خوشبختانه استفاده از سیستم‌ حرارت مرکزی در برج‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه رو به افزایش است و مهندسان ناظر به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از این سیستم‌ هزینه تمام شده گرمایشی و سرمایشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛حاجی زاده عضو هیات رییس گروه تخصصی مکانیک  سازمان نظام مهندسی استان تهران با تاکید بر لزوم مقابله با تب استفاده از سیستم گرمایشی پکیج در ساخت و سازهای جدید گفت: از انجا که در نصب این سیستم حرارتی مقررات ملی ساختمان که ضامن سلامت ساکنان واحدهای مسکونی است رعایت نمی شود، هم اکنون در جلسات متعددی که با مهندسان تاسیسات داریم ، نسبت به خطرات و تبعات منفی این اقدام هشدار داده و مهندسان تاسیسات را به رعایت مقررات ملی ساختمان و استفاده از سیستم حرارت مرکزی ترغیب و تشویق می کنیم.
 
مهندس مصطفی حاجی زاده در عین حال تصریح کرد: خوشبختانه استفاده از سیستم‌ حرارت مرکزی در برج‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه رو به افزایش است و مهندسان ناظر به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از این سیستم‌ هزینه تمام شده گرمایشی و سرمایشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
 
وی افزود: متأسفانه خلأ قانونی در استفاده از سیستم‌های حرارتی مرکزی در بخش ساختمان‌ها وجود دارد و باید مهندسان تأسیسات و مکانیک را در پر کردن این خلأ قانونی برای استفاده از این سیستم‌ها تشویق کنیم.
 
حاجی‌زاده گفت: اگرچه هزینه راه‌اندازی سیستم‌های حرارتی مرکزی نسبت به سیستم‌های مستقل زیاد است اما هزینه تمام شده وماهانه این سیستم نسبت به پکیج‌ بسیار پایین‌تر است و امروزه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته  استفاده از سیستم حرارت مرکزی در ساختمانها معمول شده است. علاوه بر این سیستم حرارت مرکزی ضامن سلامت ساکنان واحدهای مسکونی است.
 
وی توضیح داد: سازمان نظام مهندسی از بعد فنی و مهندسی به مساله سیستم های گرمایشی نگاه می کند و از همین بعد نیز تاکید دارد که بکارگیری سیستم حرارت مرکزی از هر جهت برای ساختمانها مناسب تر است در عین حال دستگاههای متولی حوزه بهداشت و سلامت نیز وظیفه دارند نسبت به عوارض بکارگیری پکیج بر سلامت مردم هشدارهای لازم را بدهند.
 
عضو هیأت رئیسه گروه تخصصی مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، با بیان اینکه سیستم‌های حرارتی مرکزی طول عمر بیشتری نسبت به پکیج‌ دارد گفت: طول عمر سیستم‌ حرارت مرکزی و موتورخانه‌ها تا 50 سال می‌رسد اما نهایت عمر پکیج‌ به 10 سال نمی‌رسد.
 
حاجی‌زاده تصریح کرد: باید فرهنگ بکارگیری سیستم‌های حرارت مرکزی در کشور و در میان مردم ایجاد دوباره زنده شود و مخاطراتی که در استفاده از سیستم هایی همچون پکیج برای سلامت مردم وجود دارد، به مردم معرفی شده و هشدارهای لازم داده شود.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید محمدعلی صدر طباطبائی
۱۶:۳۳ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴
باسلام جناب حاجی زاده شما میفرمائید هزینه استفاده کلیه ساکنین از سیستم مرکزی کمتر است ولی در گذشته ثابت گردیده برای اینکه اگر کسی در ساختمان باشد و یا نباشد آب داخل لوله های خانه ایشان با حرارت گرم است و هزینه برای همه دارد ولی پکیج کنترل آن دست هر واحد است و در صورت نبودن خاموش میگردد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۲ خرداد ۱۳۹۴
دوست عزیز در مقام مقایسه حفاظت از حریق خفگی ناشی از کمبود اکسیژن در واحد مسکونی بدلیل احتراق اجباری و بدون مکش و ارتباط با بیرون (فرش ایر)در پکجهای مورد استفاده در واحدها اتفاقاتی روی داده و قابل چشم پوشی نیست وبدلیل تخصصی بودن و عدم سرویس و دسترسی تعمیرکاران عمر پکیجها کمتر میباشد و کاربرد ان در داخل واحد غیر ایمن است و این در مقابل هزینه های اشتراکی نگهداری و دور بودن از کانون اتش و کمبود اکسیزن مخصوصا واحدهای فاقد فرش ایر اصلا قابل مقایسه نیست وکماکان موتور خانه مرکزی مزایا و محسنات ایمن تر و دوام بیشتری نسبت به پکیج دارد در مورد صرف جویی در واحدها با نصب فلوتر انرزی و تجهیزات جدید هوشمند کنترلی میتوان به نتایج جدیدی براساس مصرف انرزی هر واحد هزینه پرداختی را متناسب حساب کرد
آخرین اخبار