به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ اكبر تركان،مشاور ارشد رئيس جمهور با حضور در شركت پتروپارس و مروري بر تاريخچه تاسيس اين شركت،گفت: زماني كه زنگنه در وزارت نيرو بود، ايده خودكفايي در اين صنعت را مطرح كرد و با هدف مديريت پروژه هاي نيروگاهي شركت مپنا را به وجود آورد. وقتي به وزارت نفت آمد با همان ايده، شركتي براي مديريت پروژه هاي نفت و گاز به نام پتروپارس بوجود آورد.
وي افزود: پتروپارس فعاليت خود را با فاز 1 شروع كرد و در فاز 4 و 5 همراه پيمانكار بود، اما در فاز 6و7و8 نقش محوري داشت و شركت استات اويل شريك دوم شد.
مشاور ارشد رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه شركت پتروپارس تا اكنون 9 فاز پارس جنوبي را تحويل داده و دو فاز ديگر در دست دارد، تصريح كرد: در مجموع 11 فاز از توسعه ميدان گازي پارس جنوبي بر عهده پتروپارس بوده است و بعيد مي دانم در ركورد شركت هاي نفت و گازي دنيا، اجراي 11 ميليارد فوت مكعب گاز در روز وجود داشته باشد.
تركان با تاكيد بر اينكه امروز پتروپارس پر افتخارترين شركت نفت و گازي ماست كه در دوران تحريم نيز كارش را ادامه داد، اظهار داشت: براي آينده بايد برنامه ريزي داشته باشيم و بدانيم چه برنامه اي براي پس از اتمام پروژه هاي پارس جنوبي داشته باشيم.
وي با تاكيد بر اينكه بايد دارايي هاي آشكار و غيرآشكار خود را بشناسيم، اظهار داشت: از جمله دارايي هاي غير آشكار ميتوان به دانش فني، تجربه، سرمايههاي انساني، روش هاي مدون كاري و ... اشاره كرد و يكي از مهمترين سرمايه هاي غير آشكار نيز شركاي خارجي هستند.
دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد كشور افزود: در شرايطي كه تحريمهاي ظالمانه شكل گرفت طبيعتا كمتر توانستيم از اين سرمايه استفاده كنيم. اما با تغيير شرايط بايد بتوانيم از اين دارايي استفاده كنيم.
تركان با تاكيد بر اينكه تجربه تحريم نشان داد كه بدون شريك خارجي نيز مي توانيم به حيات خود ادامه دهيم، گفت: اما براي يك حركت پرشتاب و براي جهاني شدن بايد روي بستر همكاري با شركاي خارجي حساب كنيم.
وي شركت پتروپارس را يكي از بزرگترين شركت هاي مديريت پروژه در ايران دانست و يادآور شد: در مديريت پروژه هر شركتي سبك خودش را دارد و پتروپارس هم بايد سبك و روش خود را بر اساس راستگويي، امانتداري و وفاي به عهد، تدوين نمايد.
مديرعامل اسبق شركت پتروپارس، با اشاره به مشكلات موجود در صنعت نفت ايران، فقدان دانش فني در ميادين آزادگان و يادآورن را يكي از اين مشكلات دانست كه با ذخاير بسيار مهم نفت در جا، ضريب بازيافتشان متاسفانه زير 9 درصد است.
وي با اشاره به اينكه توسعه ميدان هاي نفتي ما از ابتدا به صورت تخليه طبيعي بوده است و گازهايشان سوزانده شده است، تصريح كرد: بعد از مدتي فعاليت نسل دوم را آغاز كرديم، يعني بعد از استخراج نفت، گاز هاي پروژه جمع آوري و استفاده شد.
تركان افزود: اما در نسل سوم، هنگام توليد نفت،گاز ميدان درون خودش تزريق مي شود و فشار مخزن حفظ مي شود كه فقط در دارخوين تجربه شد و بعد از اين پروژه متاسفانه نتوانستيم هيچ پروژه ديگري را به اين سبك اجرا كنيم.
مشاور ارشد رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه متاسفانه در آزادگان گاز توليدي را مصرف مي كنيم و بسيار زيان كرده ايم، خاطرنشان كرد: ورود پتروپارس و شركاي خارجي اين شركت مي تواند در اين زمينه بسيار مفيد باشد.
وي با اشاره به احتمال رفع تحريمهاي بين المللي، گفت: ما هر وقت وضعمان خوب شده، يك دفعه به ورطه واردات افتاديم، بنابراين شرايط پس از تحريم به معني آن نيست كه ظرفيت هاي داخلي مورد غفلت واقع شود و دستپاچه به سمت واردات برويم.
اين مدير ارشد با تاكيد بر اينكه از همكاري هاي بين المللي استقبال مي كنيم، اما در صورت برداشته شدن تحريم ها سطح همكاري ما با شركت هاي بزرگي مثل توتال به اندازه آن زماني است كه شروع كرديم نخواهد بود، خاطرنشان كرد: ما با اين شركت ها در سطح بالاتري همكاري مي كنيم و بايد مواظب تيغ دو لبه برداشته شدن تحريم باشيم.
وي افزود: در دوران تحريم توانسته ايم نيروي انساني بسيار كارآمد و متخصص تربيت و ظرفيت هاي بسيار ارزشمندي همچون شركت پتروپارس ايجاد كنيم، بنابراين بايد مراقب باشيم در صورت برداشته شدن تحريم ها، دوباره دلارهايي كه نصيب كشور مي شود صرف واردات سنگ قبر نشود.
انتهای پیام/