به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري سازمان توسعه تجارت ، محمود بازاري گفت : ارزش صادرات برق و تجهيزات در ده ماهه سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 11 درصد رشد داشته و بالغ بر 249 ميليون دلار شده است اما با توجه به مزاياي بالاي صنعت برق، ايران قابليت تبديل شدن به قطب انرژي در منطقه را دارد.
وي در تشريح مزاياي صنعت برق کشور افزود: ما در توليد برق در رتبه اول منطقه و چهاردهم جهان هستيم و قابليت افزايش توليد و بالا بردن ظرفيت از طريق انوع نيروگاههاي حرارتي، برقآبي و انرژيهاي نو را داريم و از فناوري هاي روز دنيا، منابع معدني غني، انرژي ارزان، دانش فني مناسب و نيروهاي متخصص و تجارت کار صادراتي برخورداريم.
بازاري ادامه داد: صنعت برق در کشور ز مرز 95 درصد خودکفايي عبور کرده و اين درحالي است که کشورهاي همسايه، منطقه و دنيا نياز مبرمي به برق و انرژي دارند و حدود يک ميليارد و 200 ميلون نفر در دنيا از انرژي برق بيبهرهاند.
وي در معرفي حوزههاي صنعت برق اعلام کرد : تجهيزات و ماشينآلات خط توليد شامل انواع الکتروموتورها، دستگاههاي جوش و ترانسفورماتورها، تجهيزات برق شامل ترانس، کليد قدرت، تابلو برق، رله و فيوز، انواع لوازم و تجهيزات صنعتي، شامل يو.پي.اس و تجهيزات روشنايي شامل انواع باتري، لامپ و چراغ از حوزههاي صنعت برق است.
مديرکل دفتر توسعه صادرات کالا خاطرنشان کرد: در ده ماه نخست سال جاري در بخشهاي سيموکابل، تابلو و تجهيزات، انواع سوئيچ و تجهزات و انواع روشنايي به تفکيک 124 ميلون دلار، 104 ميليون دلار، 14 ميليون دلار و 6.7 ميليون دلار صادرات داشتهايم که اين ارقام در مجموع 2 درصد صادرات بخش صنعت را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به بازارهاي هدف ايران در صنعت برق يادآور شد: عراق، افغانستان، سوريه، ترکمنستان، ترکيه، پاکستان، آفريقاي جنوبي، سودان، جمهوري کره، چين، امارت و عربستان بازارهاي هدف ايران در صادرات برق و تجيهزات به شمار ميروند.
بازاري ادامه داد: طبق آمار سال 2013 ايران در صادرات سيم و کابل رتبه 98، در صادرات تابلو و تجهيزات برق صنعتي رتبه 92، در صادرات انواع سوئيچ و تجهيزات رتبه 96 و در صادرات انواع روشنايي رتبه 88 را دارد.
وي به مشکلات و موانع صادرات در اين صنعت پرداخت و اضافه کرد: مشکل تامين منابع مالي در بازارهاي هدف از جمله بازار عراق، ضعف بنيه مالي شرکتها به دليل وصول نشدن مطالبات، برخي مشکلات صدور رواديد، نرخ سود تسهيلات و محدوديت منابع مالي صندوق ضمانت صادرات ايران از جمله مشکلات پيش روي صادرات برق و تجهيزات وابسته است.
انتهای پیام/