به گزارش سرویس بینالملل باشگاه خبرنگاران، "جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود درباره توقیف کشتی آمریکایی در آب های خلیج فارس گفت: بر اساس دانسته های ما تا صبح امروز، این کشتی همچنان در توقیف نیروی دریایی سپاه پاسداران است و ما همچنان اوضاع را زیر نظر داریم. تا کنون گزارشی درباره زخمی شدن خدمه کشتی دریافت نکرده ایم. همچنین بر اساس گزارشی که دریافت کرده ایم، هیچ آمریکایی در این کشتی حضور ندارند. البته ما همچنان اوضاع را زیر نظر خواهیم داشت زیرا خود را متعهد به آزادی کشتی رانی و تجارت در آب های بین المللی می دانیم.
سخنگوی کاخ سفید مدعی شد: بدون اظهار نظر مستقیم در این خصوص، باید گفت ما در گذشته نیز درباره رفتارهای ایران صحبت کرده ایم. دیدگاه ما این است که ایران مسلح به سلاح اتمی به رفتارهای بد و خطرناک بیشتری روی می آورد و ممکن بود این بحران به مراتب خطرناک تر باشد.
وی افزود: البته ما نگرانی های زیادی را در خصوص رفتار ایران در منطقه، از حمایت از حوثی ها گرفته تا حمایت از دولت اسد یا گروه های تروریستی مطرح کرده ایم. ما نگرانی زیادی درباره رفتارهای ایران داریم ولی اگر ایران به سلاح های اتمی مسلح بود و از رژیم سوریه یا حزب الله حمایت می کرد، نگرانی های ما از حمایت ایران از این دو به مراتب بیشتر می بود.
ارنست در ادامه ادعاهای خود افزود: توافقی که با ایران دنبال می شود، به صورتی موثر راه های رسیدن ایران به سلاح های اتمی را در ازای کاهش تحریم هایی که این کشور با آنها روبروست، مسدود می کند. این بدان معناست که تحریم هایی که در حال حاضر ایران به خاطر دیگر فعالیت هایش با آن روبروست، به جای خود باقی می ماند و حتی اگر با این کشور در خصوص مساله اتمی نیز به توافق برسیم، سایر تحریم ها به خاطر دیگر فعالیت های ایران بر جای خود باقی می ماند.
وی در پایان مدعی شد: البته من در موضعی نیستم که بخواهم از اینجا ایران را به تحریم های بیشتر تهدید کنم؛ ولی ما همچنان فعالیت های ایران را منشاء نگرانی های عمده برای آمریکا و دیگر کشورهای جهان می دانیم و آنها را تحت نظر گرفته ایم. صرف رسیدن به توافق با ایران بر سر نگرانی های هسته ای و مسدود شدن راه های رسیدن ایران به سلاح های اتمی که در ازای آن برخی از تحریم ها برداشته می شود، به خاطر رفتارهای ایران در حوزه های دیگر، به اعمال تحریم علیه این کشور در صورتی که بدانیم به سود ماست، بی میل نخواهیم بود.