چگونگی عملکرد حس بویایی و چشایی

برخی افراد به دلایل متعددی دچار کاهش حس چشایی می‌شوند.

عمرانی متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران بیان کرد: یک روند شگفت‌انگیز در بدن انسان و دیگر موجودات در پیوند ناگسستنی حس بویایی و حس چشایی است.

بیماری‌هایی چون سرماخوردگی، گرفتگی‌های مزمن بینی، کاهش ساختار و سرشت بویایی، کاهش گذاریی بویایی، تأثیر آشکار دارند نکته‌ی حائز اهمیت تأثیر واضح کاهش حس بویایی بر حس چشایی است.

در واقع کم و زیاد شدن حس بویایی، حس چشایی را نیز به شدت تهدید می‌کند.

وی افزود: اغلب افراد هنگام سرماخوردگی طعم خوراکی‌ها را بی‌مزه برآورد می‌کنند.

اگر کاهش حس چشایی ناگهانی باشد ممکن است ارتباط آشکاری با اعصاب حس دهنده چشایی داشته باشد لذا بسیار هوشمندانه است راه و یا مسیر اعصاب حس چشایی از مغز تا زبان کنترل شود.

عمرانی در ادامه عنوان کرد: افت ناگهانی حس چشایی خصوصاً اگر یک سویه باشد نیازمند چک شدن از سوی پزشک متخصص است چرا که نیمی از زبان از یک سوی مغز و نیم دیگر آن از سوی دیگر مغز عصب گیری می‌شوند.

همانند از دست دادن هر حسی هنگام از دست رفتن حس چشایی بهتر است از هسته‌های تشخیص مغزی تا جوانه‌های چشایی چک شوند و نباید در این بررسی درنگ زیادی صورت پذیرد.
وی راجع به راهکار‌های درمان این بیماری اذعان کرد: درمان کاهش حس بویایی، برطرف کردن انسداد بینی، بهبود گرفتگی‌های مزمن و حاد بینی نقش بسزایی در بهبود حس چشایی دارند.
شایان ذکر است، فرد بیمار با مراجعه به پزشک باید ابتدا مشکل را شناسایی و سپس درمان کند.

انتهای پیام/

 
برچسب ها: حس ، چشایی ، بویایی ، اعصاب ، بیماری ، درد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار