به گزارش خبرنگار پارلمانی
باشگاه خبرنگاران، اخیرا استفاده از «دیپلماسی سفر» برای عادی کردن رابطه یخزده ایران و آمریکا مورد توجه قرار گرفته و حتی سفرهایی در این رابطه انجام شده است.
پُر بیراه نیست اگر سفر اخیر یک گروه تجار آمریکایی که در قالب تورگردشگری به تهران سفر کرده بودند و یا حتی سفر رونیکلمن ماشین عضلهسازی آمریکا به تهران و سفرهایی از این دست را در راستای تقویت « دیپلماسی سفر» ارزیابی کنیم.
در حالی این روزها «دیپلماسی سفر» مورد توجه قرار گرفته است که برخی معتقدند باید پیشتر، از این ظرفیت برای اصلاح ذهنیت مردم آمریکا نسبت به ایران استفاده میشد.
موافقان استفاده از «دیپلماسی سفر» نه به عنوان دوستداران آمریکا بلکه به عنوان دوستداران جمهوری اسلامی ایران معتقد به استفاده از این ظرفیت هستند.
البته موافقان «دیپلماسی سفر» معقتند باید مردم، جامعه نخبگان، تحیصلکنندگان، خبرنگاران غیر وابسته، و گردشگران واقعی آمریکا و نه وابستگان سرویسهای جاسوسی این کشور به ایران سفر کنند.
آنها معتقدند مردم آمریکا با سفر به ایران، واقعیتهای جمهوری اسلامی ایران را از نزدیک خواهند دید و متوجه خواهند شد که ایران اسلامی آن کشوری نیست که در تبلیغات ضد ایرانی رسانههای وابسته آمریکا به مردم این کشور و حتی دنیا معرفی میشود.
استقبال از «سفر» آمریکاییها
سید امیرحسین قاضیزادههاشمی نماینده مردم مشهد و کلات در این رابطه به
باشگاه خبرنگاران میگوید: از آمدن آمریکاییها به ایران استقبال میکنیم.
وی میافزاید: ذهنیتی از ایران برای مردم آمریکا ساخته شده است که با سفر مردم آمریکا به ایران به این ذهنیتها پاسخ داده میشود.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تصریح میکند: ما با مردم آمریکا دشمنی نداریم ولی نباید اجازه دهیم سفر مردم آمریکا به ایران مدیریت شود و صرفا گروههای خاص جاسوسی و سیاسی بیایند.
قاضیزادههاشمی تاکید میکند: اگر مردم و نخبگان آمریکا به ایران سفر کنندخوب است.
بهرهبرداری سیاسی «ممنوع»
همچنین
حجتالله سوری نماینده مردم سلسله و دلفان در این رابطه به
باشگاه خبرنگاران میگوید: کشور ما پذیرای حضور مردم آمریکا است.
وی میافزاید: ما باید فضای امنیتی ایجاد شده در مورد ایران که توسط رسانههای غربی ایجاد شده را بشکنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح میکند: آمریکا سابقه بدی در مورد تبادل اخبار و اطلاعات و جاسوسی از جمهوری اسلامی ایران دارد و باید این مسئله مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه میدهد: سفر مردم آمریکا به ایران میتواند ذهنیت منفی آنها نسبت به جمهوری اسلامی را تغییردهد ولی هیچ جناحی حق ندارد از این مسئله بهرهبرداری سیاسی کند.
عضو فراکسیون اصولگرایان تاکید میکند: به همه مردم آمریکا اعلام میکنیم بیایند و از ایران بازدید کنند.
وی تصریح میکند: هر چند ممکن است از این مسئله در داخل کشور بهرهبرداری سیاسی شود ولی نمیشود به خاطر این موضوع مانع سفر آمریکاییها به ایران شد.
سوری میگوید: بیش از 90 درصد آمریکاییها که به ایران سفر کردهاند، پس از بازگشت نظرشان در مورد جمهوری اسلامی تغییر کرده و از ایران به نیکی یاد کردهاند.
وی تصریح میکند: آمریکا به خوبی میداند که جمهوری اسلامی ایران نه مثل کره شمالی و نه مثل کشورهای مرتجع منطقه همانند عربستان است بلکه 2500 ساله تمدن دارد که 1400سال آن با دین مقدس اسلام همراه بوده و 36 سال نیز حکومت اسلامی دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید میکند: جمهوری اسلامی ایران نه ارتباط خود را با دنیا قطع کرده و نه قطع خواهد کرد و اتفاقا حرفی برای عرضه به دنیا دارد از این جهت از حضور آمریکاییها در ایران استقبال میکنیم.
بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا استفاده از «دیپلماسی سفر» منجر به تغییر ذهنیت مردم آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران خواهد شد؟ و آیا این ظرفیت مورد توجه قرار خواهد گرفت؟
انتهای پیام/