استان لرستان به مرکزیت خرم آباد و به مساحت حدود 28 هزار و دویست کیلومتر مربع است.
بر اساس یافتههای باستانشناسی استان لرستان یکی از نخستین سکونتگاههای قدیمی بشر است از شهرت باستان شناسی زیادی برخوردار است.
لرستان تنها استان ایران است که به دلیل اهمیت فوق العاده تاریخی یکی از 4 بخش اصلی موزه ملی ایران را به خود اختصاص داده است.
قلعه فلک الافلاک در مرکز شهر خرم آباد روی تپهای بلند واقع شده است و دارای 8 برج، دو حیاط مستقل شکل میباشد مساحت کلی آن 5300 متر مربع و پلان بنا به صورت هشت ضلعی نامنظم است از مناطق گردشگری استان لرستان است.
دیگرقلعه این استان قلعه زاغه است که این دژ در شهرستان کوهدشت واقع است تمام از سنگ است.
سنگهای بکار رفته به صورت حجاری شده و قلوه سنگ است و مورخان این اثر را از آثار دوره ایلامی میدانند ولی بیشتر خصوصیات آن به دوره معماری ساسانی میرسد بیشتر قسمتهایش در خاک مدفون است.
یکی دیگر از آثار باستانی و گردشگری استان لرستان غار دوشه است که در روستای کرشوراب از توابع بخش چگنی خرم آباد واقع است این غار حاوی نقاشیها و کتیبههای تاریخی متعدد و جالب است ارتفاع آن حدود 5 متر است بر دیوارهای آن حدوداً 10نقش با رنگ سیاه نقاشی شده است.
دیواره غربی این غار دارای 2 کتیبه است و در دهانههای حفرههای انتهایی غار استخوانهای انسان، حیان و سفالهای شکسته یافت میشود این غار شگفتانگیز جزو میراث ملی استان لرستان است.
از دیگر مناطق گردشگری و تفریحی استان لرستان میتوان به آبگرم و اولاد قباد شهرستان دلفان، امام زاده قاسم و دره تخت شهرستان ازنا، پارک جنگلی بلوران، سد هاله و شیرز شهرستان کوهدشت و دیگر سردابها و قلعهها واقع در شهرستانهای مختلف این استان اشاره کرد.
نکته جالی توجه این استان این است که بعد از استانهای گیلان و مازندران از نظر بارندگی در مقام سوم کشور است و یکی از استانهای پرآب است.
سوغات این استان که میتواند نظر گردشگران را به خود جلب کند سماور، ماشته، یخدان، ورشو، لبنیات، عسل، شیرینی بهشتی، گیوه زنان، روغن حیوانی، نان گوشهای و کلوچه قندی است.
استان لرستان از تنوع غذاهای محلی نیز برخوردار است که میتوان به آش گوش خرم آباد ، جگروز، آش دوغ، آش ماسو، آش ورکوآز، آش بادمجان، حلیم، ماست و کنگر، آش همه ترهای، شام کباب، دلمه برگ مو، کوفته نخود چی بروجردی، کوفته هلو اشاره کرد.
انتهای پیام/