اصلاح روند خصوصی سازی شرکت مخابرات و نارضایتی وزیر ارتباطات از اپراتورهای تلفن همراه ، همچنین موافقت او با افزایش تعرفعه مخابراتی در صورت پیشنهاد بسته مخابراتی، مهمترین اخبار هفته گدشته حوزه دنیای ارتباطات بود.

خبرنگار دنیای ارتباطات باشگاه خبرنگاران: پنجمین جشنواره فناوری اطلاعات و ارتباطات با حضور معاون اول رئیس جمهور و نظر وزیر ارتباطات در مورد مشکلات مخابرات و نارضایتی وی از خدمات اپراتورهای تلفن همراه و...از جمله مهمترین موضوعات و اخبار حوزه ارتباطات در هفته گذشته بود که در ادامه نگاهی گذرا به آنها خواهیم داشت.

*آغاز پنجمین جشنواره فناوری اطلاعات و ارتباطات با شعار خدمات الکترونیکی و کسب‌وکارهای نو امروز 

همزمان با روز جهانی ارتباطات پنجمین جشنواره فناوری اطلاعات و ارتباطات با حضور معاون اول رئیس جمهور و مسئولین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

این جشنواره در 5 محور اصلی شامل شبکه‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات، دولت الکترونیکی، ارائه محتوا و خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات، توسعه خدمات روستایی و مناطق محروم، پژوهش ، نوآوری صنعت و تجاری سازی، اطلاع رسانی و رسانه‌های نوین و توسعه خدمات پستی ،در کشور برپا شد.

*تامین 36درصد منابع و محتوای اطلاعات از داخل کشور

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم پنجمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامه‌های وزارت ارتباطات اظهار کرد: اگر در ابتدای دولت 10 درصد محتوا از داخل تامین می‌شد در سال جاری به 36 درصد رسیده و در آینده 80درصد منابع و محتوا از داخل تامین شود.

وی با بیان اینکه بهره‌گیری از فناوری برابر با ایجاد ثروت کشورهاست افزود: سهم فناوری‌های نوین در بسیاری از کشورها افزایش یافته به گونه ای که در اقتصاد ملی اثر مستقیم گذاشته و ما باید در برنامه ششم فناوری را موتور حرکت توسعه خود قرار دهیم و با اتکا به دانش بنیان به توسعه برسیم.

واعظی با اشاره به ICT  بعنوان پیشران توسعه کشور عنوان کرد: امروز اگر بخواهیم کاری ر ا انجام دهیم نمی توان بدون پشتوانه ICT آن را انجام داد  چرا که پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند درآمد سرانه مالی را افزایش دهد و اشتغال دانش بنیان ایجاد شود.

*به دنبال اصلاح روند خصوصی‌سازی شرکت مخابرات هستیم

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در مراسم پنجمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران با اشاره به انحصار دولت بر مخابرات اظهار کرد: ما همواره اعلام کرده‌ایم که به دنبال اصلاح روند خصوصی‌سازی شرکت مخابرات هستیم و به دنبال واگذاری مخابرات به دولت نیستیم و قرار نیست انحصار دولت بر مخابرات شکسته شود.

واعظی در ادامه افزود: اکنون نظر ما این است که اختیار این بخش بر عهده دولت نیست، بلکه برعهده کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های مختلف فعال در این بخش قرار بگیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به زیان ده بودن شرکت پست اشاره کرد و گفت: پیش از این نیز شرکت پست زیان ده بود اما با تغییرات صورت گرفته کمک کردیم تا این شرایط اصلاح شود چرا که قرار نیست تمام ضررها از جیب مردم جبران شود.

وی در خصوص افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت اظهار کرد: همانطور که پیش از این اعلام کرده بودیم، اگر خدمات این شرکت توسعه‌ای بوده و در خدمت مردم قرار گیرد، ما ممکن است بتوانیم تعرفه‌ها را مورد بررسی مجدد قرار دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: با توجه به اینکه اپراتورهای تلفن همراه در سال گذشته تمام وقت خود را صرف امور توسعه‌ای کرده بودند، در برخی شاخص‌های مربوط به خدمات رسانی به مردم، نمره بالایی کسب نکرده‌اند و به حد نصاب نرسیده‌اند.

*رانش زمین تلفن‌ همراه برخی شهر‌های استان را قطع کرد

در هفته گدشته داوود زارعیان، سخنگوی شرکت مخابرات ایران با اشاره به قطعی چند ساعته تلفن همراه در استان کهکیلویه و بویر احمد اظهار کرد: با توجه به رانش زمین در منطقه دشت روم در این استان از بعد از ظهر تلفن‌های همراه شهر یاسوج، گچساران، بهدشت قطع شد.

وی افزود: رانش زمین و قطع فیبر نوری علت قطعی چند ساعتی تلفن همراه در این استان بوده است.

زارعیان در پایان گفت: سرانجام قطعی تلفن همراه در بامداد گذشته رفع و در حال حاضر هیچگونه قطعی تلفن همراه در این استان نداریم.

*راه‌اندازی پست لجستیک در تهران از شهریور ماه سال 94

مهدی علی‌دوستی، معاون مالی و اداری شرکت پست جمهوری اسلامی ایران با اشاره به راه‌اندازی پست لجستیک در کشور اظهار کرد: به منظور ارتباط پست بین تولید کننده و مصرف کننده و کاهش هزینه کالا مشترکان و همچنین افزایش سود تولید کننده شرکت پست، فرایند پست لجستیک را که از اصفهان آغاز شده است در سال 94 در کشور گسترده می‌شود.

وی با بیان اینکه فرایند پست لجستیک در سه استان، اصفهان، یزد، چهار‎محال‎بختیاری به صورت پایلوت آغاز شده است، افزود: در پست لجستیک زمانی که مصرف کننده تمایل به کالایی دارد و در سایت الکترونیک آن کالا را می‌بیند، مشخصاتش را تأیید می‌کند و پس از پرداخت از درگاه الکترونیک، سفارش آن کالا به کارخانه داده می‌شود و بعد از کارخانه تحویل پست و در نهایت به مشتری تحویل داده می‌شود.

*موافق افزایش تعرفه مخابراتی نیستیم

همچنین درهفته گذشته محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری که به مناسبت روز روابط عمومی و ارتباطات در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، با اشاره به رونمایی از نرم افزار فناورانه و سامانه جدید 195 اظهار کرد: رسانه یکی از ارکان نظام است و قطعا هیچ دولتی نمی‌تواند بدون اهمیت به آن با مردم ارتباط خوبی داشته باشد، بر همین اساس، همواره تلاش ما این است که به جایگاه روابط عمومی اهمیت دهیم، چرا که تنها دریچه‌ای که نیازمندی‌های مردم را به ما می‌رساند، روابط عمومی است.

وی افزود: در بیست ماه گذشته کارهایی را شروع کردیم و این طرح‌ها به سرعت در حال افزایش است و با توجه به اینکه سرعت مطالبات مردم بیشتر از سرعت توسعه ارتباطات است، لذا مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش ما است.

واعظی با اشاره به راه اندازی مرکز پاسخگویی 195 تصریح کرد: یک سال و نیم گذشته بیش از هزار مراجعه و تماس تلفنی داشتیم که حدود 800 مورد از آنان، رفع شد و 25 درصد از این مشکلات باید پیگیری شود. همچنین با 200 مرکز در سراسر کشور به منظور ثبت شکایات ارتباط مستقیم داریم و قرار بر این است که پس از ثبت شکایات، به مدت 14 روز به مردم پاسخ داده شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص افزایش تعرفه تلفن ثابت اظهار کرد: با پیشرفت تکنولوژی در تلفن ثابت و تغییر آن، شرکت مخابرات در حال حاضر با مشکلات مالی روبرو شده است اما در صورتی که بسته ای برای توسعه شرکت مخابرات اعلام نکند، با افزایش تعرفه تلفن ثابت موافق نیستیم.

واعظی افزود: تا کنون مخابرات هیچ گونه بسته‌ای برای توسعه تجهیزات خود ارائه نداده است و به محض ارائه آن، می‌توانیم مجوز دولت را برای افزایش تعرفه تلفن ثابت بگیریم، در غیر این صورت موافق افزایش تعرفه نیستیم.

*برنامه‌ای برای افزایش تعرفه اپراتورهای تلفن همراه نداریم

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار دنیای ارتباطات باشگاه خبرنگاران با اشاره به وضعیت درآمد اپراتورهای تلفن همراه اظهار کرد: تعرفه اپراتورهای تلفن همراه در سال گذشته افزایش یافت و در حال حاضر با وجود شبکه‌های پیام‌رسان موبایلی، نیازی به افزایش تعرفه‌های تلفن همراه نیست چرا که اپراتورها افزایش درآمد خود را دارند.

وی افزود: کاهش درآمد اپراتورها با توجه به استقبال مردم از شبکه‌های پیام‌رسان زیاد نیست، چرا که اپراتورها توانسته‌اند خدمات دیگر خود را افزایش دهند و از این طریق درآمد آن‌ها جبران می‌شود.

*240 شهر تحت پوشش 3G تا پایان خردادماه

صدوقی مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار با اشاره به وضعیت پوشش شبکه نسل سوم و چهارم همراه اول در کشور اظهار کرد: به منظور ایجاد پوشش شبکه و کیفیت خدمات در 122 شهر، پوشش 3G ایجاد شده و تا پایان خرداد ماه بالغ بر 240 شهر نیز تحت پوشش این شبکه قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: بخش عمده توسعه نسل سوم همراه اول در یک ماه آینده ایجاد می‌شود.

صدوقی در ادامه به پوشش نسل چهارم همراه اول (4G) اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 20 شهر به صورت نقطه‌ای تحت پوشش 4G قرار گرفته‌اند که تعداد آنها افزایش پیدا خواهد کرد.

*حمایت دولت از ایجاد شبکه‌های اجتماعی داخلی در کشور

همچنین در هفته گذشته محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ایجاد شبکه‌های اجتماعی بومی در کشور اظهار کرد: با توجه به ضرورت وجود شبکه‌های اجتماعی در داخل کشور دولت از همه دانشگاه‌ها و بخش‌هایی که به دنبال ساختن و ایجاد شبکه‌های اجتماعی داخلی هستند حمایت می‌کند.

وی افزود: وجود شبکه‌های اجتماعی در داخل کشور موجب دسترسی سریع مردم به اطلاعات و حفظ حریم خصوصی افراد می‌شود.

واعظی در پایان گفت: وجود ابزارها و شبکه‌هایی با سرعت دسترسی بالا که میزبانی‌های آن در داخل ایران است، موجب اطمینان و افزایش اعتماد شهروندان به شبکه‌های اجتماعی داخلی می‌شود و قطعا با استقبال مردم روبرو خواهد شد.

*مطالبات مردم از حوزه ICT افزایش یافته است

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که همزمان با هفدهمین سفر هیات دولت به استان آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح مجتمع ICT تبریز حضور یافت ، اظهارکرد: استان آذربایجان شرقی توسعه قابل قبولی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته است و باید قدردان زحمات همکارانمان در این استان باشیم.

وی با اشاره به توسعه ای که کشور در طول یکسال گذشته در بخش زیرساختهای ICT داشته است گفت: در سال گذشته پروژه ای به نام ضربت طراحی شد تا ظرفیت شبکه اینترنت تا دو برابر افزایش یابد.

واعظی با بیان اینکه برای ارائه نسل سوم و چهارم تلفن همراه نیاز اپراتورها را بیش از مطالباتشان تامین کرده ایم سرمایه گذاری اپراتورهای تلفن همراه و بخش خصوصی را برای افزایش تولید محتوا امری مفید خواند .

*برگزاری نخستین جشنواره صنایع هنرهای دیجیتال در استان آذربایجان شرقی

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به افتتاح نخستین دانشکده مولتی مدیای هنرهای دیجیتالی در این استان،گفت: جهت تولید محتوای الکترونیکی ایرانی اسلامی در نظر داریم نخستین جشنواره صنایع هنرهای دیجیتال را جهت بهره برداری بهینه از ظرفیت های ICT در این استان برگزار کنیم.

وی با اعلام خبر برگزاری این جشنواره در حوزه های مختلف هنرهای دیجیتال در استان آذربایجان شرقی گفت: برگزاری چنین جشنواره هایی به عنوان موتور اشتغال، موجب رونق کسب و کار ICT می شود.

رییس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: این جشنواره ابتدا در استان آذربایجان شرقی برگزار می شود و سپس به تمام مناطق کشور تعمیم خواهد یافت.

جهانگرد در ادامه با بیان این که با توجه به تعیین استان آذربایجان شرقی به عنوان منطقه ویژه علم و فناوری، اظهار داشت: حضور دانشگاهها، شرکتهای خصوصی و دانش بنیان فضای مناسبی برای گسترش IT و ICT در استان فراهم کرده است.

*حذف قبوض کاغذی دو میلیون مشترک تلفن همراه

وحید صدوقی، مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار، با اشاره به جمع آوری قبوض کاغذی همراه اول اظهار کرد: به منظور صرفه‎جویی در مصرف کاغذ و فرهنگ سازی به مشترکان، طرح جمع آوری قبوض که در گذشته به صورت 100 درصد حضوری در شعب بانک انجام می‎شد، در حال حاضر بالغ بر 99 درصد قبوض تلفن همراه به صورت غیر حضوری پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به طرح همراه طبیعت و ارسال قبوض از طریق ایمیل به مشترکان افزود: با توجه به تقاضای مشترکان نسبت به حذف قبوض از تعداد 17 میلیون قبض در کشور، بالغ بر 2 میلیون نفر متقاضی حذف قبوض کاغذی خود بودند که در نتیجه قبض برای این افراد از طریق ایمیل یا پیامک ارسال می‌شود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار