وای به حال 80 میلیونی کجاش این آسان سازی داره که تسهیلات میگین بهش؟
آخرین اخبار