عمرانی متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: زبان انسان ارگانی عضلانی است که بافت عصبی پیشرفتهای برای چشایی دارد و از مخاط دهان که کاربردهایی چون فشردن، له کردن و جابه جایی غذا، کمک به تکلم و حس چشایی دارد پوشیده شده است.
زبان به دلیل تماس با انواع خوراکیها و مواد غذایی گوناگون همواره در معرض التهاب و بیماری قرار دارد و هر لحظه ممکن است نسبت به مواد غذایی واکنش نشان دهد.
عمرانی اظهار کرد: یکی از شایعترین التهابهای زبانی گلوسیت خط میانی است که در خط وسط زبان التهاب ایجاد میکند، که علت آن به درستی مشخص نیست و تنها مخاط زبان کمی تغییر شکل میدهند.
وی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه این بیماری خود بهبود است و در اغلب موارد نگران کننده نیست. اما اگر با زخم، درد شدید و اختلال در خوردن همراه شد اندیشمندانه است که فرد به پزشک مراجعه کند.
هم چنین تغییرمخاط بیشتر از 2 یا 3 هفته نیز خطرزا میباشد.
وی اذعان کرد: کم خونی میتواند عامل گلوسیت باشد و عواقبی چون ضعف مخاط زبان، سرخی رنگ زبان و کم ارتفاعی جوانههای روی زبان را به بار آورد و به طوری که زبان همانند پشت یک قاشق شود.
این مورد از التهاب زبان با سختی بلع غذا همراه و در سالمندان و بانوان شایعتر است.
وی افزود: خوراکیهای تند و تیز میتواند سبب تحریک و تورم بافت گوارشی شود که نیازمند توجه ویژه است.
شایان ذکر است زخم، التهاب، پلاک قرمز یا سفید روی زبان که با لمس نشود نیازمند مراجعه به متخصص میباشد.
انتهای پیام/