بار دیگر بشر دل به طبیعت بسته تا فناوری نوظهور دیگری را روانه زندگی روزمره کند و این بار گونه‌ای خاص از خفاش ها در متن الگوبرداری قرار گرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران و به نقل از مهر، پیدا کردن مسیر حرکت در تاریکی فرآیندی پیچیده است که در دنیای حیوانات تنها چند گونه خاص قابلیت آن را دارند. در این میان گونه‌ای از خفاشها موسوم به خفاش horseshoe (کفش اسبی یا نعلی) وجود دارد که به دلیل تبحر بالا در این زمینه، الهام‌بخش گروهی از دانشمندان شده است.

به تازگی گروهی از دانشمندان در Virginia Tech سیستم صوتی (سونار) جدیدی ارایه کرده‌اند که عملکرد آن مبتنی بر همان سیستم طبیعی است که در این گونه از خفاش ها برای پیداکردن مسیر مناسب در تاریکترین نقاط استفاده می‌شود.

به طور کلی خفاشها امواج صوتی جیرجیر مانندی از دهان خود تولید و در محیط اطراف منتشر می‌کنند. این امواج با برخورد با موانع و منعکس شدن، به گوش خفاش می‌رسد و توسط حیوان تشخیص داده می‌‌شود. خفاشها با تجزیه و تحلیل طبیعی این امواج و تخمین دقیق فاصله زمانی دریافت آنها، با موانع پیش رو برخورد نکرده و از شکارچیان نیز در امان می‌مانند.

اکنون تیمی از دانشمندان Virginia Tech با مطالعه ۳۰ خفاش فناوری جدیدی ارایه کرده‌اند که از حیث کیفیت عملکرد دسته کمی از این حیوان ندارد.

آنها پس از ارایه مدلهای رایانه‌ای، از نمونه پیش ساخته دستگاهی رونمایی کرده‌اند که از نوعی ماده لاستیکی انعطاف‌پذیر ساخته شده و تقریبا ۲.۵ برابر اندازه حیوان واقعی است.

در این فناوری جدید که بهتر است آن را خفاش مصنوعی بنامیم از چهار موتور برای به حرکت درآوردن گوشها و سیستم بویایی با سرعت مشابه در حیوان واقعی استفاده شده است.


انتهای پیام

برچسب ها: خفاش ، دانشمندان ، طبیعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.