به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه کشورمان امروز (یکشنبه) در نشست خبری خود در وزارت امور خارجه گفت: طرحی تحت عنوان تسهیلات ورود ایرانیان به داخل کشور که از دستورات اکید رئیس جمهور کشورمان بود تصویب شد که ما حاصل جلسات نهادها و ارگانهای زیربط با مشارکت وزارت خارجه بود.
وی شاهبیت این طرح را تسهیل ورود هموطنان ایرانی به داخل کشور خواند و افزود: همه هموطنان میتوانند با مراجعه به سفارتها و سرکنسولگریهای ایران در خارج از کشور درخواست دریافت گذرنامه و یا برگه جایگزین آن را داشته باشند و ما به همه نمایندگیها اعلام کردیم بدون توجه به اسناد اقامتی ایرانیان خارج از کشور و بدون توجه به کیفیت اقامتی آنها به محض اینکه سندی ارائه دهند که ایرانی هستند، گذرنامه یا برگههای مطابق آن را ارائه دهند.
معاون کنسولی وزارت خارجه ادامه داد: همه نمایندگیهای ما موظفند ورود سهلی برای ایرانیها داشته و هیچ نیازی به بررسی وضعیت آنها در خارج از کشور نیست. ایرانیان میتوانند به راحتی وارد کشور شوند و هیچگونه پرس و جویی درباره اسناد اقامتی آنها در خارج از کشور از سوی ناجا (نیروی انتظامی جمهوری اسلامی) و ارگانهای دیگر صورت نخواهد گرفت.
قشقاوی ویزای خانواده را از دیگر تسهیلات ارائه شده خواند و اظهار داشت: این جزو تسهیلات ویژهای است که برای زنان ایرانی با همسران و فرزندان خارجی در نظر گرفته شده است که با قیمت نازل ویزای خانوادگی برای آنها صادر میشود تا مشکلی در تردد به ایران نداشته باشند.
وی در خصوص ترس برخی ایرانیان برای ورود به کشورمان گفت:صرف حضور در خارج از کشور هیچ عمل مجرمانهای نیست. جرم نیز جغرافیا نمیشناسد و اگر عمل مجرمانهای انجام و پرونده تشکیل شده باشد با آنها مانند ایرانیان داخل کشور برخورد میشود، اما کسانی که جرمی نداشته و هم اکنون در خارج از کشور زندگی میکنند ترسشان بیمورد است، زیرا هیچ مشکلی برای آنها به وجود نمیآید.
قشقاوی روی سخن خود را با کسانی خواند که در ایهام به سر میبرند و یادآور شد: آنها به خاطر تبلیغات اپوزیسیون خارج از کشور نسبت به ورود به ایران ترس کاذبی پیدا کردهاند و حتی آنهایی که پیش از انقلاب رفتهاند نباید نگران باشند.
وی ادامه داد: با این طرح دیگر مدرکی از ایرانیان ضبط نمیشود پس هیچ جای نگرانی نیست و جاده برای ورود هموطنان تبدیل به اتوبان شده است.
معاون وزیر خارجه یادآور شد: آن بخش از هموطنانمان که فعال اپوزیسیون خارج از کشور هستند، حداکثر 3 درصد از جمعیت 5 میلیونی مهاجران را تشکیل و 97 درصد از ایرانیان نه عمل مجرمانه داشته و نه اپوزیسیون برانداز هستند. بلکه ممکن است انتقاداتی داشته باشند، اما هیچ مشکلی برای ورود ندارند و به راحتی میتوانند برای عید به کشور بیایند.
قشقاوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موفقیت وزارت خارجه در آزادی و انتقال ایرانیان خارج از کشور گفت: با 27 کشور نشستهای منظم کنسولی داریم و با 42 کشور سه موافقتنامه معاضدت قضایی در امور مدنی و کیفری، انتقال محکومان و استرداد مجرمان را ارائه دادهایم که برخی از آنها مانند ترکمنستان امضا کردند.
وی افزود: با برخی کشورها موافقتنامه نداریم اما انتقال محکومان را به صورت موردی داشتهایم که قطر، ارمنستان و چین جزو آنها هستند. ضمن اینکه در ترکمنستان طی 4 ماه اخیر 53 ایرانی آزاد شدند و در مقابل ما نیز 9 ترکمن را انتقال دادیم.
معاون کنسولی وزارت خارجه جرم 80 درصد زندانیان ایرانی در خارج از کشور را مواد مخدر دانست و اظهار داشت: در 4 سال اخیر زندانیان مواد مخدری در عربستان به صفر رسیدند که تلاش میکنیم در سایر کشورها همین طور شود.
قشقاوی با اشاره به اینکه متاسفانه 90 درصد از کسانی که قاچاقی و از طریق کشتیها به استرالیا میروند غرق میشوند زیرا شکل این کشتیها و حجم مسافران قاچاق با یکدیگر همخوانی ندارد، یادآور شد: اگر فردی در خارج از ایران بازداشت و یا دچار مشکلی شود، بلافاصله وزارت خارجه مورد عتاب قرار میگیرد که چرا کاری انجام نداد. اما کسی به فرد یا خانواده وی توجهی نمیکند.
وی آزادی 600 زندانی ایرانی در خارج از کشور از حدود 40 کشور دنیا را حاصل تلاش گسترده سفارتخانههای ایران دانست و افزود: بهترین راه برای حمایت از ایرانیان بازداشتی گرفتن وکیل است که این موضوع هزینه زیادی میطلبد و ما بارها از مجلس درخواست کردیم که ردیف بودجهای را برای اخذ وکیل در نظر بگیرند.
معاون کنسولی وزارت خارجه ادامه داد: بودجه مختصری به نام ابنسبیل در وزارت خارجه وجود دارد که از آن استفاده میشود اما کفاف این مسائل را نمیدهد.
قشقاوی همچنین با اشاره به آزادی 13 ایرانی مشمول تحریمها یادآور شد: این نبردی جدی بین مقامات قضایی ایران و آمریکا بود که ایران برنده شده است.
وی همچنین در خصوص وضعیت سفر عمره ایرانیان به عربستان در ایام نوروز گفت: احتمال زیاد یکم تا دهم فروردین ماه سفر عمرهگزاران را نداریم که به دلیل عدم صدور روادید آنها میباشد.امیدواریم مسائل سیاسی منطقهای بر روابط کشورها تاثیر نگذارد که شرایط ما با ترکیه چنین است و نباید مسائل اختلافی را با مسائل اتباع پیوند بزنیم.
معاون کنسولی وزارت خارجه در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص لغو روادید با همسایگان گفت: به جز همسایگان شرقی که به دلایل مسائل وجود داشته شده در این کشورها میباشد، با سایر همسایگان این موضوع را دنبال میکنیم.
قشقاوی با بیان اینکه به دفاتر استانها گفتهایم که اهالی هر منطقه در کل دنیا را شناسایی کنند، افزود: سعی میشود در هر سفری که رئیسجمهور به آن استان دارد، ایرانیان بومی که در کشورهای دیگر زندگی میکنند رئیسجمهور را در سفرهای استانی همراهی کنند.
وی به تسهیلات انجام گرفته برای دانشجویان خواهان ادامه تحصیل در رشتههایی که مشمول تحریم است اشاره کرد و یادآور شد: در خصوص ارسال ارز نیز فعالیتهای خوبی انجام شد و نیز دانشجویانی که از دانشگاههای نروژ در حال اخراج بودند مورد رسیدگی قرار گرفتند.
در ادامه این نشست چگینی مدیرکل کنسولی نیز در خصوص مشمولان غایب خارج از کشور اظهار داشت: طرح مجلس ارائه شده که در صورت تصویب حدود 300 هزار ایرانی خارج از کشور با ابلاغ و تائید شورای نگهبان میتوانند امور خود را انجام دهند.
وی در خصوص تسهیل ورود ایرانیان و صدور روادید نیز گفت: هیچ مدرکی از کسی ضبط نمیشود و این موضوع چه در نمایندگیهای ایران و چه در هنگام ورود به کشور صادق است.
چگینی در خصوص وضعیت زنان ایرانی با همسران خارجی که در گذشته مشکلاتی داشتند، نیز گفت: تسهیلات ویژهای برای آنها در نظر گرفته شده که در برخی موارد در گذشته لاینحل به نظر میرسید. برخی هموطنان ما که شوهر و فرزندان خارجی دارند میتوانند بدون استعلام از مرکز روادید دریافت کنند و تنها در 3 کشور آمریکا، انگلیس و کانادا برای صدور روادید باید استعلام انجام شود. همچنین برای این 3 کشور نیز فرزندان زیر 18 سال نیازی به استعلام ندارند.
وی همچنین در خصوص حضور خارجیها در ایران گفت: هر ایرانی که معرف یک خارجی باشد و نیز همراه وی به ایران سفر کند، تسهیلات ویژهای دریافت خواهد کرد و برای همه کشورهای رسمی به جز 10 کشور روادید فرودگاهی صادر میشود. ما 27 دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استانها و مناطق آزاد داریم که در مناطقی که فرودگاه بینالمللی دارند همان جا روادید صادر میکنند.
مدیرکل کنسولی وزارت خارجه همچنین اضافه کرد: برای خارجیانی که در ایران سرمایهگذاری میکنند اگر همسر ایرانی داشته باشند بدون استعلام روادید 3 ساله صادر میشود و اگر معرف ایرانی داشته باشند تسهیلات بیشتری هم دریافت میکنند.
چگینی در خصوص روادید درمان برای خارجیان گفت: جمهوری اسلامی با امکانات خوب پزشکی به مقصد گردشگری پزشکی تبدیل شده و اگر هموطنان ما در آمدن کسانی که به قصد درمان به ایران سفر کنند دخیل باشند تسهیلات بیشتری دریافت میکنند.
در ادامه این نشست سیدکاظم سجادی مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه در سال جاری سامانه تاک برای تسریع در ارائه خدمات به دانشجویان ایرانی در خارج از کشور راهاندازی شده، افزود: در خصوص هموطنانمان در کانادا ستاد کانادا تشکیل شده و اقدامات خوبی برای دانشجویانمان انجام شده است.
سجادی با اشاره به اعزام معلمان به خارج از کشور و فعالسازی مدارس ایرانی در کشورهای مختلف، گفت: تلاش کردیم تا مدارس ایرانی خارج از کشور را فعال کنیم.
وی همچنین به آزادی تعداد بیشتری از زندانیان ایرانی خارج از کشور طی سال جاری اشاره کرد و افزود: همچنین شاهد انتقال بیشتر زندانیان به داخل کشور برای گذران دوران محکومیتشان بودیم. برخی زندانیان تحریمی نیز با تلاش وزارت خارجه به کشور بازگردانده شدند و به آمریکا مسترد نشدند.
مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور با اشاره به مشکلات خانواده ایرانیان زندانی در خارج از کشور گفت: با بنیاد تعاون قوه قضائیه، کمیته امداد و NGOهای داخل کشور تلاش شد تا آنها مشکلات کمتری داشته باشند.
سجادی همچنین افزود:امسال 577 نفر از هموطنان زندانی در خارج از کشور آزاد شدند و 119 نفر هم برای گذراندن دوران محکومیتشان به داخل کشور منتقل شدند.
وی ادامه داد: ارمنستان، آذربایجان، ترکیه، عراق و همچنین ژاپن در انتظار توافق انتقال مجرمان هستند.
مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه 13 نفر در سال جاری در خصوص تحریمها از کشورهای مختلف آزاد و به کشورمان بازگردانده شدند، افزود: حدود 16 نفر در بحث تحریمها در زندانهای خارج از کشور به سر میبرند.
انتهای پیام/