به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ تیم علمی پس از تولید مولکول UCD38B، اثرات آن را بر روی سلولهای تومور گلیومای انسانی (نوعی تومور مغزی) بررسی کرد؛ این سلولها مسئول نوعی شکل بدخیم سرطان مغز هستند.
در حالی که درمانهای معمولی مانند جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی در حذفکردن سلولهای سرطانی فعال کارآمد هستند، آنها اغلب در ریشهکنکردن سلولهای غیرفعال و غیرتقسیمشونده ناکام هستند؛ این سلولهای غیرفعال، بعدها میتوانند تومورها را فعال و بازتولید کنند.
مولکول UCD38B بر خلاف درمانهای معمولی، در مبارزه با هر دوی سلولهای غیرفعال و سلولهای تقسیمشونده کارآمد بود.
این مولکول با هدفقراردادن سیستم فعالکننده پلاسمینوژن اوروکیناز عمل میکند؛ این مولفه، نوعی سیستم تنظیمکننده سلولی است که در فرآیند ترمیم سلول، نقش کلیدی ایفا میکند و به سلولها دستور میدهد تکثیر شوند یا خود را نابود کنند.
این سیستم در بسیاری از سرطانهای بدخیم مانند گلیوما بسیار فعال است و نقش کلیدی را در رشد و متاستازکردن سلولهای سرطانی ایفا میکند. مولکول UCD38B، بخش درونسلولی این سیستم را مختل کرده و اجزای سیگنالدهندهای به میتوکندری واقع در نزدیکی هستههای سلول سرطانی و نه سطح سلول، ارسال میکند. با انجام این کار، نابودی سلول موردهدف که پیشتر دستور تکثیرشدن میگرفتند، شروع میشود.
این مولکول بر روی موشهای آزمایشگاهی دارای سلولهای گلیومای انسانی کاشتشده آزمایش شد. نتایج نشان داد مولکول UCD38B بدون ایجاد اثرات جانبی منفی، در مقابله با سلولهای سرطانی غیرفعال کارآمد عمل کرد.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Molecular Pharmacology ارائه شد.
انتهای پیام