یک کارشناس ارشد حوزه خلیج فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که همه گروه‌های یمنی ( احزاب، جریان‌های سیاسی و اجتماعی) باید در روند شکل‌گیری دولت فراگیر حضور یابند.

"محمدعلی‌بک" در گفت‌وگو با خبرنگارسیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اعلام آتش‌بس در یمن و توقف حملات نظامی عربستان و هم‌پیمانانش به این کشور اظهار داشت: عملیات نظامی که از 27 روز پیش در یمن آغاز شد، از ابتدا مشخص بود، که هیچ نتیجه‌ای برای متجاوزین نخواهد داشت.

 کارشناس ارشد حوزه خلیج‌فارس افزود: بعد از 27 روز معلوم شد، که عملیات خارجی، جز ویرانی زیرساخت‌ها و کشته و زخمی شدن هزاران نفر از مردم، نتیجه‌ای را عاید این کشور نکرده است.
 
وی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا بر این اعتقاد بود که بحران یمن راهکار نظامی ندارد و باید همه کشورها مجاب شوند که راهکار سیاسی در یمن دنبال شود.
 
علی‌بک تأکید کرد: اینک بعد از یک ماه جنگ‌وگریز همه به راهکار سیاسی برگشته‌اند و چیزی که اینک یمن لازم دارد، دو موضوع مهم است.
 
کارشناس ارشد خلیج‌فارس تصریح کرد: اولین مورد در رابطه با یمن، ارسال کمک‌های فوری، امدادی و انسان‌دوستانه به مردم یمن است که باید صورت گیرد، زیرا در این حدود یک ماه جنگ، مردم واقعا تحت‌فشارهای زیادی قرار گرفتند و متأسفانه رنج‌های فراوانی دیدند.
 
وی ادامه داد: همه کشورها باید اولویت را برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه به این کشور قرار دهند. 
 
علی‌بک بیان داشت: مورد دوم این است که پروسه سیاسی باید آغاز شود و جمهوری اسلامی ایران هم بر این اساس، معتقد است که همه گرو‌های یمنی چه احزاب و چه جریان‌های سیاسی و اجتماعی باید در این روند حضور پیدا کنند .
 
کارشناس ارشد حوزه خلیج‌فارس گفت: ایران می‌تواند از نفوذ خود در شکل‌گیری گفتگوهای سیاسی و تسهیل در اجرای گفتگوها بین گروه‌های یمنی استفاده کند.
 
وی تصریح کرد:‌ امیدواریم بتوانیم با کمک‌های که لازم است انجام گیرد، این روند تسهیل پیدا کند و گروه‌‌ها دور هم بنشینند و هر تصمیمی که بگیرند، مردم یمن خواهند پذیرفت.
 
علی‌بک تأکید کرد: نکته‌ی مهم این است که هیچ کشوری برای کشور دیگر نمی‌تواند، تصمیم بگیرد، چه برای تعیین ریاست جمهوری و چه برای برگرداندن مشروعیت. همه این تصمیم‌ها باید داخل آن کشور صورت گیرد و همه مردم در این تصمیم‌ها مشارکت داشته باشند.
 
کارشناس ارشد حوزه خلیج‌فارس اضافه کرد: ‌دوره این امر گذشته است، که کشورهایی بنشیند و برای کشور دیگری تصمیم بگیرند.
 
وی تصریح کرد: بعد از این جنگ هم مشخص شد که هیج کشوری نمی‌تواند برای کشور دیگری تصمیم بگیرد. درحقیقت مردم یمن که در احزاب و گروه‌ههای سیاسی و اجتماعی تجلی پیدا می‌کنند، خواهند نشست، تعامل خواهند کرد تا بتوانند روند سیاسی را تکمیل و دولتی فراگیر را تشکیل دهند امیدواریم که این امر هرچه زودتر محقق شود.
 
علی‌بک با اشاره به ارسال ناوجنگی آمریکا به سواحل یمن و همزمانی آن با اعلام آتش‌بس گفت: اگر اخبار دیروز را پیگیری می‌کردید، بالاخره خبرهایی از طرف مقامات رسمی ما منتشر شد که ما خوش‌بین هستیم در ساعات آینده این آتش‌بس انجام شود. رایزنی‌های فشرده‌ای در این چند روز گذشته بین کشورها و طرف‌های موثر برگزار شد و بحمدالله نتیجه‌بخش بود و این پایان جنگ و آتش‌بس شب گذشته اعلام شد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اقداماتی هم که در این راستا انجام شده، خیلی نباید در شعله‌ور شدن جنگ رفتارهایی بروز دهیم، باید در راستایی عمل کنیم که تصمیم گرفته شده بود، تا سریعتر به این جنگ بی‌نتیجه پایان دهیم.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: یمن ، عربستان ، علی بک ، آتش بس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار