به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه اطلاع رساني جامعه دريايي ايران (مانا)، علي اصغر مجاهدي اظهار داشت: از اين ميزان حدود 50هزار تن در صيدگاه هاي درياي خزر و 480 هزار تن به صيدگاه هاي خليج فارس در چهار استان سيستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان اختصاص دارد.
وي از کاهش شش درصدي سهم صيد در آب هاي شمال غرب خليج فارس در سال جاري خبر داد و گفت: در حالي که سال 1387سهم صيد در بنادر صيادي خوزستان و شمال غرب خليج فارس 15درصد سهم کل صيد در استان هاي جنوبي بود، هم اکنون به 9درصد رسيده است.
معاون صيد و بنادر صيادي سازمان شيلات کشور در ادامه پيش بيني کرد به علت فشار زياد بر ذخاير آبزيان، ميزان صيد در سال اينده در آب هاي شمال غرب خليج فارس به روند کاهشي خود ادامه دهد.
وي ميزان صيد آبزيان در آبهاي شمال غرب خليج فارس را 45 هزار تن در سال جاري اعلام کرد و گفت: اين رقم در سال هاي گذشته 50هزار تن بود.
مجاهدي، فشار سنگين برمنابع و ذخاير آبزيان ، آلودگي هاي زيست محيطي ، صيد بي رويه و صيد در فصل ممنوعيت و همچنين بي توجهي صيادان عراقي به ممنوعيت صيد را از عوامل موثر در کاهش صيد در آبهاي شمال غرب خليج فارس دانست.
معاون صيد و بنادر صيادي سازمان شيلات کشور اجراي طرح هاي پرورش ماهي در قفس و نواحي ساحلي به منظور کاهش فشار بر منابع آبزيان دريايي را مورد تاکيد قرار داد.
همکاري فائو و بانک توسعه اسلاميمجاهدي از امضاي توافق سه جانبه ايران، عراق و کويت و همکاري فائو و بانک توسعه اسلامي به منظور مديريت و صيانت از منابع دريايي شمال غرب خليج فارس خبر داد.
وي گفت: بانک توسعه اسلامي منابع مالي لازم را در اختيار فائو قرار مي دهد تا بر منابع دريايي شمال غرب خليج فارس که بين اين سه کشور مشترک است مديريت کند و بتوان از ذخاير موجود حفاظت کرد.
مجاهدي افزود: حمايت بين المللي از منابع و ذخاير آبزيان شمال غرب خليج فارس اين امکان را مي دهد تا مديريت اصولي براي بازسازي منابع موجود را انجام داد.
صيد را بايد اقتصاديتر کردمجاهدي گفت: بايد به جاي صيد بيشتر، صيد را اقتصادي تر کرد تا منافع آن به جيب صيادان برود.
معاون صيد و بنادر صيادي سازمان شيلات با اشاره به تقاوت قابل ملاحظه قيمت ماهي در ساحل با آنچه در بازار عرضه مي شود، افزود: ساختار بازار بايد به سمتي برود که سود قابل توجه به سمت توليد کننده برود و در بقيه فرآيند هاي فراوري تا مصرف مشارکت داشته باشد تا صيد ما اقتصادي تر شود.
انتهای پیام/