مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از آماده سازی نقشه راه و طراحی زیرساختهای طرحهای بند ق تبصره ٢ بودجه ٩٣ خبر داد و گفت: نسخه اولیه سامانه اطلاعاتی طرحهای بند ق تا یک ماه آینده راه اندازی می شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، نصرت الله سیفی  اظهار داشت: دمو سامانه اطلاعاتی طرح افزایش کارایی ٦٠٠ هزار موتورخانه در کشور به عنوان نخستین پروژه، آماده و رفع عیب می شود و امیدواریم تا اواسط تیرماه عملیاتی شود.
 
وی در مورد وضع طرحهای بند ق اظهار کرد: در حال آماده سازی نقشه راه و طراحی زیرساختهای این طرحها هستیم که شامل سامانه اطلاعاتی، M&V (اندازه گیری و صحه گذاری)، قراردادها و پیمانها و نظام تأمین مالی می شود که با تکمیل این زیرساختها، محیطی ایجاد می شود که با هدایت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و سرمایه گذاری بخش خصوصی این طرحها به درستی پیش روند.
 
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: در مورد نظام صحه گذاری این طرحها نیز چند پیشنهاد به نظام مهندسی و چند شرکت بخش خصوصی داده شده است تا آموزش به مهندسان و متخصصانی که قرار است به عنوان بازرس در کل پروژه های بند ق عمل کنند در بخش گسترده ای آغاز شود.
 
وی در مورد نظام قراردادهای طرحهای بند ق اظهار کرد: چند نمونه قرارداد برای طرح افزایش کارایی موتورخانه ها در بخشهای مختلف نفت در دست مطالعه برای نهایی شدن است.
 
سیفی ادامه داد: شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای داشتن بهترین نظام تأمین مالی این طرحها نیز، با شرکتهای سرمایه گذاری، شرکتهای تأمین سرمایه، بازار بورس و شرکتهای وابسته به بورس، بانکها و بیمه ها چندین جلسه داشته و خواهد داشت و سعی دارد از دانش فنی تأمین مالی همه تخصصها استفاده شود تا برای سرمایه گذاران ریسک ایجاد نشود.
 
دو پنجم مسیر کاهش ٥٠ درصدی شدت انرژی با طرحهای بند ق
 
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت یادآور شد: با اجرای طرحهای بند ق، یک میلیارد و ٩٠٠ میلیون بشکه معادل نفت خام صرفه جویی می شود که با توجه به هدف صرفه جویی تجمیعی ٥ میلیارد بشکه معادل نفت خام از سال ١٣٩٤ تا ١٤٠٠، دو پنجم مسیر با این طرحها طی می شود.
 
وی با اشاره به این که قسمتی از مسیر کاهش ٥٠ درصدی شدت انرژی تا سال ١٤٠٠ با قانون اصلاح الگوی مصرف طی می شود، گفت: قانون ١٧٧٠ شامل ٧٥ ماده است که همه وزارتخانه ها در آن درگیر هستند.
 
ماده ١٥ قانون رفع موانع تولید
 
سیفی با اشاره به تمدید بند ق تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣ در قانون بودجه امسال گفت: این تکالیف قانونی در قانون جدید امسال با عنوان "ماده ١٥ قانون رفع موانع تولید" مطرح می شوند.
 
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت همچنین طرحهای جدید ماده ١٥ قانون رفع موانع تولید را توسعه نیروگاههای گازی، اصلاح وانت بارها، گلخانه ها، مرغداریهای کشور در بخش کشاورزی، توسعه NGV و بهسازی صنایع عنوان کرد.
 
وی با اشاره به اقدامات قیمتی و غیرقیمتی برای رسیدن به کاهش مصرف انرژی گفت: محورهای این اقدامات بند ق تبصره ٢ قانون بودجه ٩٣، قانون اصلاح الگوی مصرف (١٧٧٠) و قانون هدفمند کردن یارانه هاست.
 
سیفی با اشاره به این که مبلغ کل سرمایه گذاری در بند ق تبصره ٢ قانون بودجه ٩٣، یکصد میلیارد دلار بود که تاکنون ٢٢ میلیارد آن در بخش بهینه سازی مصرف انرژی در شورای اقتصاد تصویب شده است.
 
وی افزود: بند ق تبصره ٢ قانون بودجه شامل ١٢ طرح با بازپرداخت حدود ٣٠ میلیارد دلاری به سرمایه گذاران است که دارای طول عمرهای متفاوت هستند که ارزش صرفه جویی در این طرحها به قیمت روز محاسبه می شود.
 
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت یادآور شد: ارزش صرفه جویی حاصل از اجرای این ١٢ طرح در طول عمر مفید آنها ١٦٠ میلیارد و ٦٥٧ میلیون دلار خواهد بود که ٣٩٤ میلیون تن معادل کربن کاهش گازهای گلخانه ای و حدود ٤ میلیارد دلار نیز کمک به هزینه های اجتماعی انتشار کربن را به دنبال دارد.
 
سیفی ادامه داد: طرحهای تفاهم، افزایش کارایی موتورخانه های ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری، جایگزینی ١٤٠ هزار تاکسی فرسوده با تاکسی تمام گازسوز، برقدار کردن چاههای کشاورزی دیزلی، جایگزینی ١٧ هزار اتوبوس شهری فرسوده دیزلی با اتوبوسهای گازسوز، توسعه حمل و نقل ریلی و نوسازی ٦٥ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده در شورای اقتصاد به تصویب رسیده اند و سه طرح جایگزینی ٤٠٠ هزار موتوسیکلت بنزینی ١٢٥ سی سی فرسوده با موتوسیکلت برقی، توسعه مترو تهران و توسعه مترو کلانشهرها در دست بررسی هستند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار