پس از تفاهم لوزان، مقامات روس به دنبال فرصتی برای فروش تجهیزات نظامی به ایران هستند.

به گزارش سرویس بین‌الملل باشگاه خبرنگاران، نشریه "مانیتور" مطلبی تحلیلی درباره چشم‌انداز فروش اسلحه روسیه به کشورمان پس از تفاهم لوزان منتشر کرده‌ است.


به باور نگارنده، یکی از پرسشهای بی پاسخ در تفاهم هسته ای لوزان  حول سرنوشت معامله اسلحه روسیه با ایران  و فروش موشکهای پیشرفته زمین به هوا می چرخد.


با نزدیک شدن به پایان قرارداد نظامی روسیه و ایران در ماه ژوئن (خرداد ماه)، ادامه پیمان نظامی  این دو کشور با وجود تفاهم هسته ای تا حدودی دشوار شده است.


پس از تفاهم لوزان، مقامات روس به دنبال فرصتی برای  فروش تجهیزات نظامی خود در ایران هستند. در سال 2007 مهمترین قرارداد نظامی روسیه و ایران، که فروش موشکهای S-300 روسیه به ایران بود، امضا شد. این قرارداد واکنش تند آمریکا و رژیم صهیونیستی را به دنبال داشت. در سال 2010 دمیتری مدودف، رئیس جمهور وقت روسیه، فروش این موشکها را به ایران متوقف کرد. همچنین طبق قطعنامه سال 1929شورای امنیت سازمان ملل که در ژوئن 2010 (خرداد1389) تصویب شد، فروش هرگونه تجهیزات جنگی از جمله تانک، زره پوش، هواپیما، بالگرد و سامانه های موشکی به ایران ممنوع شد.


تهران طبق قرارداد برای خرید موشکهای S-300  مبلغی بالغ بر 800 میلیون دلار پیش پرداخت کرد که در نهایت به دلیل بدقولی طرف روس و دریافت نکردن این موشکها خواستار غرامت 4 میلیارد دلاری از روسیه شد. این در حالی است که بنا بر تفاهم لوزان تمامی تحریمهای مرتبط با برنامه های هسته ای ایران که به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بود، برداشته می شود؛ ولی سرنوشت قرارداد موشکی ایران و روسیه همچنان در هاله ای از ابهام است.


مقامات روس امیدوارند با برداشته شدن تحریمهای موشکی ایران، ارزش قراردادهای موشکی این دوکشور از 11 میلیارد دلار به 13 میلیارد دلار افزایش یابد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۱ فروردين ۱۳۹۴
زیاد به روسها امیدوار نباشید در طول تاریخ که حکومتها نمیتوانند برخی از حقایق انرا کتمان یا پنهان کنند روسها قابل اطمینان نبوده و از همپیمانان خود مثل یوگوسلاوی اوکراین عراق سوریه و ایران و....هیچوقت حمات نکردند خوب معلوم است جامعه ای مثل روسیه و چین با حکومت و ایدئولوزی کمونیستی که با مفاهیم خدا و اخلاق اسلامی فاصله دارد مروت و تعهد سرش نمیشود و فقط منفعت خود را پیگیری میکند همین قطعنامه 1929 را غیب که تصویب نکرده که .همین روسها و چینی ها با وجود داشتن قرارداد نظامی با ایران در رای گیری شورای امنیت یا به ان رای ممتنه یا رای مثبت داده اند که تصویب شده اما فقط انسانهای عاقل و غیر هپلوتی میتوانند از تاریخ درس بگیرند همانند انچه ما مسلمانها باید از قصص قران درس بگیریم
آخرین اخبار