نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که هر ساله خیل عظیمی از مردم را به سمت خود جذب میکند فرصتی برای گردش فرهنگی است که باید به عرصه کودک و نوجوان آن توجه شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی به پایان رسید که هر لحظه به عطش علاقمندان به فرهنگ مکتوب افزوده می شد ، این نمایشگاه همان بهار فرهنگی است که علی فریدونی ، مدیر کمیته نظارت محتوایی بخش بین الملل بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آن را یادآور کتاب و فرصتی برای گردش فرهنگی میداند.

بنابر این گزارش فریدونی در ارزیابی فعالیت 10روزه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران گفت : به نظر نمایشگاه ها و جشنواره های فرهنگی به خصوص نمایشگاه کتاب فرصت مناسبی برای یادآوری و جلب توجه مردم به محصولات فرهنگی مکتوب در فضایی فرهنگی با حضور  3000 ناشر داخلی و خارجی و عرضه بیش از پنجاه هزار عنوان کتاب است.

مدیر کمیته نظارت محتوایی بخش بین الملل بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت : نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فرصت فرهنگی مغتنمی است که جامعه یک بار دیگر با کتاب و کتابخوانی مرتبط شوند.

فریدونی نقاط قوت بخش بین الملل را تنوع عناوین ارایه شده در بخش عربی و لاتین دانست و افزود : شاید همیشه بتوان برای چنین نمایشگاه هایی آرزو کرد که تنوع عنوان و کتاب بیشتری داشته باشند .

وی در خصوص نقاط ضعف بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصریح کرد : شاید بهتر است که در عرصه کودک و نوجوان توجه بیشتری داشته باشیم .

مدیر کمیته نظارت محتوایی بخش بین الملل خاطرنشان کرد: نمایشگاه کتاب رویه ای بوده که به قصد عرضه کتاب و فروش آن برگزار شده است .

همچنین ، حسین صفری ، مدیر کمیته اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در خصوص نقاط قوت و ضعف نمایشگاه کتاب گفت : نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با توجه به وسعت محتوایی و اجرایی و نیاز بازدیدکنندگان به انسجام و برنامه ریزی منظم نیازمند توجه ویژه مسئولان امر است.

وی ادامه داد : مهم ترین نکته در زمینه ایجاد فضایی مناسب برای بازدید مردم از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، مکان برگزاری آن است.

مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت : ما در سال های اخیر نقاط قوت و ضعف نمایشگاه کتاب را بررسی کردیم و با توجه به داشته ها سعی شده تا در جا نمایی غرفه ها ، مهندسی فضا و محوطه و چیدمان بخش های مختلف تصمیمات مناسبی گرفته شود .

صفری افزود : بر این اساس این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با ارزیابی و آسیب شناسی فوق و افزایش فضای عمومی و مسقف نمایشگاه به ما این امکان را داد که نسبت به سال گذشته امکان دسترسی مردم به بخش های مختلف نمایشگاه کتاب را افزایش بدهیم.

وی تصریح کرد : از نقاط مثبت بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می توان به ثبت نام اینترنتی و آنلاین نمایشگاه ، افزایش 20 درصدی در بخش بین المللی آن ، نحوه تسهیلات به ناشران خارجی (اختصاص یارانه به این کار) ، ایجاد تسهیلات رفاهی (استقرار گمرک نمایشگاه کتاب) و سهولت در دریافت و تحوبل کتاب ناشران اشاره کرد.

مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خاطرنشان کرد : ضرورت و توجه به افزایش امکانات رفاهی ، ایجاد و غلبه بخش نمایشگاهی به فروشگاهی و برخورداری از برنامه ای مناسب برای بازدیدکنندگان میلیونی نمایشگاه کتاب از راهکارهای رفع مشکلات این نمایشگاه به حساب می آیند.

از این ها که بگذریم صحبت ناشران درباره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آنچنان شنیدنی است که گویا سخن از دل یار مهربان می گویند و به دنبال درمانی برای دردهای آن می گردند ، این ناشران همان سنگ های صبور کتاب هستند که خود به دفعات ترک برداشته اند ،یکی از این سنگ های صبور که در انتشارات فاطمی مستقر بود درباره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت : مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باید در فضایی مناسب باشد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر لازم است که نمایشگاه کتاب در تمامی فصل های سال برگزار شود تا مخاطبان بتوانند با کتاب های تازه منتشر شده آشنا بشوند.

ملک زاده اظهار داشت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فروشگاه است و بعد نمایشگاهی آن تحت شعاع بعد فروشگاهی اش است.

وی افزود: اما در خارج از کشور ، نمایشگاه های تخصصی ناشران ، نهادهای آموزش و پرورش و صدا و سیما نقش مهمی در ترویج کتابخوانی دارند.

مسئول غرفه انتشارات فاطمی تصریح کرد: از سوی دیگر به نظرم ما نیازمند تربیت کتابدارانی هستیم که بتوانند به معنای واقعی کلمه مروج کتابخوانی و معرف کتاب در مدارس و کتابخانه ها باشند.

ملک زاده ادامه داد: استقبال مردم نسبت به سال گذشته خوب بود و این نشانگر علاقمندی آنها به فرهنگ است.

همچنین جعفری مسئول غرفه انتشارات ثالث که در روزهای گذشته در میان شناخته شده ترین ناشران کشور جای گرفته،گفت:مخاطبان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بیست و هشتمین دوره برگزاری این نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حرفه ای تر شده و هدفمند خرید میکردند .

وی افزود: البته هنوز هم کسانی هستند که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را محیطی برای گردش میدانند و این برای ما ناخوشایند است.

این مسئول نقطه قوت بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را اجرای امور به دست اتحادیه ناشران دانست و اظهارداشت : بهتر است که در نمایشگاه کتاب ، مساله فروش نباشد ، اما به هر حال با توجه به مسایل اقتصادی نشر ، چاره ای نیست.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار