"عبدالله مرادی" در گفتگو با خبرنگار
سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به بررسی جاهلیت قبل از اسلام و جاهلیت مدرن، گفت: جاهلیت به عنوان دوره تاریخی قابل بررسی است و آن را به عنوان مطالعه و سبک زندگی و نظم اجتماعی نمیتوانیم به یک دوره خاص محدود کنیم.
این کارشناس مسائل بینالملل با تاکید بر اینکه دو عنصر جاهلیت که یکی مبتنی بر قدرت و ثروت حاکم در جامعه و دیگری عنصر شهوت واگاهی کاذب است، خاطر نشان کرد: این دو عنصر نه تنها در جامعه پیش از اسلام وجود داشته، بلکه در جامعه امروز که تحت عنوان جاهلیت مدرن شکل گرفته، به خوبی نمایان شده است.
وی ادامه داد: جاهلیت پیش از اسلام مبتنی بر سنتهای خانوادگی، بت پرستی، ایمان به عناصر طاغوتی بود که هدفشان در جهت منحرف کردن جامعه قرار داشت اما جاهلیت مدرن به زعامت غرب با یک فرهنگ مبتنی بر غرب و با تاکید بر توان نظامی خود در تمام حوزههای جغرافیایی حضور پیدا کرده است و میکوشد فرهنگها را از میان ببرد.
مرادی با تاکید بر دو عنصر ذکر شده گفت: نظم مبتنی بر قدرت و ثروت اجازه نمیدهد عدالت اجتماعی و تعاون بالندگی در جامعه اتفاق بیفتد و از طرف دیگر جاهلیت مدرن تلاش میکند آگاهیهای کاذب در جامعه را تحت کنترل خود بگیرد.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: جاهلیت پیش از اسلام و مدرن باعث شده است نه تنها بصیرت در جامعه منحرف شود بلکه با ایجاد فرهنگ جایگزین، شعور اجتماعی، ذات اصیل انسانی را نابود سازد.
اوی تصریح کرد: غرب میکوشد همه این رفتارها را در لفافه یک سری ارزشها، تبلیغات پنهان کند و با تلاش علیه صلح و جنگ علیه تروریسم، جاهلیت مدرن خود را بپوشاند و جاهلیت برای اینکه بتواند خود را گسترش دهد و فرهنگها را منحرف سازد نیاز به این دارد که از ابزارهایی استفاده کند تا موجب تغییر ذائقه جامعه شود و وجهه مثبت برای جاهلیت مدرن ایجاد کند.
این کارشناس مسائل بین الملل به اولین ابزار جاهلیت مدرن تحت عنوان به کارگیری سخت افزاری قدرت نظامی اشاره و تاکید کرد: غرب با استفاده از این ابزار تلاش میکند نه تنها نظام تک قطبی خود را ایجاد کند بلکه از ابزار جنگ و سرکوب به نحو احسن استفاده کند.
مرادی افزود: این اشتباه است که تصور کنیم غرب از ابزار نظامی بدون تبلیغات بهره میگیرد بلکه آمریکا با تبلیغات تلاش میکند ابزار نظامی را در چارچوب مثبت به جامعه القا کند.
این کارشناس مسائل بینالملل ابزار دیپلماسی را به عنوان دومین ابزار جاهلیت مدرن دانست و گفت: غرب با استفاده از این ابزار در جهان امروز توانسته است وجهه منفی جاهلیگری خود را پنهان کند و به جاهلیت خود لباس آگاهی و شعور بپوشاند.
مرادی ضد فرهنگها را به عنوان ابزار سوم جاهلیت مدرن معرفی کرد و اظهار داشت: جاهلیت مدرن برای اینکه بتواند خود را باز تولید کند، نیازهای کاذبی را تعریف کرده و متناسب با انها ابزار فرهنگی کاذبی را به جامعه القا کرده است.
این کارشناس مسائل بین افزود: صهیونیسم و غرب به عنوان سرکردگان جاهلیت مدرن تلاش میکنند خواستههای سیاسی و اقتصادی خود را در جامعه به عنوان نماد اعمال کند.
وی ادامه داد: در جوامع اسلامی امروز جاهلیت مدرن نه تنها توانسته نسلی از نخبگان سیاسی را در مسیر خود به خدمت بگیرد بلکه در سرنوشت جوامع اسلامی نقش پیدا و تلاش کرده کشورهای اسلامی را به سمت غرب سوق دهد و جنگهای متعدد علیه همدیگر، فقر، سرکوبگری، استبداد و عواملی از این دست را میتوان به عنوان عواملی نام برد که در جاهلیت مدرن نقش دارند.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به عربستان و جنگ افرزیهای آن تاکید کرد: در خاورمیانه و در جهان اسلام، امروز عربستان سعودی به زعامت آمریکا جریانی است که جاهلیت مدرن را نمایندگی میکند و بر مبنای آن در یمن در حال جنگ افروزی است تا جلوی بصیرت و بیداری اسلامی را بگیرد.
مرادی با اشاره به راههای مقابله با جاهلیت مدرن، ضمن تاکید بر محور مقاومت به عنوان اولین راه مقابله با آن گفت: نه تنها جمهوری اسلامی ایران از محور مقاومت به عنوان ابزار نظامی جهت خنثی کردن جاهلیت مدرن استفاده میکند، بلکه ظرفیتهای سیاسی ژئوپلتیک ایران میتواند در مقابل نظام سلطه نیز ایستادگی کند
وی در پایان اخرین راه مقابله با جاهلیت مدرن را تبلیغ و تبیین الگوی مبنی بر مردم سالاری دینی دانست و خاطر نشان کرد: الگوی دینی – اسلامی بیشک میتواند نه تنها جامعه را مدیریت کند بلکه در جوامع اسلامی که احساس استقلال سیاسی – فرهنگی در آنها وجود دارد، میتواند رشد و نمو داشته باشد.
انتهای پیام/