به گزارش خبرنگار اجنتماعی باشگاه خبرنگاران، شنیدهها گویای این است که روزانه تعدادی مزاحمت به شکلهای مختلف، برای زنان و دختران در سطح شهر به وقوع میپیوندد.
مزاحمتهایی که باعث سلب آسایش، آرامش و امنیت زنان و دختران میشود و به مرور زمان سبب گوشهگیری و سرخوردگی آنان میگردد.
مزاحمتهای خیابانی بخشی از تجربه ناخوشایند بسیاری از زنان و دختران جامعهی ماست که اغلب در جوامع شهری مشهود است.
مزاحمانی که پا از منازل خود بیرون گذاشته و قدم در خیابانهای شهر نهادند و گاه با سوار شدن بر وسیله نقلیه خود و گشتوگذار بیهدف لرزه بر جان جامعه میاندازند و گاه با نگاه و کلام خود موجب آزار دختران و زنان میشوند و همچون چکشی بر بنای آباد اجتماعی ضربه میزنند و به مرور زمان باعث تخریب بطن جامعه میشوند.
در علم جامعهشناسی مزاحمتهای خیابانی به عنوان یکی از شکلهای متنوع تبعیض جنسی علیه زنان معرفی میشود که عرصه عمومی جامعه را به محیطی ناامن تبدیل میکند.
جامعهشناسان مزاحمت ما را به چهار دسته بصری، کلامی، تعقیبی و لمسی تقسیم کردهاند، که بر اساس آمارهای موجود و همچنین نظرسنجی در میان خانمهای 18 تا 50 ساله، بیشترین نوع مزاحمت، مربوطه به بوق زدن رانندگان مزاحم و اصرار بر سوار کردن بانوان است که متأسفانه این روزها بر حجم این نوع رفتار زشت و زننده افزوده شده است.
* همیشه پای یک مرد در میان است؟!
همیشه مردان مسبب و مقصر این نوع ناهنجاری در جامعه نبودهاند.
برخی از زنان و دختران با استفاده از پدیدهای به نام تاکسی مرسی فضا را برای بروز و ظهور اینگونه افراد فراهم میکنند زنانی که با چشمپوشی از حیاء و عفت یک زن و تنها برای گذران وقت باعث میشوند گروهی از مردان به این باور واهی برسند که زن یک ابزار و وسیله برای سوء استفاده و برطرف کردن امیال نفسانی است.
دکتر سعید معیدفر، جامعهشناس، تغییر سبک زندگی و شرایط جامعه را یکی از علل مهم مزاحمتهای خیابانی میداند.
آموزش میتواند بهترین و اولین راهکار در پیشگیری بیشتر آسیبهای اجتماعی باشد آحاد جامعه با آموزش فن ارتباط سالم با همنوع خود میتوانند بستر جامعه را به سوی مسیری درست سوق دهند، افزون بر این و البته رکن تکمیلی، حضور مؤثرتر قوه قضاییه و نیروی انتظامی با در نظر گرفتن مجازات اتهامی با هدف بازدارندگی بیشتر در این عرصه است.