به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، محسن هاشمی معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی امروز در نشست خبری خود که در ساختمان سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش عالی چه در ایران و چه در جهان سابقه قدیمی دارد و در گذشته بسیار دور آموزش عالی با فلسفه پزشکی و آموزش معلمان و مدیران شروع شد و بعد به سمت فنی و مهندسی و غیره پیش رفت.
وی با اشاره به اینکه هماکنون تعداد رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی از 5 هزار رشته عبور میکند افزود: در کشورهای درحال توسعه فقط قشر خاصی از آموزش عالی استفاده میکنند ولی در جهان و ایران آموزش عالی وضعیت فراگیر پیدا کرده و کاملا مردمی شده و تودهها در هر وضعیتی میتوانند از آموزش عالی استفاده کنند.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد ادامه داد: در دهه 50 آموزش عالی ایران جهشی داشت که بعد از انقلاب سرعت بیشتری پیدا کرد و در نهایت در دهه 60 و 70 سهم بسیاری را به خود اختصاص داد و در دهه 80 دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی به عنوان رقبای دانشگاه آزاد تاسیس شدند.
هاشمی گفت: در حال حاضر به تعداد زیادی از دانشگاههای خصوصی مجوز داده شده که تعداد آنها از هزار و 700 مورد گذشته و گفته میشود دانشگاهها در وضعیت رقابتی قرار گرفتهاند.
وی اظهار داشت: بر اساس ظرفیتهای موجود دیگر مشکلی برای ورود به دانشگاه وجود ندارد و در دانشگاه آزاد 96 درصد از رشتههای محلی بدون کنکور است و فقط 4 درصد از رشتهها کنکور دارد.
هاشمی با اشاره به اینکه از نظر سابقه دانشگاه آزاد در جهان کهنسال ترین دانشگاه در ایران است گفت: آموزش عالی به سبک مدرن در ایران از زمان ناصر الدین شاه و با تلاش امیر کبیر شکل گرفت و دارالفنون اولین مرکز آموزش عالی کشور شد.
هاشمی اظهار داشت: دانشگاه آزاد در زمانی کار خود را آغاز کرد که در آن زمان حتی با مدارس خصوصی هم مخالفت میشد.
وی افزود: در حال حاضر حدود 400 واحد در سراسر کشور فعال است که یک میلیون و 700 هزار دانشجو و 5 هزار فارغالتحصیل ثمره آن است و این نشان از آن است که دانشگاه آزاد به مصابه یک وزارت خانه علوم عمل می کند.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد ادامه داد: این دانشگاه در بعد عمرانی علی رغم نداشتن بودجه فعالیت چشمگیری داشته و تنها با دریافت شهریه از دانشجویان توانسته در سراسر کشور 10 میلیون فضای آموزشی،اداری ، کتابخانه، سرویس ، آزمایشگاه، فضای فرهنگی مراکز اسناد و غیره را احداث کند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد یک میلیون و 600 هزار متر مربع فعالیت عمرانی در حال ساخت دارد افزود: 400 هزار محوطه در هزار و 250 ساختمان درحال ساخت است همچنین 150 پروژه عمرانی از مهر 92 و با شروع ریاست آقای میرزاده در دانشگاه آزاد که حدود یک سال و 8 ماه از آن میگذرد آغاز شده است.
هاشمی اظهار داشت: فردا 4 پروژه آموزشی فرهنگی، کتابخانه مرکز اسناد که اولین پروژه آموزشی به مساحت 47 هزار متر مربع به نام مجتمع آموزشی ابن سینا با 20 هزار متر مربع و هزینه 106 میلیارد تومانی و بزرگترین کتابخانه دانشگاهی کشور بعد از کتابخانه ملی که امکان ذخیره بیش از یک و نیم میلیون کتاب را در خود دارد با نام دکتر حبیبی احداث میشود.
وی افزود: این کتابخانه مساحتی حدود 42 هزار متر مربع دارد و 15 هزار متر محوطه که 60 میلیارد تومان در آن هزینه شده است.
هاشمی گفت: سومین پروژه مرکز اسلامی پیامبر و مسجد امام علی است که مساحت آن 5 هزار و 500 متر مربع است و 20 هزار محوطه را به خود اختصاص میدهد که در آن 16 میلیارد هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه آخرین پروژه پارکینگ طبقاتی است ادامه داد این پارکینگ بزرگترین پارکینگ طبقاتی مکانیزه در تهران است که تا کنون ساخته شده و 1700 خودرو را در خود جای میدهد همچنین مجموع این پروژه ها 170 هزار متر مربع است که با محوطههای اطراف آن به 200 هزار متر میرسد این به معنی است که در هر 5 متر محوطه یک متر ساختمان ساخته میشود و مجموعا 200 هزار متر مربع فضای عمرانی به واحد علوم تحقیقات اضافه شده است.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد گفت: واحد علوم و تحقیقات از قدیمی ترین واحدهای دانشگاه آزاد است که محوطه آن 320 هکتار است که 120 هکتار فضای سبز دارد و 250 هزار متر ساختمان در آن درحال بهره برداری است و در همین دانشگاه مشغول ساخت 107 هزار متر پروژه دیگر نیز هستیم.
وی افزود: مجموع ساخت در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد به مرز 600 هزار متر مربع در آینده خواهد رسید و در تفاهم نامهای که میرزاده رئیس دانشگاه آزاد با قالیباف شهردار تهران امضا کرده مقرر شده خط 7 مترو تهران که از دره فرحزاد عبور می کند در این دانشگاه نیز یک ایستگاه داشته باشد.
هاشمی گفت: در حال حاضر 9 کیلومتر مربع در دانشگاه خیابان داریم که مجبور شدیم از 125 اتوبوس برای تردد استفاده کنیم همچنین برنامه دیگر ما در آینده استفاده از حمل و نقل کابلی است.
هاشمی در پاسخ به خبرنگاران در خصوص کوهخواری دانشگاه آزاد نیز گفت: در دانشگاه آزاد به هیچ وجه کوهخواری اتفاق نیفتاده و من این موضوع را تکذیب میکنم. ما بالای هزار و 800 متر ساختمان سازی نداشتهایم مگر ساختمان هایی که از قدیم مهمانسرا بوده و این ساختمانها نیز مربوط به قبل از صحبتهای مقام معظم رهبری است و قرار بوده که مانند هتل توچال که با ارتفاع سه هزار متر است از آنها به عنوان مهمانسرا استفاده کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص طرح تجمیع ساختمانهای دانشگاه آزاد بیان داشت این طرح از ایدههای آقای میرزاده رئیس دانشگاه آزاد است که به این نتیجه رسیده که فیزیک دانشگاه آزاد در تهران و در بسیاری از نقاط کشور فیزیک مناسبی نیست به گونهای که دانشگاه آزاد بیش از 63 ساختمان در 700 کیلومتر مربع به صورت پراکنده دارد.
از این رو مقرر شده که با استفاده پتانسیل موجود زمینی تهیه کنیم تا در طول 4 سال آینده ساختمان های آموزشی و اداری به صورت تجمیع دربیاوریم که خود ساختمان سازمان مرکزی نمونهای از این طرح است.
وی ادامه داد: در گذشته 470 مرکز در ایران دایر بود که این تعداد به 400 مرکز رسیده و نشان میدهد مدیریت دانشگاه علمی است و اگر کسی نتواند ساختمانی در شان دانشجو بسازد دلیل ندارد که بماند.چرا که شعار کیفیت شعار رئیس جدید دانشگاه است.
هاشمی افزود: در قانون بودجه دانشگاه آزاد که هر ساله مثل بودجه کشور توسط هیئت رئیسه نوشته میشود 15 درصد درآمد برای فعالیت عمرانی در نظر گرفته میشود که حدود هزار و 500 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد در زمان حضور آقای میرزایی تعداد دانشجویان واحد مجازی کمتر از 30 هزار نفر بوده که الان از مرز 10 هزار نفر عبور کرده و برنامهای که من از این واحد دیدم امکان فعالیت 70 هزار دانشجوی مجازی را برعهده گیرند.
وی در خصوص خوابگاه سازی دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد در موضوع خوابگاه پیشرو ترین دانشگاه است که از 10 میلیون متر مربع یک میلیون متر فضای خوابگاهی دارد و اگر در هر اتاق 4 تا 6 هزار نفر را جای دهیم 50 تا 60 هزار تخت خوابگاهی میشود.
همچنین به این دلیل که 80 درصد ورودیهای دانشگاه آزاد بومی هستند و خوابگاه تقاضا نمیکنند بیش از 50 درصد از خوابگاهما بدون استفاده مانده که آنها را با بخشهای دولتی تعامل کردهایم تا بتوانند استفاده کنند.
معاون عمرانی دانشگاه آزاد ادامه داد: در بخش معاونت عمرانی 22 بیمارستان در حال طراحی داریم و 7 بیمارستان درحال بازسازی است و همچنین 5 بیمارستان تمام شده و در حال تجهیز است.
وی افزود: تجهیز بیمارستانها بالای 200 میلیارد تومان هزینه دارد از این رو از دیگر درآمد ها باید در بخش پزشکی استفاده کنیم چرا که شهریه آن افزایش نیافته و نتوانسته بخش اقتصادی باشد.
هاشمی گفت: تا پایان سال گذشته هزار و 500 تخت در بیمارستانها شاهد بودیم دانشگاه آزاد سعی دارد این تعداد را تا پایان سال به 3 هزار مورد برسد.
وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص کاندیداتوری مجلس شورای اسلامی گفت: سیاسیون خود را کاندید نمیکنند دیگران آنها را کاندید میکنند تا کنون از بنده تقاضایی برای کاندید شدن نشده و هرچه که در سایتها عنوان میشود گمانه زنی است.
انتهای پیام/