پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از الیاف پلی پرو پیلن و نانو دندریمرها نوعی نانو جاذب ارائه کردند که قادر به جداسازی رنگ از محلول در مدت 5 دقیقه است.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر امین الدین حاجی مجری طرح با اشاره به ویژگی‌های دندریمرها گفت: دندریمرها یا درخت‌سان ها نوعی جدید از پلیمرها هستند که بر خلاف پلیمرهای معمول دارای حالت پر‌شاخه و شکل متقارن و اندازه نانومتری هستند.

وی ادامه داد: ویژگی مهم این نانوذرات پلیمری تعداد زیاد گروه های فعال سطحی و وجود حفره داخلی در آنها است که از طریق آنها می توانند به ترتیب با ترکیبات مختلف پیوند برقرار کرده و یا از طریق مکانیزم حبس مولکولی، آنها را در حفره داخلی خود نگهداری کنند.

حاجی افزود در تحقیقات مرتبط با نساجی، بررسی هایی راجع به اتصال دندریمر ها به الیافی مانند پنبه و یا پشم که دارای گروه های فعال و قادر به برقراری پیوند شیمیایی با دندریمر ها هستند انجام شده است. در این تحقیق امکان اتصال نانودندریمر های پایه آمینی به الیاف پلی پرو پیلن که فاقد هرگونه گروه فعال شیمیایی است مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در این تحقیق از عملیات پلاسما به عنوان فرآیند مقدماتی برای آماده سازی کالای پلی پروپیلنی استفاده شده است، اظهار داشت: با استفاده از فرآیند پلاسما، اکریلیک اسید بر روی این الیاف پیوند زده شد و گروه های شیمیایی لازم برای آنکه بتوانند به نانو دندریمرها متصل شوند ایجاد شد و در نهایت نانو دندریمر مورد نظر به الیاف پیوند زده شد.

مجری طرح با بیان اینکه استفاده از این روش موجب شد تا نانو ذرات با الیاف پیوند شیمیایی برقرار کنند و به راحتی از الیاف جدا نشوند، ادامه داد: با انجام آزمایشهای مختلف پیوند نانو ذرات بر روی الیاف تایید شد.
حاجی محصول نهایی این مطالعات را تولید جاذب هایی با استفاده از الیاف پلی پرو پیلن و نانو ذرات دندریمر دانست و گفت: این جاذب در زمینه تصفیه پساب به ویژه پساب صنایع نساجی برای حذف رنگزاها و یونهای فلزات سنگین قابل استفاده است.

وی سرعت بالای جذب را از مزایای این محصول ذکر کرد و ادامه داد: این نانو جاذب در آزمایشات انجام شده در خصوص جداسازی رنگزای آنیونیک از محیط آبی، در مدت یک دقیقه اول بیش از 85 درصد از رنگزای آنیونیک و در مدت 5 دقیقه بیش از 99 درصد از آنرا از یک محلول  100  پی پی ام جذب نمود.

حاجی با اشاره به کاربردهای نتایج این تحقیقات در حوزه های مختلف از قبیل پزشکی، گفت: این محصول و محصولات مشابه تهیه شده بر پایه این روش  میتوانند برای دارو رسانی و رهایش تدریجی دارو، تهیه منسوجات معطر و ضد باکتری، سنتر نانوذرات با سایز کنترل شده و ... استفاده شوند.



انتهای پیام/

برچسب ها: پساب رنگی ، نانو ، دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۸ ۰۵ فروردين ۱۳۹۵
آیا نا نو ها فاقد رنگ می باشند؟