مراسم رونمایی از آلبوم "نی و مه" به پ‍وهش و گردآوری "محسن شریفیان" در یک اقدام بانمک و نمادین در آب های نیلگون خلیج فارس و بر روی یک کشتی ماهیگیری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران؛ آیین رونمایی از آلبوم "نی مه" آواز دریانوردان پارسی به کوشش و پژوهش "محسن شریفیان" در یک اقدام نمادین به مناسبت روز خلیج فارس بر روی قایق ماهیگیری شناور بر دریای نیلگون خلیج فارس باحضور "حمیده ماحوزی" مدیر کل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر، "بهزاد فراهانی"،‌ "رضا فیاضی"، "پرستو گلستانی" و "محمد موسوی" مدیر نشر ماهور رونمایی شد.

"محسن شریفیان" سرپرست گروه لیان بوشهر در ابتدا گفت: این آلبوم و اجرا مربوط به موسیقی دریا است و آلبومی درباره دریا و دریانوردی است. این موسیقی من دریایی است و این اتفاق برایم خیلی با ارزش است.

وی ادامه داد: حضور "حمیده ماحوزی" مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد بوشهر نشان دهنده حمایت وی از موسیقی بومی بوشهر است، حضور این افراد و حمایت‌شان از این موسیقی، از روح بزرگ آن ها نشات می گیرد.

سرپرست گروه لیان افزود: متاسفم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همه  وعده هایی که از دولت قبلی شروع شده بود این اثر را منتشر نکرد و افتخار دارم که نشر ماهور این اثر را به همراه کتاب آن منتشر کرده است.

وی تصریح کرد: این آلبوم یک اثر ملی است. شاهد هستیم کشورهای عربی چون عربستان، امارات و قطر به انتشار یک چنین آلبوم هایی باعنوان موسیقی ملی اقدام کرده اند اما در کشور ما اتفاقات این چنینی به این سادگی ها میسر نیست.

شریفیان عنوان کرد: خیلی‌ها در تاجیکستان و کشورهای دیگر سازهای ایرانی را به نام خود ثبت می کنند و هیچ کس هم صدایش درنمی آید و در انتها کشورهای عربی عامدانه سعی دارند بخشی ازخلیج فارس را صاحب شوند.

وی افزود: ما تلاش کرده ایم به گونه های مختلف به موسیقی دریا و دریانوردی بپردازیم. چیزی که در حال حاضر در حال از بین رفتن است چون شکل سنتی صید و دریانوردی با ظهور تکنولوژی های ماهیگیری از بین رفته است به همین خاطر اینگونه از موسیقی نیز در حال تغییر و فراموشی است.

این نوازنده «نی ان بان» در ادامه اظهار کرد:‌ از نظر من موسیقی دریا و دریانوردی خیلی موسیقی شیرینی است زیرا در آن ذکر خداوند، پیامبر و ائمه اطهار علیه السلام گفته می شود. این کشتی ها برای ماهی گیران گاهی اوقات حکم مسجد را دارند که دریانوردان در همان جا مناجات می کنند.

وی درباره اینکه چقدر به اصالت صوتی موسیقی دریانوردی در آلبوم "نی مه" توجه کرده است گفت: خیلی طبیعی بود که ما نمی توانستیم صوت مورد نظر و باکیفیتمان را در عرشه ضبط کنیم به همین خاطر بخشی از موسیقی را در استودیو ضبط کردیم.

شریفیان افزود: ما این موسیقی را تبدیل کردیم به یک موسیقی صحنه ای و کار دیگری که کردیم تلفیق موسیقی دریانوردی با دیگر بخش های موسیقی بوشهر بوده است.

وی عنوان کرد: این اثر در حال حاضر ثبت کتابخانه ملی شده و چیزی است به عنوان یک سند رسمی از موسیقی جنوب کشور وجود دارد. واقعیت امر این است که بخشی از این موسیقی از بین خواهد رفت و باید به ادغام آن تن داد.

ماحوزی در ادامه برنامه گفت: از "محسن شریفیان" برای فعالیت هایش در عرصه این نوع موسیقی تکثر می کنم و جا دارد که روز ملی خلیج فارس را تبریک بگویم.

وی ادامه داد: رزق و روزی مردم در بوشهر در دریا است که باعث پیوند ما با دیگر کشورها می شود. خلیج فارس دریای صلح دوستی و مهربانی است و خوشحالیم که این اتفاق در روز ملی خلیج فارس می افتد.

ماحوزی افزود: از "محمد موسوی" مدیریت نشر ماهور تشکر می کنم که همواره یار و همراه موسیقی بوشهر بوده است. موسیقی بوشهر یک موسیقی اصیل و جز هویت ما است و باید پاس داشته شود.

وی تصریح کرد: موسیقی بوشهر با زندگی مردم بوشهر در عزاداری ها، شادی ها و دریا عجین بوده است و نمی توانیم منکر این بخش از هویت مردم جنوب کشور شویم.

موسوی در ادامه برنامه در ابتدا گفت: این موسیقی در حال ثبت شدن است و حالا پرداختن به این نکته که کاربردش بعدا چه خواهد بود به ملودی های این آلبوم بازمی گردد و حالا هرکس با ذوق و شوق خودش از آن استفاده می کند. این هفتمین اثر است که در حوزه موسیقی بوشهر توسط نشر ماهور منتشر می شود.

سرپرست گروه لیان بوشهر در ادامه برنامه گفت: نشر ماهور نشری مستقل در حوزه موسیقی بوده است و کار کردن با ماهور همیشه جز برنامه های من قرار داشته. شناخت من از ماهور در 19 سالگی و در آمریکا رقم خورد.

وی افزود: این نوع موسیقی میراث ملی است و مربوط به بوشهر و شریفیان نیست و نشان دهنده تاریخ ماست اما در حوزه موسیقی فولکلور دولت باید از نشرهایی چون ماهور حمایت کند زیرا اگر نشر ماهور نباشد چه کسی باید از موسیقی این مملکت حمایت کند.

شریفیان تصریح کرد: ما اصلا توقع نداریم بوشهر از سازی به نام «نی ان بان» حمایت کند چون بعضی ها دلشان نمی خواهد «نی ان بان» در بوشهر باشد. متاسفانه دغدغه مسئولان فعلی ما این مسائل نیست اما دغدغه کسی مثل "محسن شریفیان" این خواهد بود و با هزینه های خودمان یک چنین آلبومی را منتشر خواهیم کرد.

وی در انتها خاطر نشان کرد: ما مرغ عشقیم و تنشنه محبت هستیم و حرص پول را نمی زنیم. اگر بگذارند کارمان را بکنیم برای ما کافی است و با همان ها زندگی مان را ادامه خواهیم داد. دولت باید به ما اعتماد کند. من چه چیز بدی می توانم درباره مملکتم، فرهنگ و موسیقی کشورم بگویم و این غیرممکن است موسیقی ما موسیقی ضد دین باشد.

گفتنی است در انتها گروه لیان قطعاتی از موسیقی دریا و دریانوردان را روی عرشه کشتی  اجرا کردند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.