به گزارش
خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، قاسم جعفری دبیر دوم كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: رویكرد اجتماعی داشتن به مسائل اجتماعی خوب و ضروری است. نمیتوانیم بگوییم این رویكرد در گذشته وجود نداشته، ولی توجه پررنگ و جدیتر به جنبه اجتماعی كردن مبارزه با موادمخدر، حركتی جسورانه است كه جای تحسین دارد . منتهی باید دقت كنیم چراكه این مسئله چاقوی دو لبه است. اگر در اطلاعرسانیها دقت كافی وجود نداشته باشد، جنبههای بدآموزی نمود بیشتری پیدا خواهد كرد. در عین حال معنی دولبه بودن این نیست كه از پرداختن اصولی به مسئله موادمخدر و اعتیاد پرهیز كنیم و از خطری كه وجود دارد، چشم پوشی كنیم.
وی ادامه داد: در واقع رویكرد اجتماعی كردن مبارزه با موادمخدر این است كه خطر وجود دارد و با چشمپوشی و انكار موضوع، اعتیاد به موادمخدر از بین نمیرود. من قبول دارم كه باید واقعیت را پذیرفت و با مسائل واقعی، واقعی برخورد كرد. اما باید در این راه، كارشناسانه، هنرمندانه، با مطالعه و برنامهریزی قدم برداریم و از فوائد دقت عمل و نقشه اجرایی هدفمند نیز غفلت نكنیم تا به نتیجه مطلوب دست پیدا كنیم.
نماینده مردم بجنورد در پاسخ به این سئوال كه نمایندگان مجلس علاوه بر قانونگذاری چه اقدامات دیگری در راستای مبارزه با موادمخدر انجام دهند؟ گفت: نمایندههای ملت سرمایه بزرگ اجتماعی هستند و بیشترین ارتباط را با بدنه واقعی جامعه و مردم دارند. آنها انواع و اقسام مشكلات و معضلات مردم (حتی در دورترین روستاها) را دیدهاند. نمایندگان مجلس در گسترش فرهنگ و آگاه سازی نسبت به موادمخدر تاثیرگذار خواهند بود. بنابراین باید از این پتانسیل به خوبی استفاده شود و مسئولان امر باید برای آشنایی كامل و بهتر نمایندگان با مسائل و معضلات موادمخدر جلساتی را بگذارند. در تصمیمگیریهای اجرایی هم از نمایندگان مجلس استفاده و در صورت وجود خلاهای قانونی و قوانین معارض، آن را از طریق نمایندگان حل و فصل كنند.
وی بر این باور است كه باید سیاستهای تشویقی و ترغیبی كسانی كه برای كمك در این عرصه وارد شدند و مروجین فرهنگ مقاومسازی هستند را مد نظر گرفت. اقتصاد مقاومتی در اینجا همان فرهنگ مقاومسازی است كه فرد با اراده قوی در مقابل این خطر بزرگ و طوفان آسیب اجتماعی بایستد. نمایندگان مجلس در تقویت اراده هم میتواند تاثیرات بسزایی داشته باشند.
جعفری با اشاره به احتمال امضای نهایی توافقنامه هستهای ایران گفت: باید به واقعیتهای خودمان عادت كنیم و فرض را بر این بگذاریم كه كشورهای دیگر در راستای مبارزه با موادمخدر نه تنها به ما كمك نمیكنند بلكه جلوی اقدامات صحیح و اصولی ما را هم میگیرند. فكر میكنم با امضای این توافقنامه اگر بسط و گسترشی در اعتبارات به وجود آید، در راستای مبارزه با موادمخدر، خرید تجهیزات و استفاده از تجربیات دیگر كشورها، به نتایج مطلوب دست پیدا میكنیم. ما باید با زیركی از هر فرصتی برای پیشرفت كشور و احیای تمدن نوین اسلامی تلاش كنیم. بهترین كار هم این است كه در جهت رشد و سیانت سرمایه انسانی كه مهمترین سرمایه یك كشور است قدم برداریم و اگر توافقی در آینده انجام شد و فرصتهایی ایجاد كرد طبیعتا باید از آن در راستای منافع ملی استفاده كنیم.
انتهای پیام/