عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به الزام شرکت‌های خارجی در انتقال تکنولوژی و استفاده از حداکثر ظرفیت سازندگان داخلی اشاره کرد و گفت: این امر تضمین‌کننده آینده صنعت ساخت تجهیزات و همچنین رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی است.

تحریم مانعی برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی نیست/ ادامه حیات سازندگان منوط به حمایت وزارت نفتکیهاندخت کاویانپور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ درخصوص اینکه آیا حساب ذخیره ارزی (صندوق توسعه ملی) کفاف برطرف کردن نیازهای اساسی نفت را دارد؟ اظهار داشت: با توجه به کاهش شدید تولید نفت کشور در سال‌های گذشته به دلیل عدم سرمایه‌گذاری کافی و مشکلات بوجود آمده در جریان بازاریابی و فروش نفت ایران و به منظور ارتقای جایگاه کشور در بازار نفت دنیا و اوپک مسلما صنعت نفت کشور نیازمند سرمایه‌گذاری کلان در دوره‌های کوتاه مدت و میان مدت خواهد بود که تامین آنها از منابع داخل مواجه و ممکن نیست. 

عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تصریح کرد: با توجه به وضعیت کنونی حساب ذخیره ارزی و درآمد ارزی کشور و نیاز سایر بخش ها و صنایع کشور به توسعه و سرمایه گذاری، تحمیل بار سرمایه‌گذاری مورد نیاز صنعت نفت کشور به دوش منابع محدود داخلی سبب ایجاد کندی و وقفه در سایر زمینه های صنعتی شه و توجیه پذیر نمی باشد. 

کاویانپور ادامه داد: لذا سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت نیازی است که برای بازیابی نقش ایران در بازار جهانی نفت گریز ناپذیر است. همچنین باید این نکته را مد نظر قرارداد که صنعت نفت ایران جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاران خارجی دارد و با توجه حجم بسیار بالای نقدینگی ارزی مورد نیاز برای سرمایه گذاری صنعت نفت کشور توانایی سرمایه گذاران خصوصی داخلی برای این مهم بسیار محدود است. 

عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت اضافه کرد:  یکی از بزرگترین دلایل عدم سرمایه گذاری های خارجی در ایران القائ نا امنی سرمایگذاری ایرانی است که وظیفه مسئولین ما ارائه روشها و برنامه ریزی صحیح برای جذب سرمایه گذاران خارجی است. 
 
احیای صندوق توسعه ملی در دستور کار قرار گیرد 

وی، احیای مجدد و موثر صندوق توسعه ملی، مذاکره استراتژیک هدفمند و پی در پی و  مشارکت سرمایه گذاری شرکتهای مطرح ایرانی با سرمایه گذاران خارجی در پروژه‌های نفت و گاز را از راهکارهای کلیدی برای جذب سرمایه گذاران خارجی عنوان کرد. 

قابل ذکر است که طبق اساسنامه صندوق توسعه ملی سرمایه گذاران خارجی می‌توانند از این صندوق وام دریافت نمایند، که در این صورت و یا در صورت مشارکت با سرمایه گذاران داخلی احساس امنیت لازم برای آنها ایجاد خواهد شد.  

با وجود اینکه تحریم تاثیر بسزایی در نقل و انتقال پول و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده پروژه ها داشته است این عامل مانعی برای ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور نبوده است. 

وی در خصوص تقویت صادرات تولید داخلی اظهار داشت: تقویت صادرات تولیدات داخلی با افزایش کیفیت، تحویل به موقع پروژه و ارائه قیمت رقابتی میسر می‌گردد.  

جذب سرمایه‌گذاری خارجی همراه با انتقال تکنولوژی 

لذا با جذب سرمایه گذاران خارجی جهت سرمایه گذاری همراه با انتقال تکنولوژی سبب به روز رسانی صنایع داخلی گردیده و با مشارکت شرکتهای مطرح داخلی و بین المللی در انجام پروژه های ملی با هدف اصلی انتقال فناوری و دانش سازندگان خارجی سبب افزایش صادرات محصولات داخلی خواهد شد. 

بنابراین می‌توان با ایجاد کنسرسیوم سرمایه گذاران و سازندگان خارجی، سرمایه گذاران داخلی (صندوق توسعه ملی، بانکها و ...) و سازندگان داخلی گامی موثر در جهت ارتقای کیفی محصول به منظور صادرات برداشت. 

کاویانپور راجع به وضعیت تولید تجهیزات نفتی را در کشور گفت: در سال های اخیر ظرفیت سازی مناسبی در صنعت تولید تجهیزات نفتی کشور از نظر توانایی های اجرایی و حجم تولیدات انجام شده است. آن چه می تواند کلید طلایی در بومی سازی تجهیزات نفتی کشور است. 

بازبینی استانداردها و سیاست‌ها در صنعت نفت 

وی ادامه داد: بازبینی استانداردها و سیاست های صنعت نفت بر اساس یکسان سازی تجهیزات مورد استفاده در صنایع نفت و گاز و افزایش توانایی های تولید داخل است. 

 وی، عدم وجود قرارداد تیپ که عمدتا عقد قراردادهای یکطرفه به نفع کارفرما می‌شود، مشکلات عدیده مالی سازندگان، عدم وجود تعدیل در قراردادها، عدم حمایت واقعی دولت، نوسان نرخ ارز و طولانی شدن پروژه ها بدلیل عدم تخصیص بودجه که موجب افزایش قیمت تمام شده پروژه می‌گردد. 

کاویانپور تصریح کرد: همچنین بالاتر بودن تعرفه گمرکی مواد اولیه مورد استفاده سازندگان از تعرفه تجهیزات نهایی صنعت نفت و گاز همگی سبب عدم رقابت پذیر بودن تولیدات داخل و در نتیجه ورشکستگی بسیاری از صنایع فعال در این زمینه گردیده است. 

عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تاکید کرد: بدون حمایت وزارت نفت از سازندکان داخلی، ایجاد ظرفیت و توانایی موجود در این صنعت ممکن نبود. ادامه این مسیر نیز نیازمند حمایت وزارت نفت است. 

اما ذکر این نکته ضروری است که این حمایت ها با دید آینده نگر صورت گیرد.در این زمان که نسیم انجام سرمایه گذاری های کلان خارجی در صنایع نفت و گاز احساس می شود ،الزام شرکت های خارجی در انتقال تکنولوژی و استفاده از حداکثر ظرفیت سازندگان داخلی می تواند تضمین کننده آینده صنعت ساخت تجهیزات و همچنین رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باشد. 

کاویانپور خاطرنشان کرد: با توجه به دولتی بودن صنایع نفت و گاز در حوزه بالادستی و این موضوع که سیاست های کلی و راهبردی توسط مجلس و دولت در اقتصاد کشور جاری می شود، دولت و مجلس می توانند  با تدوین هدف مشخص از سهم سازندگان داخلی از بازار تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت و گاز و اعمال سیاست ها و مشوق های مالیاتی و مالی چه برای سازندگان تجهیزات نفت و گاز و چه برای صنایع بهره برداری که از درصد بالای تجهیزات ساخت داخل استفاده می کنند. 

عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت یادآور شد: راهگشای پیشرفت و توسعه این صنعت دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی است که با ارایه راهکارهای مناسب جهت عقد قراردادهای برد-برد و حمایت واقعی مالی سازندگان و همچنین افزایش یارانه پرداختی به صنعت که به نوعی همان پرداخت غیرمستقیم یارانه به مردم است، سبب رونق بخش صنعت و پیشرفت روز افزون آن باشیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار