عضو هیات علمی گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: بیوتکنولوژی و اصلاح نبات را می توان در کاهش نیاز محصول به نهاده های تولید و نیز کاهش ماندگاری آنها در محصولات و در نهایت سالم بودن محصول دخیل دانست.

سید سیامک علوی کیا در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: اصلاح نبات و بیوتکنولوژی از دو طریق در سالم سازی محصولات نقش دارد.

وی تصریح کرد: سمومی که در کشاورزی مصرف می شوند، دوره ماندگاری دارند و پس از گذراندن این دوره، آثاری ندارند.

علوی کیا ادامه داد: اصلاح نبات و بیوتکنولوژی گیاهان را نسبت به دریافت کود و سم کم نیاز و بی نیاز می کند و در پی آن محصولی سالم تولید می شود.

وی افزود: بیوتکنولوژی قادر است که مولکول های مضر در سموم و کودهای شیمیایی را به حالتی درآورد که از بیماریزایی آنها کمتر شود.

استادیار گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: گیاهان در بیوتکنولوژی به گونه ای دستکاری می شوند که سریعتر، با قدرت بیشتر و کارآیی بیشتر سموم را درون خود تجزیه می کنند.

وی افزود: نیاز حداقل به نهاده های کشاورزی مثل کود و سم در سالم شدن محصولات نقشی اساسی دارند.

علوی کیا تاکید کرد: مهم ترین نتیجه ماندگاری سموم در محصولات کشاورزی، بروز بیماری در جامعه مصرف کننده است.
 
انتهای پیام/ض
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.