مرضیه عباسی روانشناس در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان در خصوص بازی های رایانه ای بیان می کند: رایانه مانند دیگر ساخته هایی که بشر داشته مانند سکه دو رو است که هم می تواند باعث رشد و پیشرفت باشد و هم می تواند باعث آسیب هایی در جامعه باشد.
مرضیه عباسی عنوان می کند: به علت پیشرفت کیفیتی بالایی که بازیهای رایانه ای داشتند و همچنین ایجاد تصاویر دو بعدی و تطبیق با تصاویر واقعی به همراه موسیقی، قیمت مناسب و دسترسی آسان بازیهای رایانه ای باعث شد کودکان و نوجوانان به این بازیهای رایانه ای جذب شدند و در فاصله کوتاهی در جامعه رواج پیدا کنند و جای بازار اسباب بازی و ابزار صنعتی را هم بگیرند.
وی با اشاره به اینکه کودک و نوجوان به دلیل اینکه در بازی رایانه ای در کنار دیگر شخصیت های بازی درگیر ماجرا می شود برایش بسیارجذاب است، بیان کرد: این بازیها اثرات مختلفی در زمینه جسمانی و زمینه آسیب های روانی فرد دارد.
این روانشناس بیان داشت: در زمینه جسمانی کودک و نوجوان چنان در بازی غرق می شود که توجه نمی کند در چه حالتی قرار گرفته است و چه فشارهایی به خود وارد کرده است.
عباسی افزود: همچنین به خاطر اینکه چند ساعت متوالی در یک حالت قرار می گیرند ستون فقرات،کتف و مچ دست و گردن در طولانی مدت آسیب ها جدی می شود.
وی در خصوص آسیب های روانی تربیتی بازیهای رایانه ای گفت: تقویت حس پرخاشگری درکودک را به دنبال دارد زیرا خشونت یکی از محرکه هایی است که در طراحی بازیهای رایانه ای به حد زیاد از آن استفاده می شود.
عبا سی ضمن بیان اینکه انزوا طلبی یکی دیگر از آسیب های این بازیها است، بیان داشت: کودک و نوجوان در طولانی مدت به سمت انزوا و افسردگی سوق داده می شود.
این روانشناس خاطر نشان کرد: بر خلاف تصور اکثر خانواده ها که بازی های رایانه ای تاثیر بر ذهن فرزندشان ندارد و بلکه مداخله فکری هم دارد در واقع به نوعی فرد بیشتر سرخورده و افسرده و غیر متحرک می شود و هچ گونه اثر مثبتی بر ذهن کودک و نوجوان ندارد و حتی تنبلی ذهن را هم می تواند داشته باشد.
عباسی افزود: بازیهای رایانه ای تاثیر منفی بر روابط خانوادگی دارد، فرزند بیشتر از این که در کنار خانواده باشند رایانه را ترجیح می دهد و حتی بر روی درس آنها هم تاثیر گذار است و در کوچکترین فرصت هم به سراغ رایانه می رود.
صدیقه عباسی به خانواده توصیه می کند: از علایق کودک و نوجوان خود مطلع شوند و سعی کنند آنها را جایگزین بازیهای رایانه ای کنند و همچنین یک محدوده زمانی مشخص را برای استفاده از رایانه برای فرزند خود مشخص کنند.
وی تاکید کرد: خانواده با داشتن نظم و برنامه ریزی و
گذراندن اوقات فراغت در کنار فرزندان می تواند توجه فرزند از بازی های رایانه ای
را کمتر کند.
انتهای پیام/