به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از بیتوته ؛روانشناسان دانشگاه وین با بررسی 13 هزار داوطلب بالغ دریافتند که در کل 7.5 درصد از زنان و 8.8 درصد از مردان در این بررسی، چپ دست هستند. آنها همچنین دریافتند که در میان مردان، به طور متوسط ماهانه 8.2 درصد از چپ دستها طی ماههای اکتبر تا فوریه (مهر تا اسفند) به دنیا آمده بودند.اما در ماههای نوامبر تا ژانویه (آبان تا دی) این تعداد تا 10.5 درصد افزایش یافت.
به گفته محققان، نتایج این پژوهش که در مجله Cortex منتشر شده، از نظریهای که بر اساس آن چپ دستی در مردها میتواند از دلایل هورمونی برخوردار باشد، پشتیبانی میکند.
بنظر میرسد که مواجهه جنین با سطوح بالاتری از هورمون مردانه تستوسترون در رحم، شانس چپ دست شدن آنها را افزایش میدهد.
نور خورشید بیشتر ممکن است سطوح تستوسترون را افزایش دهد و پسربچههایی که در زمستان به دنیا میآیند، مرحله جنینی خود را در بهار و تابستان گذرانده،از این رو ممکن است با تستوسترون بیشتری مواجه شوند.این تاثیر برای مردان و نه زنان توضیح داده شده است چرا که مغز مردان در طول رشد قبل از تولد در معرض سطوح بسیار بیشتری از تستوسترون نسبت به مغز زنان قرار دارند.
نظریه گشویند-گالابوردا (Geschwind-Galaburda) که نام خود را از متخصصین مغز و اعصاب ابداعکننده آن گرفته است، نشان میدهد تستوسترون، بلوغ نیمکره چپ مغز را در طول رشد جنینی به تاخیر میاندازد. نیمکره چپ مغز در میان راست دستها و نیمکره راست در میان چپ دستها غالب است.
سطوح تستوسترون درون رحمی در جنینهای پسر نسبت به دخترها به دلیل ترشح تستوسترون خود آنها بیشتر است.اگرچه سطوح تستوسترون مادر و عوامل خارجی نیز میتوانند سطوح هورمون درون رحمی را تحت تاثیر قرار دهند. بویژه نور خورشید بیشتر میتواند سطوح تستوسترون را افزایش داده و یک اثر فصلی قابل قبول را ایجاد کند.
انتهای پیام/