دکتر عمرانی متخصص گوش و بینی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: گرفتگی بینی یک سری دلایل ساختاری و ساختمانی دارد و یکسری از دلایل آن به شرایط عناصر درونی بینی بر اساس وضعیتهای مختلفی که بینی درون آن قرار میگیرد، برمیگردد.
وی افزود: شایعترین علتی که میتواند گرفتگی بینی ایجاد کند انحراف تیغه غضروفی یا استخوانی بینی است که یک دیوارهی ظریف و باریک میان دو بخش بینی چپ و راست است که میتواند به شکل مادر زادی پیامد ضربههایی در دوران کودکی، رشد یا حتی پس از رشد دچار کجی شود و بسته بودن یک و گاهی دو مجرای بینی را رقم بزند.
در هر بینی ما سه شاخک داریم که یک هستهی استخوانی و بافت نرم و مخاط فراوان دارند و سلولهای ترشح این سه شاخک که پایینترین آنها که از هم بزرگتر است و در کف بینی و کنار تیغه بینی قرار دارد.
عمرانی در ادامه عنوان کرد: با توجه به تولید ترشحات، هوا لایه لایه به پشت بینی فرستاده میشود، گرد و غبار چون خیس هستند به آنها میچسبد و پاکسازی میشود و از آن جایی که نمناک هستند هوایی که به بیرون میرود مرطوب است. برخی آلایندهها، محرکها، سوزانندهها و حساسیت زاها همانند گردهی گل و گیاه آلودگی هوا برخی از بوها میتوانند شاخکهای بینی را به پر خون شدن و تولید بیشتر خلط تحریک میکند.
این متخصص گوش، حلق و بینی اذعان داشت: پر خون شدن باعث بزرگتر شدن اندازهی شاخکها میشود و خود باعث گرفتگی بینی میشود. شایعترین الگو برای گرفتگی بینی پیامد بزرگ شدن شاخکهای بینی حساسیت بینی و التهاب بینی غیر حساسیتی است که در اثر پیامد گرد و غبار و آلودگی هوا رخ میدهد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هر کدام از این موارد درمان خاص خودش را دارد. معمولا گرفتگیهای ساختاری نیازمند جراحی است گرفتگیهایی که پیامد بزرگ شدن شاخکها در مواجه با آلایندهها یا حساسیت زاها باشد به درمانهای دارویی پاسخ نمیدهند و شاید کمتر جراحی یا روشهای جراحی به آنها کمک کند.
انتهای پیام/