شاهین صالحی متخصص پزشکی ورزشی در خصوص بررسی علل خستگی در بین ورزشکاران به
خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: خستگی در بین ورزشکاران تا حدی طبیعی است اما اگر ورزشکاری نسبت به سایرین احساس خستگی بیشتری و همچنین بیانرژی بودن بیش از حد بکند دچار خستگی غیرطبیعی شده است که علل این خستگی باید مورد بررسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: خستگی امکان دارد در حین انجام تمرینات ورزشی رخ بدهد و گاهی نیز پس از انجام تمرینات به سراغ ورزشکار بیاید که در هر دو صورت یکی از علل فیزیولوژیک، پاتولوژیک و یا روانی باعث بروز این عارضه در فرد ورزشکار شده است.
صالحی افزود: کمخونی به خصوص در بین بانوان ورزشکار یکی از عللی است که باعث خستگی در بین ورزشکاران میشوند که خود این بیماری میتواند علل ارثی، مثل تالاسمی و یا سایر علل دیگر که باعث ضعف و کمبود خون در بدن ورزشکار شود.
کمخونی در بین ورزشکاران باعث میشود تا فرد دچار افزایش کارکرد قلبی شود و ضربان قلب وی بالاتر رود و به دلیل بالا رفتن کارکرد قلب فرد دچار احساس کسلی، تنگی نفس و خستگی زودهنگام شود.
وی ادامه داد: متأسفانه کمخونیهای ارثی درمان کامل ندارد اما چون بیشتر این نوع کمخونیها به دلیل فقر آهن است با تغذیه مناسب و گاهی مصرف مواد معدنی به صورت مکمل غذایی و با تجویز پزشک میتوان جبران کرد و در نهایت باعث بالا رفتن انرژی فرد ورزشکار شود.
وی گفت: انجام جراحیها و همچنین بیماریهای مزمن عفونی از دیگر دلایلی هستند که باعث میشوند فرد ورزشکار تا چندین ماه دچار خستگی مزمن شود و تا مدتی به خستگی در حین تمرین و بعد از آن مبتلا شود.
زیرا فردی که به تازگی جراحی کرده یا دچار بیماری باشد تا مدتی قادر به انجام تمرینات ورزشی خود نیست، به همین علت از ظرفیت قلب و توان هوازی وی کاسته میشود و در نهایت پس از مدتی که به ورزش روی میآورد توان و ظرفیت قبل را ندارد و در نتیجه زودتر دچار خستگی میشود که برای درمان این نوع خستگی نیاز به زمان داریم تا ورزشکا توان از دست رفته خود را بازیابد.
وی ادامه داد: کمکاری تیروئید نیز باعث خستگی، کماشتهایی و کسلی و بیانرژی شدن ورزشکار در حین و پس از انجام تمرینات میشود.
صالحی افزود: سیستمهای اشتباه تمرین نیز باعث خستگی بیش از حد ورزشکار میشود. گاهی ورزشکار به علت تمرین شدید، برنامه تمرینی یکنواخت و یا پیروی از برنامه تمرینی که بدون توجه به شرایط بدنی ورزشکار باشد،دچار خستگی و یا تمرین زدگی میشود، البته سیستمهای اشتباه تمرین حتی منجر به بروز مشکلات هورمونی در ورزشکار نیز میشود.
وی گفت: گاهی اوقات مسائل روانی باعث بروز خستگی غیرطبیعی در ورزشکار میشود، به طور مثال وقتی ورزشکار در مبارزهای پیروز نمیشود و یا میخواهد وزنهای سنگینتر از توانش را در تمرینات بدنسازی استفاده کند اما توانایی آن را ندارد، در این صورت دچار کمبود انرژی،افسردگی و کسالت میشود.
صالحی تأکید کرد: نداشتن زمان استراحت کافی و یا ریکاوری مناسب باعث میشود تا انرژی ورزشکار به میزان قابل ملاحظهای تحلیل رود که متأسفانه این حالت در تمرینات پیش از مسابقات و همچنین در زمان برگزاری رقابتها که ورزشکار فرصت کافی برای استراحت ندارد، بسیار مشاهده شده است.
وی در پایان افزود: رعایت یکسری نکات ساده اما بسیار قابل اهمیت به ورزشکاران کمک میکند تا دچار خستگی بیش از حد در حین انجام تمرینات و یا پس از آن نشوند.
انتهای پیام/