در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

فضای مجازی؛ از مدیریت محتوا تا قانونمند شدن خدمات

استاد ارتباطات تأکید کرد: امروزه فضاهای مجازی عرصه گسترده‌ای را برای تبادل داده و اطلاعات و همچنین پیامها فراهم کرده است و باید به سمت مدیریت محتوا و توسعه هنجارهای اخلاقی و دوری از بداخلاقی‌ها و ناهنجاری‌ها حرکت کنیم.

نصراللهی: ضرورت ارتقای سواد رسانه ای مردم/ کوشکی: صاحبان رسانه ابزارهای مجازی را برای استفاده خود ساخته‌اند
به گزارش سرویس فضای مجازی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر اکبر نصراللهی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما گفت: به علت این که سواد رسانه‌ای در میان بخشی از جامعه پایین است متأسفانه بداخلاقی هایی هم در عرصه فضاهای مجازی مشاهده می‌شود که از نهادهای مسئول انتظار داریم امکانات لازم را برای مدیریت محتوا فراهم آورند تا از این ابزارها برای توسعه هنجارهای فرهنگی، انسانی و اجتماعی و همچنین هنجارهای اخلاقی حرکت کنیم در غیر این صورت تهدیدهای آن بیشتر خواهد شد و هنر مدیریت آن است که این تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.

نصراللهی درباره گسترش فضاهای مجازی گفت: وقتی مطالب و شایعاتی بدون استناد و تحقیق در این فضاها منتشر می‌شود و به علت اینکه سواد رسانه‌ای در میان بیشتر کاربران اندک است دیگر بدنبال اصالت و ریشه خبر نمی‌روند و این مطالب بسرعت گسترش می‌یابد.

نصراللهی: ضرورت ارتقای سواد رسانه ای مردم/ کوشکی: صاحبان رسانه ابزارهای مجازی را برای استفاده خود ساخته‌اند

وی افزود: همچنین مسئولیت گریزی از ویژگی‌های فضای مجازی است مانند آنکه درباره تصادف با پورشه یا اسیدپاشی یا از موارد مشابه دیده شده است. این کارشناس ارتباطات افزود: اگر سواد رسانه‌ای در جامعه بیشتر شود عرصه برای این طور مسائل و رفتارها محدود خواهد شد. آقای نصراللهی گفت: در فضای مجازی کسانی که به سمت شایعه سازی و تکرار شایعات و همچنین برخی بداخلاقیها می روند به راحتی قابل ردیابی نیستند و مسئولیت نمی‌پذیرند.

وی افزود: باید بپذیریم که امروزه امکانات تلفن همراه و همچنین کامپیوترهای شخصی و دیگر ادوات رسانه‌ای نیز در کنار رادیو و تلویزیون گسترش یافته است و باید به سمت مدیریت محتوا و داده‌ها و هدایت افکار عمومی در فضای مجازی حرکت کنیم و نمی‌توانیم صحنه را واگذار کنیم و برخورد فعال با این محیط‌ها برنامه ریزی شود.

حسن کوشکی پژوهشگر و محقق هم در این گفتگو اظهار داشت: امروزه کاربردهای فضاهای مجازی هم وسیع‌تر شده است و هم به سرعت رو به تنوع زیاد حرکت می‌کند و باید به سمت قانونمند شدن این فضاها و مدیریت قانونی آنها حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: اگر چه برخی معتقدند می توان از این فضاها هم استفاده مطلوب و هنجارمحور داشت اما کسانی که این ابزارها را بطور رایگان در اختیار ما قرار می دهند بدنبال اهداف خاص خود هستند و هرگز اجازه نمی‌دهند ما از این ابزارها برای ترویج هنجارها و مختصات فرهنگی،‌ اسلامی،‌ دینی و اخلاقی خود استفاد کنیم.

نصراللهی: ضرورت ارتقای سواد رسانه ای مردم/ کوشکی: صاحبان رسانه ابزارهای مجازی را برای استفاده خود ساخته‌اند

آقای کوشکی گفت: فضاهای مجازی مانند یخچال، تلویزیون و دیگر ابزارها نیست که کاربردهای عقلایی آن آشکار باشد و احتمال کاربری غیرعقلایی آن به مرز صفر نزدیک شود بلکه بررسی اهداف تولیدکنندگان این نرم افزارهای مجازی و فضاهای مجازی نشان می‌دهد که عمدتاً‌ کاربری‌های متناسب با هنجارهای مد نظر بنیانگذاران خود دارد و آنها اجازه نمی‌دهند بعنوان مثال در بحث ترویج حجاب از آن استفاده کنیم.

وی افزود: امروزه خود کشورهای غربی هم به سمت محدود کردن قانونی استفاده از فضاهای مجازی رفتند و در کشور هم نباید اجازه دهیم استفاده از این فضاهای مجازی نامحدود باشد و متأسفانه نگرش‌های جناحی و سیاست زده باعث می‌شود آسیبهای فضاهای مجازی بیشتر شود.

وی افزود: پایین بودن سواد رسانه‌ای و ویژگی‌های احساسی و عاطفی بودن جمعیت هم کمک کرده است ترویج برخی مطالب و شایعات در فضاهای مجازی بیشتر شود اما اهل فن و تحقیق و متخصصان هرگز برای رفع نیاز خود به فضاهای مجازی مراجعه نمی‌کنند چون این مطالب پایه علمی و تحقیقی ندارد و انتظار داریم در کشور ما هم مانند کشورهای تولید کنندگان ابزارها و نرم افزارهای فضاهای مجازی به سمت قانونمند شدن کاربری‌ها و ایجاد محدودیت هنجاری در این عرصه ها حرکت و برنامه ریزی کنند.

انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.