گردشگری غذایی یکی از شاخههای گردشگری سلامت است و گردشگرانی که با هدف تجربه و تنوع در مواد غذایی و نوشیدنی ها استان کردستان سفر میکنند علاوه بر بهره مندی از جاذبه های تاریخی از امکانات غذا و نوشیدنی در محلهای مورد بازدید گردشگری نیز بهره مند میشوند.
محمدی مدرس دانشگاه درباره گردشگری غذایی در کردستان می گوید: استان کردستان به دلیل آب وهوای معتدل کوهستانی دارای مراتع زیادی است که هرساله بانزدیک شدن به فصل بهار گیاهان خوراکی و مفید زیادی را روانه بازار می کند و مردم نیز بیشتر غذاهای خود را از این گیاهان متنوع خوراکی تهیه می کنند که این باعث شده است ، هر ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی این استان را به عنوان مقصد سفرخود انتخاب کنند.
گردشگرانی که به استان کردستان سفر می کنند در کنار ديدار از ساير جاذبههاي گردشگري،سعی میکنند با غذاهای محلی استان نیز بیشتر آشنا شوند و از آن استفاده کنند.
در هر تور گردشگری وعده های غذایی یکی از برنامه های اصلی سفر است و متولیان و مسوولان تورهای گردشگری با گنجاندن غذاهای محلی هر منطقه،می توانند اقامت و سفر در منطقه مورد نظر را برای مسافران لذت بخش تر کنند.
یکی از آشبزهای سنندجی می گوید: کردستان غذاهای محلی خوشمزه ای دارد که یکی از بهترین آنها کلانه با دۆخهوا است و از نان و پيازچه با کره محلى تهیه می شود و به دلیل این که کاملا از مواد خوراکی طبیعی تشکیل شده بسیار مفید و مغذی است.
عطا مردان گفت: از دیگر غذاها و خوراک های متنوع محلی کردستان می توان به دانوله، کفتهشۆربا، شیرهوا ، ترخێنه، دۆینه ، که شکهکین، نیسکێن، پرپۆڵه، شۆربا، سایله، پیازاو، ھهڵوژاو، بۆریاو، گونێنهورۆن، یاپراخ، قبوڵی، پهڕشه، بڕوێشێن، سڵقاو، لهتکاو، فڕوجاو، قهیسیاو، قهیماخ، شلکێنه، کولێرهگاڵگاڵی، نان ساجی و کباب اشاره کرد.
در استان کردستان هرساله وبه ویژه در ایام نوروز جشنوارهی غذاهای محلی برگزار میشوند و گردشگران در آن میتوانند با نحوه پخت این غذاها آشنا شوند.
علوی کارشناس گردشگری کردستان میگوید: به دلیل تنوع غذاهای محلی در استان کردستان بهتر است مدیران تورهای گردشگری و هتلها و مسافر خانه ها ، غذاهای محلی کردستان را در منوی غذایی خود و به ویژه در ایم نوروز بگنجانند.
وی میافزاید: استان کردستان يک قطب گردشگري غذايي در ايران بشمار میآید و چه خوب است که غذاهاي اين خطه از کشور هنوز زنده بوده و در رستورانها و محافل غذايي ارائه شود.
تنوع غذاهای محلی کردستان از جمله راهکارهای جذب گردشگر به این استان است و هر ساله در ایام نوروز سبب جذب صدها هزار گردشگر به سرزمین و خواستگاه اصلی این غذاها شده است.
مسافران نوروزی می توانند با سفر به کردستان از خوردن این غذاهای محلی و سالم و مقوی لذت ببرند.
انتهای پیام/ز