محسن ایمانی، روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه برای کاهش اضطراب هر مکتبی دیدگاه خود را دارد، اظهار کرد: برخی از مکاتباتی که به نام خدا توجه بیشتری دارند، ذکر نامه خداوند و انجام عبادتها را لازمه کاهش اضطراب میدانند و معتقدند که فرد با اضطراب میتواند مقابله مذهبی داشته باشد و به این طریق میتواند اضطراب خود را کاهش دهد.
ایمانی افزود: در آیات قرآن نیز مواردی در این زمینه ارائه شده که ذکر خدا، ذهن آدمی را آرام و به نفس آدمی آرامش میدهد.
وی تصریح کرد: مکتب رفتارگرایی روشهای دیگری را برای کاهش اضطراب در نظر دارد. به طور مثال به تفکیکهای تن آرامی تاکید دارند و معتقدند برای کاهش اضطراب افراد باید از فنونی استفاده کنند تا به آرامش برسند.
ایمانی ادامه داد: برای کاهش اضطراب از روش هایی همچون حساسیت های منظم و نظامدار که خود را به تدریج به عامل اضطرابزا نزدیک و محرکها را با او همراه میکند تا خود با این اضطراب کنار آید.
وی اضافه کرد: در مکتب شناختی توجه بر بروی شناخت و نگرش فرد متمرکز میشود . در واقع علتی که باعث افزایش اضطراب در فرد میشود، باورهای بیمار گونهای است که دارد،اگر این باورها اصلاح شود، خود می تواند درمان شود و در نتیجه اضطراب در او از بین میرود.
این روانشناس افزود: برخی معتقدند در ذهن آدمی دو نوع فکر وجود دارد.
فکری که اتوماتیک است و دیگری فکر منطقی فرد برای کاهش اضطراب باید افکار اتوماتیک را از ذهن خود خارج و به جای آن افکار منطقی را بپذیرد.
ایمانی عنوان کرد: در اضطرابهای شدید تنها راه حل مراجعه به پزشک مربوطه و استفاده از داروهای ضد اضطراب است.
وی در پایان گفت: در برخی موارد درمانهای تیمی توصیه میشود که در آن فرد از خدمات روانشناسی بالینی استفاده کرده و با مصرف داروهای مربوطه به کاهش اضطراب خود بپردازد.
انتهای پیام/