به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ وزارت نفت دوم تیر ماه سال گذشته طی فراخوانی از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در احداث هشت پالایشگاه میعانات گازی در سیراف پارس جنوبی دعوت کرد.
این وزارتخانه اولین دستگاهی است که برنامه های اقتصاد مقاومتی را تدوین کرده و بر این اساس، احداث هشت پالایشگاه 60 هزار بشکه ای میعانات گازی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته و فراخوان آن نیز از دوم تیر ماه اعلام شد.
به طور متوسط برای ساخت هر یک از هشت پالایشگاه کوچک میعانات گازی پارس جنوبی به حدود ٣٠٠ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد. این هشت پالایشگاه دارای یک یوتیلیتی واحد (آب، برق، بخار) خواهند بود که به هر یک از سرمایه گذاران، درصدی از سهام آن تعلق می گیرد و ٢٠ درصد سرمایه گذاری در احداث این یوتیلیتی نیز بر عهده شرکت ملی نفت ایران است؛ شرایط حضور شرکتهای خصوصی در طرح ساخت ٨ مینی پالایشگاه میعانات گازی پارس جنوبی فراهم شده است و بازده اقتصادی بالایی در انتظار سرمایه گذاران این طرح خواهد بود.
همچنین خوراک این پالایشگاه از میعانات گازی است که در پارس جنوبی تولید خواهد شد که عمده تولیدات این پالایشگاهها صادراتی است.
هزینه احداث هر پالایشگاه 250 تا 300 میلیون دلار
منصور معظمی معاون اموربرنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با بیان این که، این پالایشگاه ها صرفا به بخش خصوصی واگذار می شود و خوراک آنها از پارس جنوبی تامین می شود، گفت: برای هر احداث هر کدام از این پالایشگاه بین 250 تا 300 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز است که باید توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی تامین شود.
وی با بیان این که، بخش خصوصی باید آورده اولیه قابل قبولی را داشته باشد تا بتواند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند افزود: این پالایشگاه ها در فاز دوم عسلویه احداث می شوند و زیرساخت های آنها مانند تصفیه، یوتیلیتی، برق، آب و غیره با تاسیس یک شرکت انجام خواهد شد.
معاون امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری اضافه کرد: یک شرکت زیرساخت مشترک تشکیل می شود که سهم هر کدام از سرمایه گذاران در آن 10 درصد و سهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز 20 درصد خواهد بود.
وی افزود: برای صرفه جویی در هزینه ها و تسریع در روند اجرا، کار طراحی اولیه این پالایشگا ها انجام شده است.
بازگشت سرمایه حداکثر تا 4 سال
معاون امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری گفت: این پروژه های کاملا اقتصادی و زود بازده هستند و در ظرف سه تا چهار سال سرمایه گذاری اولیه را باز می گردانند.
وی اظهار داشت: با در نظر گرفتن ساخت هشت پالایشگاه و تاسیسات زیربنایی، مجموعا سه میلیارد دلار در این پروژه ها سرمایه گذاری خواهد شد.
شرایط سرمایه گذاران در 8 پالایشگاه
معظمی با تشریح ویژگی های سرمایه گذاری در این پروژه ها گفت: متقاضیان باید صلاحیت مالی داشته باشند و بر این اساس باید 10 میلیارد ریال برای شرکت در این فراخوان پرداخت کنند که البته پس از پایان مرحله اول ارزیابی، این مبلغ به شرکت کنندگان بازگردانده می شود.
وی با بیان این که، متقاضیان باید 25 میلیون دلار یا معادل ریالی آن، سرمایه اولیه داشته باشند اضافه کرد: همچنین آنها باید معادل 25 میلیون دلار دیگر نیز امکانات جانبی اجرای طرح ها را دارا باشند و دارا بودن توانایی مدیریتی و اجرایی شرط دیگر متقاضیان است.
گفتنی است: طرح احداث فراگیر پالایشی سیراف در قالب هشت پالایشگاه میعانات گازی مستقل هر یک به ظرفیت 60 هزار بشکه در روز با مشارکت بخش خصوصی در منطقه سیراف و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی اجرا می شود.
انتهای پیام/