به گزارش
خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران بزرگداشت مرتضی ندایی تهیه کننده و کارگردان فیلمهای مستند در خانه سینما برگزار شد. در این مراسم که افراد هنری و غیر هنری حضور داشتند در ابتدا مصطفی رزاق کریمی گفت: مرتضی ندایی انسانی خوشبخت، هنرمند و فیلمساز زبردستی بود که بزرگترین هنرش، هنر درست زندگی کردن بود و من هنوز در حال یادگیری از مرتضی ندایی هستم.
وی افزود: ندایی شخصیتی ضابطهمند بود و آئین نامهها را به درستی رعایت میکرد و از همان ابتدای ورودش به عرصههای مدیریتی با توانایی بالا و خیلی دقیق به انجام کار میپرداخت و با نظم و انضباط و اجرای قانون کارهای خود را پیش میبرد.
رزاق کریمی ادامه داد: آمار گویای همه چیز است که عملکرد خوب، بیشترین تعداد حضور در جلسات، مؤثرترین عضو انجمن تهیهکنندگان مستند به لحاظ کمی و کیفی مرتضی ندایی را نشان میدهد.
وی افزود: ندایی در زمانی که جلوی فعالیت خانه سینما به شکل غیر قانونی گرفته شد و در دورهای که عضو کمیته تهیهکنندگان بود تمام سختیها و فعالیتهای کل اصناف سینمایی ایران توسط وی و همکاری با برخی از افراد این مجموعه را تحمل کرد و به کمک خانه سینما شتافت.
رزاق کریمی گفت: باید ازخانم صیادی همسر مرتضی ندایی که در همه فعالیتهای وی شرکت داشتند و همیاری می کردند تشکر و قدردانی کرد و امیدوارم منطقیتر با شخصیت ندایی آشنا شویم.
وی در پایان گفت: مرتضی ندایی از هر جهت یک زنده واقعی است و امیدوارم من هم در آینده مثل مرتضی زنده باشم.
در ادامه مستندی به نام «قسمت شاعر» ساخته توسط مرتضی ندایی در تاجیکستان پخش شد.
بعد از پایان فیلم آرد عطارپور که از تهیهکنندگان و کارگردانان سینمای مستند و دوستان نزدیک مرتضی ندایی بود، گفت: مرتضی شخصیتی همه فن حریف در کارهای هنری بود و بیشتر یک تهیهکننده بود تا کارگردان و کمتر در پروسه کارگردانی دخالت میکرد.
وی افزود: ندایی از جریانهای فیلمسازی حمایت میکرد و در کارهایش مهارت و تسلط مثالزدنی داشت، نجیب بود و بر اصول و اعتقاداتش میایستاد ولی هرآنچه که برای بروز تواناییهایش لیاقت داشتن آنها را داشت به وی واگذار نشد.
عطارپور گفت: یکی از کارهای مهم ندایی ساخت مجموعه «ما تنها نیستیم» با کمک و همکاری بنیاد امور بیماریهای خاص بود.
در ادامه فاطمه هاشمی رئیس بنیاد بیماریهای خاص گفت: کمی سخت است که در مراسمی شرکت کردهایم و از فردی صحبت میکنیم که نیست ولی خاطرات خوبی از او وجود دارد.
وی افزود: همیشه سخن ندایی این بود که میتوان از زاویه هنر به بازگوئیهای واقعیتها در جامعه پرداخت.
هاشمی ادامه داد: با ساخت مجموعه «ما تنها نیستیم» با کمک زنده یاد ندایی توانستیم حمایت، پیشگیری و آموزش درمان بیماریهای خاص را در جامعه به نحو احسن نشان دهیم و فیلمهایی که ندایی ساخت کمک زیادی به شناسایی و معرفی سازمان ما و شناسایی بیماران خاص در کشور ایران کرد.
وی افزود: ندایی شخصیتی هدفمند، اعتقادی و عاشق بود و امیدوارم توجه بیشتری به افرادی چون ندایی که تعداد آنها در جامعه ما کم نیست شود و تا زمانی که زنده هستند مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند تا بتوان عشق و ایثار اینگونه افراد را به دیگران معرفی کنیم.
در ادامه برنامه فیلم مستند کوتاهی از زندگی شخصی مرتضی ندایی پخش شد که مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
در ادامه آقای شاملی اشعاری متناسب با فوت مرتضی ندایی خواند و آن را به اهالی هنر بخصوص خانواده مرحوم تقدیم کرد.
شبستری سفیر سابق ایران در تاجیکستان و رئیس فعلی انجمن دوستی ایران و تاجیکستان از برگزار کنندگان و خانواده ندایی برای برگزاری این مراسم تشکر و قدردانی کرد و گفت: افتخار این را دارم که در طول زندگیام با اولین کارگردانی آشنا شدم که برای آشنایی بیشتر ایران و تاجیکستان رنج سفر پذیرفت و با تمام مشقتها و کمبودها به بهترین نحو کارش را خاتمه و ارائه داد.
وی افزود: ندایی شخص منضبط، صریح اللهجه، قانونمند، قانونشناس و قانونمدار بود و دردهای زیادی در زندگی هنری خود کشید چون علی رغم اینکه در ابتدا با کارهای وی موافقت میشد ولی زمان شروع کار و ساخت آثار هنریاش با او مخالفت میشد و کارهایش را رد میکردند.
شبستری افزود: ندایی عاشق همه بشریت و همنوعانش بود، هیچ وقت کیفیت کار فرهنگی خود را فدای درآمدزایی و پول نکرد.
وی در ادامه سخنانش از کارگردانان و فیلمسازان ایرانی برای ساخت کارهای مشترک فرهنگی با تاجیکستان دعوت کرد و از آنها خواست کارهای نیمه کاره ندایی که در تاجیکستان مانده را به انتها برسانند.
شبستری در پایان سخنانش از علاقه و شناخت کامل اکثر هنرمندان تاجیکستان نسبت به ندایی یاد کرد و گفت: از زمانی که بودجهها کم شد هنر اولین قربانی این رویداد بود.
در ادامه صیادی همسر مرتضی ندایی روی صحنه آمد و گفت: مرتضی همه وجود من، خود من و جان من بود و آثار مرتضی با تأثیری که روی اطرافیانش گذاشت نیاز به تعریف و تمجید از او ندارد و خود آثار گویایی همه چیز است.
وی گفت: همه مرتضی عاشق بود، عشق به همه چیز و افتخار میکنم که ثروت عظیمی که بچههای مرتضی است برای من ماند.
صیادی در پایان سخنانش از مجید یوسفزاده که یکی از همراهان همیشگی مرتضی ندایی بوده، رزاق کریمی، طباطبایینژاد، عطارپور و ... و برگزارکنندگان مجلس تشکر و قدردانی کرد.
مجید یوسفزاده در ادامه گفت: مرتضی ندایی بود را برای من به هست تبدیل کرد و هنوز او هست و من وجود او را حس میکنم.
در ادامه افراد انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند روی صحنه آمدند و خانم صیادی از طرف آنها به عضویت رسمی انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند درآمد.
گفتنی است، در این مراسم بهرام عظیمپور، حجت الله ایوبی و رضا میر کریمی حضور داشتند اما آمد و رفت چراغ خاموش رضا میرکریمی و انتصاب صیادی همسر مرتضی ندایی به عنوان عضو رسمی انجمن تهیه کنندگان مستند می توان از حاشیههای این مراسم برشمرد.
انتهای پیام/