همه ما فکر می کنیم خانه هایمان امن ترین و سالم ترین مکان است.اما وضعیت از چندی پیش تغییر کرده و خطرات بالقوه در خانه ها بیشتر از شرایط ایمنی است.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ اطلاعات بسیاری درباره برخی مواد کارسینوژن نظیر فرمالدئید، نیتروبنزن . متیل کلراید منتشر شده است .این مواد کاربرد زیادی در زندگی روزمره دارند و در لاستیک، پلاستیک، رنگها، عطر، شامپو وجود دارند.

در اینجا به برخی از موارد مضر و اثرات سو آن بر سلامتی اشاره شده است که با اتخاذ تصمیمات درست می توانید این مواد را از خانه دور کنید و به سلامتی خود و خانواده کمک کنید.

خوشبوکننده های هوا ازجمله این موارد است. خوشبوکننده ها دارای ترکیبات آلی فرار و سموم هستند.با مطالعه بر روی 13 نوع متداول از خوشبوکننده ها ، پژوهشگران دریافتند خوشبو کننده ها حاوی مواد شیمیایی هستند که در  تشدید آسم و فعالیت های تولید نسلی اثر دارند.

در سال 2008 روی تمام انواع خوشبوکننده ها از نظر ترکیبات سمی و سرطانزا مطالعات انجام شدو به گفته یکی از  پژوهشگران  این مطالعه با وتجه به برگه های ایمنی(MSDS) و برچسب های روی این محصولات، باز هم خوشبوکننده ها نمی توانند جایگزین رایحه های طبیعی شوند.
 براساس مطالعه انجام شده توسط کمیسیون ایمنی محصولات تولیدکننده آمریکا،40 درصد از شمع های موجود در بازار ، دارای سرب در فتیله خود هستندو در شمع های عطری مقدارآن بیشتر است به این دلیل که روغن های عطری باعث نرم شدن پارافین می شود و استفاده از این فتیله ها، به محکم شدن آن کمک می کند.

استفاده از چنین شمع هایی برای کودکان نسبت به سایر شمع ها،5 برابر خطر بیشتری دارند.هم چنین مواجه زیاد با سرب می تواند موجب اختلال در هورمون ها، مشکلات رفتاری، اختلالات یادگیری، و بسیاری از مشکلات دیگرمی شود.

اگر می خواهید در خانه محیطی گرم و صمیمی و بی خطرداشته باشید از شمع های با فتیله های پنبه ای استفاده کنید.

ابزار هنری از دیگر موارد است. برخی لوازم هنری مانند اپوکسی،چسب سیمان ، رنگ های اکرلیک و حلال ها دارای مواد شیمیایی حساسیت زا هستند که می تواند در مواقعی باعث تخریب و آسیب به بدن و حتی سرطان شود.

کودکان به سبب متابولیسم بیشتر و کامل نبودن سیستم ایمنی بیشتر درمعرض خطر این سموم هستند.

تاثیر شامپوهانیز در سرطان زایی بررسی شد. البته بعید است که شامپوهای معمولی خاوی موادتشمیل دهنده سمی باشند اما با این وجود تحقیقات روی آن صورت می گیرد ولی همچنان هیچ اتفاق نظر علمی مبنی بر سرطان زایی آن انجام نشده است.

دئودورانت ها هم از دیگر مواردی است که مورد بررسی قرار گرفته است. دئودورانت ها دارای ترکیباتی هستند که می توانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند. از آنجایی که   دئودورانت ها به گونه ای طراحی شده اند که ساعت ها روی بدن باقی می مانند ، به طور بالقوه باعث جذب مواد شیمیایی مضرروی پوست می شوند.

مورد آخر پرده های حمام است. پرده های پلاستیکی حمام ، نه تنها در حمام بلکه در محیط زیست هم با انتشار مواد آلی فرار(VOCs) مشکل ساز هستند.

شایان ذکر است کاهش تماس با هر یک از محصولات ذکر شده ، خانه ی شما را به محیطی امن و سالم تبدیل خواهد کرد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.