باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

اجازه CIA برای خاندان آل‌سعود مقدم بر همه اوامر است/نیاز مبرم نظامیان سعودی به مستشاران نظامی

خریدهای تسلیحاتی عربستان با توجه به اینکه نظامیان این کشور دارای پتانسیل‌های بالفعل نیستند و نیازمند مستشار‌ هستند، صرفآ یک بازی سیاسی برای رفع عطش قدرت خانواده آل‌سعود در منطقه بوده و این معاملات نظامی اهداف شومی را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ "عربستان سعودی" یکی از مشتریان پرو پا قرص سلاح‌های آمریکایی است که نشان داده هر زمان نیاز باشد به جیب کمپانی‌های آمریکایی کمک شایانی می‌کند. 
 
اجازه CIA  برای خاندان  آل‌سعود مقدم بر همه‌چیز

 اما در چند سال گذشته مواردی از خرید سلاح‌های شرقی از سوی آل‌سعود به چشم خورده و به نظر می‌رسد این اقدامات  یک روش تاکتیکی بوده و اجازه CIA  برای خاندان  آل‌سعود مقدم بر همه اوامر است.

جالب است بدانیم که چرا آمریکا از گسترش توان خاندان رادیکال "آل سعود" نگران نیست اما نگران موضوع صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است و این موضوع هر چه بیشتر ذهن آزادی‌خواهان را به خود جلب می‌کند که صد البته از این موارد بسیار زیاد است.
 
 نشریه فارین پالیسی (Foreign Policy) در گزارشی با عنوان "چرا عربستان سعودی موشک‌‍‌های چینی می‌خرد"، نوشت: عربستان در سال 2007 با اجازه جرج بوش، موشک‌های چینی خریده است.
 
                                                    پایگاه های استراتژیک یگان‌های موشکی عربستان   (Foreign Policy
خرید تاکتیکی‌ موشک‌های چینی با اجازه CIA/نیاز مبرم نظامیان سعودی به  مستشاران نظامی
 سایت دیپلمات (The Diplomat) در گزارشی با عنوان "با اجازه سازمان جاسوسی آمریکا، چین به صورت مخفیانه موشک‌های بالستیک‌ پیشرفته به عربستان فروخته است"، عنوان داشت: در سال2007 چین به صورت سری موشک‌هایی را به منظور بهبود توان موشکی عربستان با موافقت آمریکا فروخته است.
 
خرید تاکتیکی‌ موشک‌های چینی با اجازه CIA/نیاز مبرم نظامیان سعودی به  مستشاران نظامی

این سایت ادامه داد: موشک‌های بالستیک‌ میان برد و سوخت جامد در شرایط مخفی به صورت پنهانی‌ به عربستان فروخته شده است. این موشک‌ها از انواعی که توانایی حمل کلاهک هسته‌ای دارند، نیست. 

پتانسیل DF-21  نسبت به  DF-3
 
 سایت دیپلمات(The Diplomat) با اشاره به تاریخچه خرید موشک‌های بالستیک‌ عربستان از جمهوری خلق چین و خرید موشک‌های کلاس (DF-3) در دهه 80 میلادی و اینکه امکان دارد این موشک‌های خریداری شده از سوی ریاض پتانسیل‌های هسته‌ای و سرجنگی‌ آن توانایی توسعه اتمی داشته باشد یاد آور شد: موشک‌ DF-21  نسبت به  DF-3 کمی از نظر برد تکامل یافته است.

خصوصیات موشک بالستیک DF-21 (نقل از  defenceforumindia)

خرید تاکتیکی‌ موشک‌های چینی با اجازه CIA/نیاز مبرم نظامیان سعودی به  مستشاران نظامی

نیاز مبرم نظامیان سعودی به  مستشاران نظامی
 
این سایت تأکید کرد: دقت بیشتر درباره DF-21 مهم بوده و شاید  DF-21  کلیه موشک‌ سوخت جامد و متحرک جاده‌ای(Road Mobile Ability) و این ویژگی خصوصا برای نظامیان سعودی که نیاز به مستشاران خارج  برای استفاده از یک سلاح دارند، مفید است.
 
خرید تاکتیکی‌ موشک‌های چینی با اجازه CIA/نیاز مبرم نظامیان سعودی به  مستشاران نظامی

مجله نیوزویک (Newsweek) در مقاله‌ای با عنوان "سازمان جاسوسی آمریکا در معامله خرید موشک‌های سری چینی به عربستان سعودی کمک کرد"، نوشت: عربستان به عنوان یک بازیگر پشت پرده در منطقه غرب آسیا و به عنوان یک پتانسیل برای مقابله با دشمن خود،  ایران بوده است. 
 
این مجله می‌افزاید: موشک سوخت جامد DF-21 یک موشک قدرتمند میان برد بوده و برای اهداف مهم مورد استفاده قرار می‌گیرد و سازمان و مسئولین نیروی هوایی عربستان از اهرم‌هایی برای دستیابی به این موشک استفاده و هزینه نشست‌ها و تدارکاتشان برای رایزنی بین 600 تا 700 هزار دلار بوده است.
 
خرید تاکتیکی‌ موشک‌های چینی با اجازه CIA/نیاز مبرم نظامیان سعودی به  مستشاران نظامی

سایت دفنس پی کا (Defence.pk) با اشاره به کوشش‌های مجدانه عربستان و خرید موشک‌های میانبرد  کلاس DF  از چین نوشت: رشد فروش موشکی چین را به عنوان یک آلترناتیو در مقابل اروپا و آمریکا قرار داده است.
 
توهم مسابقه تسلیحاتی
 
سایت وال استریت شافل (The Wallstreet Shuffle) با بیان ارتباط خرید آمریکا و عربستان و خرید موشک‌های  چینی و کشف دستگاه‌های  جاسوسی آمریکا در دهه 80 عنوان داشت: عربستان سعودی موشک‌های پیشرفته با قابلیت( حمل کلاهک هسته‌ای) خرید که این موشک‌ها دو مرحله‌ای، سرجنگی یک قسمتی، میان برد که قابلیت حمل 500 کیلو سرجنگی را تا برد 1800 کیلومتر را دارد برای مقابله با ایران، از چین خریده است. 

خرید تاکتیکی‌ موشک‌های چینی با اجازه CIA/نیاز مبرم نظامیان سعودی به  مستشاران نظامی
 
از مطالب فوق می‌توان دریافت که:

1- عربستان  با خرید موشک‌های سطح به سطح از جمله از کشورهای بلوک غرب و شرق به اصطلاح به دنبال تقابل با ایران است.
 
2- خرید موشک‌های "دانگ فنگ" با موافقت سازمان جاسوسی آمریکا (CIA) بوده که اهداف پشت پرده این خرید تاکتیکی جای بررسی و تأمل بیشتر دارد.
 
در هر صورت خریدهای تسلیحاتی عربستان با توجه به اینکه نظامیان این کشور دارای پتانسیل‌های بالفعل نیستند و نیازمند مستشار‌ هستند صرفآ یک بازی سیاسی برای رفع عطش قدرت خانواده آل سعود در منطقه بوده و این معاملات نظامی اهداف شومی را دنبال می‌کند.

باید دانست که چرا خریدهای نظامی عربستان در ادوار مختلف برای منطقه غرب آسیا به زعم آمریکا نگران کننده نیست اما انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای ایران جای نگرانی و سؤال برای بلوک غرب و امپریالیسم آمریکا دارد. سؤالی که مسئولین آمریکایی بسته به منافع خود به جواب آن واقفند.
 

گزارش از : محمد زرچینی 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار