رئیس هیأت مدیره انجمن ژئومکانیک نفت ایران با اشاره به اینکه هنوز مطالعات ژئومکانیکی مورد توجه جدی قرار نگرفته است گفت: هنوز در بسیاری از میادین تولیدی کشور اطلاعات کمی در مورد خواص مکانیکی سنگ مخزن تهیه شده است.

مطالعات ژئومکانیک در حوزه صنعت نفت مورد توجه جدی قرار نگرفته استبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، احمد رمضان زاده رئیس نخستین کنفرانس ژئومکانیک صنعت نفت اظهار داشت: ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر قطعی گاز طبیعی جهان و سومین دارنده نفت خام دنیا از موقعیت ممتاز و تأثیرگذار در زمینه تأمین امنیت انرژی منطقه و جهان بهره‌مند است .

وی تصریح کرد: با در نظر گرفتن رشد میزان مصرف و نیاز روزافزون به تولید بهینه از ذخایر هیدروکربری توجه ویژه به مقوله تولید صیانتی و افزایش بهره‌وری تولید و با نگاهی خاص به علوم کاربردی و فناوری‌های نوین در صنایع بالادستی نفت و گاز از جمله ژئومکانیک نفت از اهمیت خاصی برخوردار گردیده و به همین دلیل مورد توجه ویژه در برنامه‌های توسعه کلان صنعت نفت کشور قرار گرفته است.

رئیس هیأت مدیره انجمن ژئومکانیک نفت ایران اظهار داشت: کاربرد ژئومکانیک نفت از سال‌ها پیش در بخش‌های مختلف صنعت نفت دنیا و در موضوعاتی چون شکست هیدرولیکی ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، یکپارچگی پوشش سنگ، ماسه‌دهی چاه‌ها، افزایش بهره‌دهی چاه‌ها، ‌انتخاب موقعیت و مسیر بهینه حفاری در چاه‌های انحرافی و افقی مطرح شده است.

وی ادامه داد: اکثر شرکت‌های نفتی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های معتبر، مطالعات ژئومکانیک مخزن و کاربردهای آن به طور گسترده‌ای مورد توجه قرار گرفته است.

وی اظار داشت: به رغم مشاهده مشکلاتی نظیر مچالگی لوله جداری، تولید ماسه، کاهش بهره‌دهی چاه‌ها در مخازن شکاف‌دار و نیز مشکلات فراروی ذخیره سازی گاز طبیعی در کشور هنوز مطالعات ژئومکانیکی مورد توجه جدی قرار نگرفته است به همین دلیل تاکنون در بسیاری از میادین تولیدی کشور اطلاعات مهمی در مورد خواص مکانیکی سنگ مخزن و پوش سنگ تهیه شده است.

رمضان زاده ادامه داد: برای پاسخ به این استراتژیک و تحقق این ضرورت ملی طی سالیان اخیر تحقیقات متعددی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی در تعامل با بخش‌های مختلف صنعت نفت در این زمینه برنامه‌ریزی و یا تحقق یافته است که بسیاری از آنها برای مسئولین امر و سایر متخصصین این حوزه به اندازه کافی شناخته شده نیست.

رئیس کنفرانس ملی ژئومکانیک ادامه داد: جمع‌آوری، ثبت و به اشتراک گذاشتن این تجربیات یکی از نیازهای اساسی پیشرفت کشور در این حوزه تخصصی بین رشته‌ای خواهد بود که این امر یکی از اهداف اصلی برگزاری این کنفرانس ملی است.

وی زمینه‌سازی و کمک به پیشبرد برنامه‌های کلان نظام در زمینه تولید صیانتی و نیز تبیین نقش ژئومکانیک نفت در افزایش بهره‌وری از میادین، استفاده از آخرین نتایج تحقیقات و مطالعات مراکز پژوهش یو دانشگه ی و تلفیق آن با دستاوردهای تجربی دست اندرکاران صنعت نفت جهت تبیین ضرروت توجه به انجام مطالعات ژئومکانیک میادین هیدروکربری کشور و افزایش سطح دانش فنی مرتبط با مدل‌سازی‌های ژئومکانیکی، شناسایی کارشناسان، پژوهشگران و متخصصین فعال در این حوزه از جمله اهداف نخستین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت بر شمرد.

انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، ذخایر ، ژئومکانیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.