به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از برترینها، در تحقیقی که دانشگاه ایالتی آریزونا بر روی گروهی از دانشجویان انجام داده است به لیستی از ۱۰ قانون برتر برای حفظ دوستان و بهبود عملکرد در شبکههای اجتماعی دست پیدا کرده که با عمل به آنها علاوه بر روابط اجتماعی مجازی خوب، در دنیای واقعی نیز دوستان بهتری خواهید داشت.
توجه کنید که این نتایج در بررسی بر روی گروهی از دانشجویان که در واقعیت و فیسبوک با هم در تعامل بودهاند به دست آمده است و ممکن است برای دیگر کاربران شبکههای اجتماعی به این ترتیب اهمیت نداشته باشد اما به هر صورت نکات مهمی هستند که رعایت آنها را به همه توصیه میکنیم.
۱۰. پاسخگو باشیداکثر کاربران به روابط متقابل در شبکههای اجتماعی اهمیت زیادی میدهند، پس اگر درخواست کسی را بر روی دیوار فیسبوک خود دیدید حتماً به وی پاسخ دهید و به لایک بسنده نکنید.
۹. بی احترامی نکنیداگر نسبت به دوست خود در فیسبوک صفت نامناسبی به کار ببرید، یا با کلماتی نامناسب نسبت به مطلبی اظهار نظر کنید این کلمات در نظر دیگران شما را فرد نامناسبی جلوه خواهد داد.
۸. قبل از ارسال فکر کنیدهمانطور که از قدیم گفتهاند قبل از اینکه کلامی به زبان بیاورید راجع به آن فکر کنید، در دنیای مجازی هم باید قبل از هر انتشار به عواقب و تأثیری که آن مطلب در جامعهی مخاطبین شما خواهد گذاشت بیشتر فکر کنید.
۷. مجدداً ارسال نکنیداگر دوستی مطلبی را که شما بر روی دیوار فیسبوکش نوشته بودید حذف کرد، یا تگ خود را از مطلبی که شما وی را تگ کرده بودید حذف کرد یا در خواست شما را رد کرد، در دنیای مجازی بی ادبی است که دوباره وی را تگ کنید و یا مطلبی را بر روی دیوار او بنویسید.
۶. غریبه نمانیدفیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی جایگزینی برای روابط رو در رو نیستند. دوست واقعی کسی است که در کنار شبکههای مجازی در دنیای واقعی نیز با دوستان خود مرتبط باشد.
۵. درستکار باشیدبرای دوستان شما بسیار مهم است که رفتاری مثبت و مناسب از شما در فیسبوک ببینند، و این درستکاری در شبکههای اجتماعی اعتماد دوستانتان را در دنیای واقعی به همراه خواهد داشت.
۴. معتاد اینترنت نشویدفقط آدمهای بیکار تمام وقت خود را در شبکههای اجتماعی هدر میدهند، و دوستان شما به خوبی این مطلب را درک میکنند.
۳. از خودتان حفاظت کنیدبیشتر فکر کنید، تصاویر و یا اطلاعاتی را در فیسبوک منتشر نکنید که در آینده کسی بتواند از آنها بر علیه شما سو استفاده کند.
۲. دوباره فکر کنیدبسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی از واژهای به نام حس مشترک در توجیه رفتاری که در شبکههای اجتماعی داشتهاند نام میبرند. بر احساسات خود کنترل داشته باشید و اشتباه دیگران را تکرار نکنید. کلماتی که منتشر میکنید نشانگر شخصیت اجتماعی شما است پس هرگز در همراهی با موجهای احساسی در فیسبوک جملاتی را منتشر نکنید که شخصیت متضادی از شما را برای دیگران به نمایش بگذارد.
۱. آینده را در نظر داشته باشیدهمواره به افرادی که ممکن است در آینده پستهای فیسبوک شما را بخوانند فکر کنید. تصور کنید در برابر چشم یک همسر، یک دوست، یک کارفرما یا همکار، خانواده و یا فرزند این پست چه چهرهای از شما را به نمایش خواهد گذاشت؛ به آیندهی خود فکر کنید.
انتهای پیام/