یک کارشناس مذهبی گفت: برخی تصور می‌کنند امروز که کشور ما درگیر جنگ نیست، دیگر نیازی به روحیه شهادت طلبی نیست اما حتی در زمان صلح هم اگر می خواهیم بمانیم باید این فرهنگ اصیل در جامعه نمود داشته باشد.

حجت الاسلام ادیب یزدی در گفتگو با خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران در خصوص لزوم الگو قرار دادن حضرت امام حسین(ع) اظهار داشت: هر آنچه در طول 57 سال عمر مبارک آن حضرت از ایشان سرزده باید برای آحاد بشر سرمشق باشد چرا که امام حسین(ع) معصوم بوده و اعمال ایشان نه قابل اقتدا بلکه واجب الاقتداست.

وی افزود: در خصوص زندگی آن حضرت وجوهی برجسیته وجود دارد که کمتر موردتوجه مردم قرار گرفته که در صورت آگاهی مردم از این وجود بسیاری از معضلات فکری، اخلاقی و عملیاتی جامعه برطرف می‌شود.

این کارشناس مذهبی روح حماسه را از بزرگترین مزایای زندگی سالار شهیدان برشمرد و تصریح کرد: آن حضرت در طول حیات طیبه‌ی خود زندگی دنیا را با نگاهی حماسی نظاره می‌کرد.

وی در توضیح عبارت حماسه گفت: حماسه تلفیقی از چند صفت بسیار ارزشمند شامل بصیرت، شجاعت، سخاوت، روشن بینی، عقل، بزرگواری و جوانمردی است.

حجت الاسلام ادیب یزدی افزود: حماسه یعنی انسان جایگاه خود را در عرصه‌ی هستی شناسایی کند و پس از آن زیربار هیچ گونه زور و ظلم نرود که این روح حماسه در وجود امام حسین(ع) موج می‌زند.

وی غیرت دینی را از دیگر وجوه برجسته‌ی شخصیت و سبک زندگی حسینی دانست و بیان کرد: غیرت دینی یعنی در اعتقاد و عمل این را برای زندگی کافی بدانیم و احکام خداوند را سبک نشمریم.

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: یک زمانی در جامعه ما همین بحث غیرت دینی مطرح شد که متاسفانه دوباره متوقف شد.

وی شهادت طلبی را وجه برجسته دیگر سبک زندگی حسینی دانست و تصریح کرد: آنچه باعث جاودانگی حضرت سید الشهدا شد همین روحیه بود و برخلاف آنچه عده‌ای گمان می‌کنند در زمان صلح نیازی به روحیه شهادت طلبی نیست اما اگر می‌خواهیم بمانیم باید این فرهنگ اصیل در جامعه ما نمود داشته باشد.

حجت الاسلام ادیب یزدی در توضیح نحوه نیاز جامعه به شهادت طلبی آن هم در زمان صلح و غیر جنگ اظهار داشت: این روحیه باعث می‌شود انسان اهل عفو، اغماض و بزرگواری باشد.

وی افزود: شهادت طلبی فقط به این معنی نیست که انسان سینه خود را در برابر گلوله دشمن سپر کرده و در خون خود بغلتد اگر چه این مسئله یکی از زیباترین نمادهای شهادت طلبی است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: شهادت طلبی یعنی وقتی حکم خدا را بالاتر از هر حکمی دانستی، عزت و شرف ملت و همچنین جایگاه خود را حفظ کنی که این مسئله نیازمند فداکاری و حضور در جامعه است.

حجت الاسلام ادیب یزدی در پایان خاطر نشان کرد: روحیه شهادت طلبی از گذشت، عفو و خدمت به جامعه و همچنین مقدم دانستن سایر آحاد جامعه در برخورداری از منافع اجتماعی نشأت می‌گیرد که می‌تواند برکات زیادی را برای جامعه به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.