به گزارش حوزه
دولت باشگاه خبرنگاران، «اسحاق جهانگیری» صبح یکشنبه در همایش هفته سلامت که با شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره در سالن همایشهای رازی برگزار شد، افزود: همه دستگاههایی که به نوعی با اجرای این طرح مرتبط هستند موظفند در سطوح ملی و استانی با مجریان آن همکاری کنند.
وی با بیان اینکه سلامت یکی از مهمترین نیازهای اساسی مردم هر جامعه است، ادامه داد: سلامت زیربنای هر فعالیت اقتصادی و اجتماعی است و تنها در جامعه سالم است که مردم قادرند فعالیتهای جدی را برای توسعه کشور انجام دهند.
معاون اول رئییس جمهور اظهارداشت: مؤلفه سلامت یکی از اصلی ترین مؤلفههای حکمرانی خوب محسوب میشود که دکتر روحانی و دولت تدبیر و امید به دلیل آنکه جهت گیری توسعه کشور را همه جانبه تعریف کردند و رفع نگرانی در حوزه سلامت را در اولویت کار دولت قرار دادهاند.
جهانگیری تاکید کرد: کاهش هزینههای درمانی در بیمارستانهای دولتی یکی از اهداف این طرح بود که بر اساس گزارشهای رسیده این میزان در شهرها به شش درصد و در روستاها به سه درصد رسیده است.
وی مسئله دارو را از دیگر موضوعات طرح تحول سلامت یاد کرد و افزود: در طول یک سال گذشته بحرانی به نام دارو در کشور نداریم و طرح به نحوی اجرا شد که این معضل وجود نداشت.
معاون اول رئیس جمهور بیمه فراگیر را یکی از آرزوهای مسئولان عالی رتبه کشور از دوران جنگ تاکنون دانست و گفت: خوشبختانه در مدت کوتاه اجرای این طرح توانستیم هشت میلیون نفر را بیمه درمانی کنیم و تقریبا میتوان گفت که کسی نیست که بیمه درمانی نداشته باشد.
جهانگیری تامین تجهیزات مورد نیاز بیماران بستری در بیمارستانهای دولتی را از دیگر مؤلفههای طرح تحول سلامت برشمرد و گفت: حفظ کرامت بیماران از اهداف این طرح بود و تلاش شد که تجهیزات مورد نیاز بیماران بستری در داخل بیمارستان تامین شود و بیماری برای تهیه تجهیزات به خارج از بیمارستان ارجاع داده نشود.
وی با بیان این که دستیابی به توفیقات در این طرح به خوبی نمایان است، اظهارداشت: تمام آمار و ارقام که در اختیار ماست اعم از نظرسنجیها، گزارشات و مراجعاتی که در سفرهای استانی داشتهایم نشان میدهد که مردم از اجرای این طرح رضایت بسیار خوبی دارند و هیچ رضایتی برای مسئولین اجرایی طرح نباید مهم تر از رضایت و لبخند مردم ایران باشد.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که استمرار این طرح جزو سیاستهای قطعی دولت است، تاکید کرد: این طرح مرحله به مرحله با جدیت به پیش میرود و قطعا طرحی به این بزرگی در برخی زمینهها نیازمند اصلاحاتی دارد که هم مسئولان اجرایی طرح به آن رسیدهاند و هم از نقد منصفانه منتقدین در این زمینه استفاده خواهند کرد.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود به بایدهای این طرح اشاره کرد و گفت: یکی از موفقیتای جمهوری اسلامی ایران شبکه وسیع بهداشت و درمان در تمام روستاها بوده است که حتما باید در این طرح با جدیت آن را دنبال کنیم.
وی افزود: همچنین باید کاری کنیم که رضایتمندی مردم، دائمی و پایدار باشد و مردم بدانند که کار لحظهای و مقطعی اجرا نشده است و جهت گیری کلی در این زمینه شکل گرفته است.
معاون اول رئیس جمهوری پایدار بودن تامین منابع مالی این طرح را از بایدهای دیگر دانست و گفت: هزینههای بخش درمان اعم از بیمه و بهداشت قابل توجه است و علاوه بر این که بخشی از این هزینهها از طریق هدفمندی یارانهها به دست میآید اما دولت هم تلاش دارد در حد توان خود منابع مالی آن را تامین کند.
وی در این زمینه یادآور شد: کنترل هزینهها یک نیاز جدی است، همانطور که میدانید دولت در شرایط سختی قرار دارد و نفت از بشکهای 80 دلار به بشکهای 50 دلار رسیده است که تامین منابع اجرای این طرح با دشواری انجام میشود اگرچه نباید مردم را نگران کرد اما کنترل هزینهها بسیار جدی است.
معاون اول رئیس جمهوری در بخش پایانی سخنان خود به ورود بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان تاکید کرد و افزود: نباید به بهانه اجرای این طرح بخش خصوصی احساس کند از میدان به در شده است بلکه باید اطمینان داد و بخشهای خصوصی دیگر هم وارد چرخه بهداشت و درمان شوند.
جهانگیری تاکید کرد: مطمئن باشید کارها نباید منحصر به دولت شود و اگر مردم وارد شوند قادر به حل مشکلات هستیم.
معاون اول رئیس جمهوری عدالت در اجرای طرح تحول سلامت را در همه سطوح درمانی ضروری دانست و گفت: همه باید احساس کنند که این طرح از یک توازن بهرهمند است و باید راهکار لازم را در تثبیت و تقویت طرح بیابیم.
انتهای پیام/