این منبع همچنین به وجود ارتباط میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در خصوص تحولات یمن اشاره و در ادامه تصریح کرد: پس از وجود نشانه هایی دال بر قصد عربستان برای گسترده کردن دامنه حملات هوایی، تهران به کشورهای اروپایی اعلام کرد که در مقابل این امر ساکت ننشسته و دست بسته نخواهد بود.
بر اساس این گزارش کشورهای اروپایی پس از رایزنی با آمریکا پیامی را به ریاض ارسال کرده و در این پیام از تمسک بیش از حد عربستان به زور و خشونت در یمن که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد بسیاری از غیر نظامیها در این کشور شده بود اعتراض کردند.
از سوی دیگر آمریکا از تحرکات نظامی ایران در عرصه دریایی و احتمال کمک تسلیحاتی به انصار الله بیمناک شده و به انجام رایزنیها با ایران در این خصوص پرداخت که تهران نیز در پاسخ به آمریکا اعلام کرد که در مواجهه با تجاوز عربستان خود را محدود نخواهد کرد.
در این گزارش همچنین تاکید شده است که «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران صبح روز سه شنبه با «جان کری» وزیر خارجه آمریکا به صورت تلفنی گفتگو کرد و در این گفتگوی تلفنی کری تاکید کرد که واشنگتن گسترش ناامنی و درگیریها را در منطقه به صلاح نمی بیند و با برقراری ارتباط با مقامات سعودی درخصوص توقف درگیریها و آغاز روند سیاسی رایزنی خواهد کرد.
بر این اساس ظهر همان روز تهران از موافقت عربستان با توقف جنگ علیه یمن باخبر شد.
از سوئی دیگر عربستان با مشاهده لزوم حمله زمینی به یمن و سرباز زدن همپیمانانش در ائتلاف ضد یمنی از مشارکت در این امر به نوعی تحت فشار قرار گرفت و این مسئله به اضافه تحولات دیگری که به اهرم فشاری برای عربستان تبدیل شده بود، ریاض را ملزم به اعلام آتش بس در یمن کرد.